TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Фејсбук призна дека презеле над 1,5 милиони е-меил контакти без согласност на корисниците

Канал5 - 19.04.2019

Фејсбук ,,ненамерно “ преземал над 1,5 милиони е-маил контакти без дозвола од корисниците. Податоците биле преземени преку системот за контрола на идентитетот на новите корисници.Фејсбук од нив ја барал лозинката за е-маил адресата и потоа ги ...

Фејсбук без дозвола собрал имејл-контакти од 1,5 милион корисници

МКД - 19.04.2019

Фејсбук призна дека собрал имејл-контакти од 1,5 милион корисници без нивно знаење и согласност, пренесува Си-ен-ен. Најголемата социјална мрежа во светот соопшти дека листите со адреси на електронска пошта „ненамерно“ биле пренесени на Фејсбук по ...

Нов скандал: Фејсбук чувале мејл контакти на 1,5 милиони корисници без нивна согласност

Точка - 18.04.2019

Фејсбук се соочува со уште еден скандал поврзан со безбедноста на корисниците. Како што пренесува “Business Insider”, најголемата социјална мрежа на светот собирала мејл контакти на 1,5 милиони нови корисници на Фејсбук.

„Фејсбук“ среде нов скандал - без одобрение ги украл контактите на 1,5 милион корисници

Факултети - 18.04.2019

„Фејсбук“ повторно се најде среде скандал. Како што откриле експертите за компјутерска безбедност, од мај 2016 година „Фејсбук“ неовластено ги презел имениците на 1,5 милион нови корисници.

Фејсбук без дозвола преземал податоци за имејл адреси од корисниците

+инфо - 18.04.2019

Социјалната мрежа Фејсбук призна дека без знаење на корисниците преземал податоци за адресите од нивната електронската пошта, јави Си-Ен-Ен, додавајќи дека жртви на ова преземање на контакти без дозвола биле околу 1,5 милиони лица.

Facebook без одобрување „украл“ контакти од именикот на 1,5 милиони Facebook корисници

Телефони.мк - 18.04.2019

Експертите за компјутерска безбедност ја осудиле праксата на Facebook, особено затоа што ги вчитувале контактите без претходно одобрување од сопствениците. Facebook ја зафркна работата, постојано е во скандали.

„Фејсбук“ без дозвола собрал адреси на е-пошта од 1,5 милион корисници

Макфакс - 18.04.2019

„Фејсбук“ призна дека собрал адреси на е-пошта од 1,5 милион корисници без нивно знаење и дозвола, објави Си-ен-ен. Најголемата социјална мрежа во светот соопшти дека пописите на контактите од електронските пошти „ненамерно“ биле преместени на ...

Она што Фејсбук го знае за вас, го знаат сите

Кумановски м. - 18.04.2019

Американскиот NBC, повикувајќи се на документи кои ги има на располагање, открива дека Фејсбук користи приватни податоци на корисниците за да влијае на партнерите и конкурентите. Според зборовите на претставникот на каналот, тие имале можност да ...

Нов скандал во Фејсбук: Чувале меил контакти на 1,5 милиони корисници без нивна согласност

Екран - 19.04.2019

Од најголемата социјална мрежа на светот соопштија дека „случајно“ вчитаните листи на контакти не биле споделени со никого надвор од Фејсбук Фејсбук се соочува со уште еден скандал поврзан со безбедноста на корисниците.

Фејсбук без дозвола преземал податоци за имејл адреси од корисниците

А1 On - 18.04.2019

Социјалната мрежа Фејсбук призна дека без знаење на корисниците преземал податоци за адресите од нивната електронската пошта, јави Си-Ен-Ен, додавајќи дека жртви на ова преземање на контакти без дозвола биле околу 1,5 милиони лица.

