TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Добиваат пари за стан и за пат – Антикорупциска ги опомена пратениците

ТВ21 - 14.02.2020

Народните избраници, од 2015 до 2019 потрошиле речиси 3 милиони евра само за патни трошоци, трошоци кои што ги плаќало Собранието од државниот буџет, извести Антикорупциската комисија. Во 2015 за патни трошоци на пратениците се исплатени нешто ...

Дкск: пратениците за пет години потрошиле речиси три милиони евра за патни трошоци

24 Вести - 14.02.2020

Дваесет и тројца пратеници имале сопствени станови или на име на блиските во Скопје, но добивале и пари за патни трошоци во последните четири години. Ова е само една од привилегиите на народните избраници кои се платени од државната каса.

Ако пратеникот има стан помал од 80м2 го следува и надомест за закуп на стан!

Фокус - 14.02.2020

Според досегашниот Закон за пратеници е предвидено дека народните избраници имаат право на надомест на закуп за стан, а со одлука од пред две години е предвидено право на ваков надомест да има пратеникот кој нема во сопственост или под закуп стан ...

За пет години три милиони евра за патни трошоци на пратениците (инфографик)

Мета - 14.02.2020

Три милиони евра наплатиле пратениците за патни трошоци од 2015 до 2019 година, објави Државната комисија за спречување корупција. Годишната сума се намалила од 770.000 евра во 2015 на 390.000 евра лани, главно поради известувањето на медиумите и ...

Пратениците за 5 години потрошиле околу 3.000.000 евра за патни трошоци

ММС - 14.02.2020

Државната комисија за спречување на корупцијата денес ја презентираше анализата на патните трошоци во периодот од 2015-2019 година на пратениците во собранието на РСМ .Вкупно биле потрошени 2.895.605 евра за патни трошоци.

Пратениците за четири години земале близу 3 милиони евра само за патни трошоци

Телма - 14.02.2020

Пратениците имаат право бесплатно да се возат со воз и автобус – но не го користат. Омилени им се нивните автобомили со кои за четири години потрошиле близу три милиони евра. Толку пари за патни трошици им ги исплатило Собранието во периодот од 2015 ...

ДКСК: Пратеници со станови во Скопје наплатувале патни трошоци за доаѓање на работа

А1 On - 14.02.2020

Дваесет и тројца пратеници имале сопствени станови во Скопје или станови на име на членови на нивното потесно семејство, а сепак примале надоместоци за да користат автомобил во лична сопственост за да доаѓаат и да си одат од работа од местото на ...

Ивановска: Секој денар да се цени рационално, речиси 3 милиони евра за пет години се огромни пари!

CivilMedia - 14.02.2020

Иако постои тенденција на намалување на трошоците на пратениците кои во периодот од 2015 – 2019 година потрошиле речиси 3 милиони евра, ДКСК сметаат дека потребно е натамошно регулирање на оваа проблематика.

Антикорупциска: Пратениците за патни трошоци потрошиле три милиони евра

Канал5 - 14.02.2020

Имаат бесплатен јавен превоз но никој не го користи. Омилени средства на пратениците за транспорт им се личните автомобили. Ова го покажала Анализата на Антикорупциска според која од државната каса во период од пет години, 2015-2019, искеширале ...

ДКСК: Пратениците за пет години потрошиле речиси три милиони евра за патни трошоци

Локално - 14.02.2020

Извештајот од анализата на патните трошоци на пратениците во периодот од 2015 до 2019 година што денеска Државната комисија за спречување корупција (ДКСК) го презентираше покажува дека вкупниот трошок во овие пет години е 2.895.605 евра.

ДКСК: Пратениците за пет години потрошиле речиси 3 милиони евра за патни трошоци

Press24 - 14.02.2020

Анализа на патните патните трошоци на пратениците за периодот 2015-2019 година денеска беше на дневен ред денеска на 27. седница на Државната комисија за спречување корупција. Според извештаите, вкупниот износ на пратениците за патни трошоци ...

ДКСК: За 5 години пратениците потрошиле речиси 3 милиони евра за патни трошоци

Сител - 14.02.2020

На денешната седница комисијата за спречување корупција го презентираше извештајот од анализата на патните трошоци на пратениците во периодот од 2015 до 2019 година. Иако во последните години се бележи пад на трошоците кои пратениците ги потрошиле ...

