TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Во блок трансакција продадени 5.276 акции од „Алкалоид“ за 707.000 евра

еМагазин - 15.03.2019

Во блок-трансакција вредна 43,5 милиони денари или околу 707.000 евра вчера на Македонската берза беа продадени 5.276 акции од „Алкалоид“ АД Скопје. Акциите се продадоа по цена од 8.250 денари за акција.

Продолжува трката по акции на Комерцијална банка

еМагазин - 15.03.2019

Во блок-трансакција вредна 4,5 милиони денари вчера на Македонската берза беа продадени 793 акции од Комерцијална банка. Акциите се продадоа по цена од 5.700 денари за акција. ПОВРЗАНИ ВЕСТИ „Тепачка“ за акциите на „Алкалоид“ и „Комерцијална банка“ ...

22 милијарди денари за Макпетрол во 2018 година

Friday.mk - 15.03.2019

Една од најмоќните македонски компании, Макпетрол, покажува дека имала уште една успешна година позади неа. Компанијата е во добивка од 778,1 милиони денари, што е 2,6 пати повеќе од 2017 година.

Џинот се разбуди! Што и направи „Макпетрол“ на својата конкуренција?

Фактор - 15.03.2019

Вложувањата во акцијата на „Макпетрол“ добија реална основа. Компанијата има извонреден раст на приходот од продажба и речиси тројно повисока добивка од 2017 година. Секоја акција на „Макпетрол“ носи профит од 125 евра, колкава ќе биде дивидендата? ...

Макпетрол минатата година со добивка од 12,7 милиони евра

Телма - 14.03.2019

Макпетрол минатата година оствари добивка по оданочување од 778,1 милиони денари или 12,7 милиони евра, што е пораст во однос на 2017 година за 2,6 пати, соопшти компанијата преку Македонскаста берза.

МАКПЕТРОЛ АД Скопје со одлични финансиски резултати за 2018: 2,6 пати поголема добивка од претходната година

Денар - 14.03.2019

МАКПЕТРОЛ АД Скопје за периодот јануари-декември 2018 оствари вкупен приход во износ од 22,0 милијарди денари, кој е поголем од минатогодишниот за 3,2 милијарди денари, односно остварен е пораст од 17,0%.

Витаминка од Прилеп прокнижи 62,2 милиони денари во 2018 година

Бизнис Инфо - 14.03.2019

Витаминка од Прилеп, во периодот јануари – декември лани, оствари вкупна сеопфатна добивка од 62.219.000 денари, покажува билансот на успех објавен на Македонска берза. Добивката на компанијата, заклучно со 31-ви декември 2017 година, беше на ниво ...

Петровска: Постигната финансиска стабилност на општина во 2018 год и проектна ефикасност за 2019 година

Скопје1 - 14.03.2019

На 30-тата седница на Советот на Општина Битола, градоначалничката Наташа Петровска, говореше за Годишниот извештај и Завршната сметка на буџетот на Општина Битола за 2018 година. Таа потенцираше дека е постигната главната цел, финансиска ...

АД Европа Скопје ја дуплираше добивката во 2018 година

Денар - 14.03.2019

Во периодот од 01.01. до 31.12.2018 година АД Европа оствари нето добивка во износ од 97.167.484 денари, која е дупло повисока во однос на претходната година. Во 2018 година остварени се вкупни бруто приходи на износ од 797.503.383 денари и се ...

„Сковин“ во загуба од 117 милиони денари

еМагазин - 15.04.2019

„Сковин“ АД Скопје во текот на минатата година оствари загуба од 117 милиони денари, што е влошување на резултатот во однос на претходната година кога компанијата имала добивка од 274.000 денари, покажува годишниот извештај на компанијата објавен ...

„Хотели – Метропол“ оствари добивка од 30,4 милиони денари

еМагазин - 14.03.2019

Приходите од работењето на „Хотели – Метропол“ АД Охрид за 2018 година изнесуваат 197.306.000 денари и истите гледано споредбено со 2017 година се зголемени, соопшти компанијата преку Македонската берза.

Пораст на приходите на „Прилепска пиварница“

еМагазин - 14.03.2019

„Прилепска пиварница“ во 2018 година оствари вкупен приход во износ од 1.923.188.279 денари кој во споредба со остварениот вкупен приход во 2017 година бележи пораст од 3,41%, соопшти компанијата преку Македонската берза.

„Бетон-Штип“ во загуба од 95 милиони денари

еМагазин - 14.03.2019

ГТД „Бетон-Штип“ а.д. Штип во периодот од 01.01.2018 година до 31.12.2018 година оствари негативен финансиски резултат – загуба во износ од 95.174.000 денари искажана во неревидираниот Биланс на успех, соопшти компанијата преку Македонската берза.

„Европа“ ја зголеми добивката за 101,8%

еМагазин - 14.03.2019

А.Д.„Европа“-Скопје за 2018 година оствари добивка во износ од 97.167.484 денари и е поголема во однос на претходната година за 101,8%, соопшти компанијата преку Македонската берза. „Вкупните расходите се зголемени за 2,7% во однос минатата година.

„Пелистерка“ оствари добивка од 4,8 милиони денари

еМагазин - 14.03.2019

„Пелистерка“ АД Скопје во текот на минатата година оствари добивка од 4,8 милиони денари, што е зголемување во однос на претходната година кога компанијата имала добивка од 4,5 милиони денари, покажува билансот на успех на компанијата објавен преку ...