„Фејсбук“ без дозвола собрал адреси на е-пошта од 1,5 милион корисници

24Инфо - 18.04.2019

„Фејсбук“ призна дека собрал адреси на е-пошта од 1,5 милион корисници без нивно знаење и дозвола, објави Си-ен-ен. Најголемата социјална мрежа во светот соопшти дека пописите на контактите од електронските пошти „ненамерно“ биле преместени на ...

Фејсбук без дозвола преземал податоци за имејл адреси од корисниците

Либертас - 18.04.2019

Социјалната мрежа Фејсбук призна дека без знаење на корисниците преземал податоци за адресите од нивната електронската пошта, јави Си-Ен-Ен, додавајќи дека жртви на ова преземање на контакти без дозвола биле околу 1,5 милиони лица.

Facebook без одобрение собрал мејл адреси од 1,5 милиони корисници

USB - 18.04.2019

Facebook призна дека собрал адреси на е-пошта од 1,5 милион корисници без нивно знаење и дозвола, објави CNN. Најголемата социјална мрежа во светот соопшти дека пописите на контактите од електронските пошти „ненамерно“ биле преместени на Facebook, ...

Фејсбук без дозвола преземал податоци за имејл адреси од корисниците

Нова ТВ - 18.04.2019

Социјалната мрежа Фејсбук призна дека без знаење на корисниците преземала податоци за адресите од нивната електронската пошта, јави Си-Ен-Ен, додавајќи дека жртви на ова преземање на контакти без дозвола биле околу 1,5 милиони лица.

Фејсбук без дозвола преземал податоци за имејл адреси од корисниците

Опсервер - 18.04.2019

Социјалната мрежа Фејсбук призна дека без знаење на корисниците преземал податоци за адресите од нивната електронската пошта, јави Си-Ен-Ен, додавајќи дека жртви на ова преземање на контакти без дозвола биле околу 1,5 милиони лица.

Фејсбук без дозвола преземал податоци од корисниците

Н.Македонија - 18.04.2019

Социјалната мрежа Фејсбук призна дека без знаење на корисниците преземале податоци за адресите од нивната електронската пошта, јави Си-Ен-Ен, додавајќи дека жртви на ова преземање на контакти без дозвола биле околу 1,5 милиони лица.

Фејсбук без дозвола преземал податоци за имејл адреси од корисниците

ММС - 18.04.2019

Социјалната мрежа Фејсбук призна дека без знаење на корисниците преземал податоци за адресите од нивната електронската пошта, јави Си-Ен-Ен, додавајќи дека жртви на ова преземање на контакти без дозвола биле околу 1,5 милиони лица.

Фејсбук без дозвола преземал податоци за имејл адреси од корисниците

MakPress - 18.04.2019

Социјалната мрежа Фејсбук призна дека без знаење на корисниците преземал податоци за адресите од нивната електронската пошта, јави Си-Ен-Ен, додавајќи дека жртви на ова преземање на контакти без дозвола биле околу 1,5 милиони лица.

Фејсбук без дозвола преземал податоци за имејл адреси од корисниците

Локално - 18.04.2019

Социјалната мрежа Фејсбук призна дека без знаење на корисниците преземал податоци за адресите од нивната електронската пошта, јави Си-Ен-Ен, додавајќи дека жртви на ова преземање на контакти без дозвола биле околу 1,5 милиони лица.

Фејсбук без дозвола преземал податоци за имејл адреси од корисниците

Независен - 18.04.2019

Социјалната мрежа Фејсбук призна дека без знаење на корисниците преземал податоци за адресите од нивната електронската пошта, јави Си-Ен-Ен, додавајќи дека жртви на ова преземање на контакти без дозвола биле околу 1,5 милиони лица.

Фејсбук без дозвола преземал податоци за имејл адреси од корисниците

Алфа - 18.04.2019

Социјалната мрежа Фејсбук призна дека без знаење на корисниците преземал податоци за адресите од нивната електронската пошта, јави Си-Ен-Ен, додавајќи дека жртви на ова преземање на контакти без дозвола биле околу 1,5 милиони лица.