TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Димитар Грбевски И Елена Дончева наградени со „Златен објектив“ за пет децении креативен придонес кон филмот

Сакам да кажам - 16.05.2019

Монтажерот Димитар Грбевски и костимографката Елена Дончева се годинашните добитници на наградата „Златен објектив“, што Кинотека на Северна Македонија ја доделува за исклучителен придонес во македонската кинематографија.

Кинотека им ги врачи признанијата „Златен објектив“ на костимографката Елена Дончева и монтажерот Димитар Грбевски

Република - 16.05.2019

Со пригодна свеченост и кинотечна сала исполнета со пријатели и почитувачи на нивните креативни достигнувања, Кинотеката им ги додели признанијата „Златен објектив“ за посебен придонес во македонската кинематографија на костимографката Елена Дончева ...

Кинотеката им ги врачи наградите „Златен објектив“ на Дончева и Грбевски

Факултети - 16.05.2019

Со пригодна свеченост и сала исполнета со пријатели и почитувачи на нивните креативни достигнувања, Кинотеката им ги додели признанијата „Златен објектив“ за посебен придонес во македонската кинематографија на костимографката Елена Дончева и на ...

Врачени наградите „Златен објектив“ на Дончева и Грбевски

+инфо - 16.05.2019

За посебен придонес во македонската кинематографија на костимографката Елена Дончева и монтажерот Димитар Грбевски денеска на пригодна свеченост Кинотеката им ги додели признанијата „Златен објектив“.

Врачени наградите „Златен објектив“ на Дончева и Грбевски

Опсервер - 16.05.2019

За посебен придонес во македонската кинематографија на костимографката Елена Дончева и монтажерот Димитар Грбевски денеска на пригодна свеченост Кинотеката им ги додели признанијата „Златен објектив“.

Врачени наградите „Златен објектив“ на Дончева и Грбевски

MakPress - 17.05.2019

За посебен придонес во македонската кинематографија на костимографката Елена Дончева и монтажерот Димитар Грбевски денеска на пригодна свеченост Кинотеката им ги додели признанијата „Златен објектив“.