Благој Ѓорев од Велес минатата година ја заврши со добивка од 8,5 милиони денари

Бизнис Инфо - 14.03.2019

Производната индустрија Благој Ѓорев од Велес минатата година ја заврши со вкупна сеопфатна добивка од 8.558.000 денари, покажува билансот на успех објавен на Македонска берза. На крајот на 2017 година, компанијата евидентираше добивка од 199.000 ...

„Раде Кончар – Апаратна техника“ оствари добивка од 22,4 милиони денари

еМагазин - 14.03.2019

„Раде Кончар – Апаратна техника“ во периодот од 01.01.2018 до 31.12.2018 година оствари нето добивка од 22.420.293 денари, соопшти компанијата преку Македонската берза. Во извештајниот период од 01.01.2018 до 31.12.2018 година, остварен е вкупен ...

Одлични резултати на „Витаминка“: Зголемени приходи за 32 отсто и 50 нови вработувања

еМагазин - 14.03.2019

П.И „Витаминка“ АД Прилеп за периодот јануари – декември 2018 година оствари позитивен финансиски резултат искажан во неревидираниот единечен биланс на успех, соопшти компанијата преку Македонската берза. .

„Тепачка“ за акциите на „Алкалоид“ и „Комерцијална банка“ пред исплата на дивидендата

еМагазин - 14.03.2019

Блок-трансакциите со акциите на „Алкалоид“ и „Комерцијална банка“ ја раздвижија Македонската берза во изминативе денови, а по објавата на финансиските резултати на двете друштва за минатата година, како и износот на дивидендата што ќе им се исплаќа ...

Велешки „Благој Ѓорев“ лани со добивка

еМагазин - 14.03.2019

Минатата година велешки „Благој Ѓорев“ остварил добивка по оданочување од 8.557.930 денари, соопшти компанијата преку Македонската берза. Вкупните приходи во овој период изнесуваат 508.146.030 денари, што е за 17% помалку, споредено со истиот период ...

Макпетрол лани со 2,6 пати поголема добивка

еМагазин - 14.03.2019

Макпетрол АД Скопје минатата година оствари вкупен приход во износ од 22 милијарди денари, кој е поголем од минатогодишниот за 3,2 милијарди денари, односно остварен е пораст од 17%, информираат од компанијата преку Македонската берза.

Оилко лани со зголемена добивка

еМагазин - 14.03.2019

Во периодот јануари – декември 2018 година Оилко оствари вкупни приходи во висина од 430 милиони денари и вкупни расходи од 374,1 милиони денари при што оствари добивка пред оданочување од 55,9 милиони денари, информираат од компанијата преку ...

Реплек ќе им исплаќа дивиденда на своите акционери

Бизнис Инфо - 13.03.2019

Компанијата Реплек донесе предлог одлука за распределба на добивката по годишна сметка. “Со оваа одлука се утврдува распределбата на добивката на Реплек според Годишната сметка за 2018 година за исплата на дивиденда во нето износ од 3.998 денари по ...

Добивка од 17,9 милиони денари за РЖ Техничка контрола во 2018 година

Бизнис Инфо - 13.03.2019

РЖ Техничка контрола во текот на минатата година работеше со добивка од 17.958.000 денари, стои во билансот на успех објавен на Македонска берза. На крајот на 2017 година, компанијата прикажа добивка од 14.169.000 денари.

„Макошпед“ оствари добивка од 7,9 милиони денари

еМагазин - 13.03.2019

„Макошпед“ АД Скопје за периодот јануари – декември 2018 година оствари добивка во износ од 7.905.000 денари, соопшти компанијата преку Македонската берза. Остварените вкупни приходи за периодот јануари – декември 2018 година изнесуваат 97.823.000 ...

Во блок-трансакции продадени акции од Комерцијална банка за 675.000 евра

еМагазин - 13.03.2019

Во две блок-трансакции со вкупна вредност од 41,5 милиони денари или околу 675.000 евра денеска на Македонската берза беа продадени 6.952 акции од Комерцијална банка АД Скопје. Во првата трансакција вредна 38,7 милиони денари се продадоа 6.452 акции ...

Во блок-трансакции продадени 5.500 акции од „Алкалоид“ за 737.000 евра

еМагазин - 13.03.2019

Во три блок-трансакции со вкупна вредност од 45,3 милиони денари или околу 737.000 евра денеска на Македонската берза беа продадени 5.500 акции од „Алкалоид“ АД Скопје. Во трите трансакции акциите се продадоа по цена од 8.250 денари за акција.

МЗТ Пумпи оствари добивка од 1,4 милиони денари

еМагазин - 13.03.2019

МЗТ Пумпи АД Скопје за периодот јануари – декември 2018 година оствари нето добивка по оданочување во износ од 1.495.000 денари, соопшти компанијата преку Македонската берза. Вложувањата во недвижности, постројки и опрема во деловната 2018 година ...

Како се реализирал Буџетот за 2018?

Тера - 14.03.2019

На 30-тата седница на Советот на Општина Битола, градоначалничката Наташа Петровска, говореше за Годишниот извештај и Завршната сметка на буџетот на Општина Битола за 2018 година. Таа потенцираше дека е постигната главната цел, финансиска ...