TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Испратени светската и националната порака по повод Светскиот ден на театарот

Опсервер - 24.03.2019

По повод Светскиот ден на театарот кој секога година се одбележува на 27 март пораки испратија светскиот театарски режисер и драмски автор Карлос Селдран и македонскиот драмски автор Југослав Петровски.

Светска и национална порака за Светскиот ден на театарот

1tv - 24.03.2019

По повод Светскиот ден на театарот кој секога година се одбележува на 27 март пораки испратија светскиот театарски режисер и драмски автор Карлос Селдран и македонскиот драмски автор Југослав Петровски.

„Театарот е држава сама за себе, голема територија која го покрива целиот свет“

МКД - 24.03.2019

По повод Светскиот ден на театарот кој секога година се одбележува на 27 март пораки испратија светскиот театарски режисер и драмски автор Карлос Селдран и македонскиот драмски автор Југослав Петровски.

Испратени светската и националната порака по повод Светскиот ден на театарот

А1 On - 24.03.2019

По повод Светскиот ден на театарот кој секога година се одбележува на 27 март пораки испратија светскиот театарски режисер и драмски автор Карлос Селдран и македонскиот драмски автор Југослав Петровски.

Порака за Светскиот ден на театарот

ММС - 24.03.2019

Оваа година по повод 27-ми март, Светсскиот ден на тетатарот, светската порака ја упатува Карлос Селдран, театарски режисер од Куба. Македонската порака ја упатува Југослав Петровски, драмски писател, режисер, театролог , колумнист.

Испратени светската и националната порака по повод Светскиот ден на театарот

MakPress - 24.03.2019

По повод Светскиот ден на театарот кој секога година се одбележува на 27 март пораки испратија светскиот театарски режисер и драмски автор Карлос Селдран и македонскиот драмски автор Југослав Петровски.

Испратени светската и националната порака по повод Светскиот ден на театарот

Вечер - 24.03.2019

По повод Светскиот ден на театарот кој секога година се одбележува на 27 март пораки испратија светскиот театарски режисер и драмски автор Карлос Селдран и македонскиот драмски автор Југослав Петровски.

Југослав Петровски: Театарот сè уште не е мртов

Независен - 25.03.2019

По повод Светскиот ден на театарот, кој секога година се одбележува на 27 март, пораки испратија светскиот театарски режисер и драмски автор Карлос Селдран и македонскиот драмски автор Југослав Петровски.

Меѓународна порака од Карлос Селдран за Светскиот ден на театарот

Fashionel - 25.03.2019

На 27 – ми март ќе се одбележи Светскиот ден на театарот, а како и секоја година познати писатели, режисери, актери ги пренесоа своите прекрасни пораки. Оваа година, меѓународната порака ја напиша режисерот и драмски писател Карлос Селдран од Куба, ...