TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Нема нови вработување, сите вработени ќе бидат само прераспределени во новите министерства

Нетпрес - 10.06.2024

Реорганизацијата на министерствата беше во програмата, споделена со јавноста, дебатирано на сите можни форуми, настапи и добивме историски највисока победа во историјата на Македонија. Законот се носеше во скратена постапка затоа што не газат ...

Законот за реорганизација на работата на органите на државната управа ги средува надлежностите помеѓу министерствата

Пулс24 - 11.06.2024

„Во првите 30 дена по изборите се случуваат многу значајни процеси кои што ќе ве потсетам дека законот за реорганизација на работата на органите на државната управа односно преструктуирањето на новата влада беше едно од првите ветувања што беше ...

Андоновски: Со реорганизацијата на институциите, се отвори патот за реформи

Слободен Печат - 10.06.2024

Секретарот за меѓународна соработка на ВМРО-ДПМНЕ, Стефан Андоновски, кој беше дел од техничката влада како дополнителен заменик министер за информатичко општество и администрација вели дека со Законот за реорганизација на министерствата се отворил ...

Ќе имаме 20 министерства за помалку од 2 милиони жители: „Треба да ги следиме препораките на Европската комисија, иако ...

Локално - 11.06.2024

Реорганизацијата на државната управа е се уште актуелна, особено ако се земе во предвид дека со изгласаните законски измени се зголемува бројот на министерства од 16 на 20. Дел од јавноста, но и опозициските партии не се согласија законските измени ...