Патните трошоци на пратениците на дневен ред на ДКСК

Слободен Печат - 14.02.2020

Анализа на патните патните трошоци на пратениците за периодот 2015-2019 година е на дневен ред денеска на 27. седница на Државната комисија за спречување корупција. Втора точка на дневен ред на седницата е постапување по конкретни ...

Патните трошоци на пратениците на дневен ред на ДКСК

CivilMedia - 14.02.2020

Анализа на патните патните трошоци на пратениците за периодот 2015-2019 година е на дневен ред денеска на 27. седница на Државната комисија за спречување корупција што ќе се одржи денеска во 12 часот.

Патните трошоци на пратениците на дневен ред на ДКСК

Опсервер - 14.02.2020

– Анализа на патните патните трошоци на пратениците за периодот 2015-2019 година е на дневен ред денеска на 27. седница на Државната комисија за спречување корупција. Втора точка на дневен ред на седницата е постапување по конкретни ...

Патните трошоци на пратениците на дневен ред на ДКСК

Сител - 14.02.2020

Анализа на патните патните трошоци на пратениците за периодот 2015-2019 година е на дневен ред денеска на 27. седница на Државната комисија за спречување корупција. Втора точка на дневен ред на седницата е постапување по конкретни ...

Патните трошоци на пратениците на дневен ред на ДКСК

Press24 - 14.02.2020

Анализа на патните патните трошоци на пратениците за периодот 2015-2019 година е на дневен ред денеска на 27. седница на Државната комисија за спречување корупција. Втора точка на дневен ред на седницата е постапување по конкретни ...

Патните трошоци на пратениците на дневен ред на ДКСК

А1 On - 14.02.2020

Анализа на патните патните трошоци на пратениците за периодот 2015-2019 година е на дневен ред денеска на 27. седница на Државната комисија за спречување корупција. Втора точка на дневен ред на седницата е постапување по конкретни ...

Патните трошоци на пратениците на дневен ред на ДКСК

Локално - 14.02.2020

Анализа на патните патните трошоци на пратениците за периодот 2015-2019 година е на дневен ред денеска на 27. седница на Државната комисија за спречување корупција. Втора точка на дневен ред на седницата е постапување по конкретни ...

Патните трошоци на пратениците на дневен ред на ДКСК

Канал5 - 14.02.2020

Анализа на патните патните трошоци на пратениците за периодот 2015-2019 година е на дневен ред денеска на 27. седница на Државната комисија за спречување корупција. Втора точка на дневен ред на седницата е постапување по конкретни ...

Патните трошоци на пратениците на дневен ред на ДКСК

24 Вести - 14.02.2020

Анализа на патните патните трошоци на пратениците за периодот 2015-2019 година е на дневен ред денеска на 27. седница на Државната комисија за спречување корупција. Втора точка на дневен ред на седницата е постапување по конкретни ...

Патните трошоци на пратениците пред Антикорупциска

Република - 14.02.2020

Анализа на патните патните трошоци на пратениците за периодот 2015-2019 година е на дневен ред денеска на 27. седница на Државната комисија за спречување корупција. Втора точка на дневен ред на седницата е постапување по конкретни предмети.

Патните трошоци на пратениците пред Антикорупциска

Вечер Прес - 14.02.2020

Анализа на патните патните трошоци на пратениците за периодот 2015-2019 година е на дневен ред денеска на 27. седница на Државната комисија за спречување корупција. Втора точка на дневен ред на седницата е постапување по конкретни ...

Анализа на патните патните трошоци на пратениците пред ДКСК

MakPress - 14.02.2020

Анализа на патните патните трошоци на пратениците за периодот 2015-2019 година е на дневен ред денеска на 27. седница на Државната комисија за спречување корупција. Втора точка на дневен ред на седницата е постапување по конкретни ...

Пратениците за пет години потрошиле речиси три милиони евра за патни трошоци

+инфо - 14.02.2020

Извештајот од анализата на патните трошоци на пратениците во периодот од 2015 до 2019 година што денеска Државната комисија за спречување корупција (ДКСК) го презентираше покажува дека вкупниот трошок во овие пет години е 2.895.605 евра.

Скоро 3 милиони евра потрошени за патни трошоци за пратениците

Република - 14.02.2020

Извештајот од анализата на патните трошоци на пратениците во периодот од 2015 до 2019 година што денеска Државната комисија за спречување корупција (ДКСК) го презентираше покажува дека вкупниот трошок во овие пет години е 2.895.605 евра.

Антикорупциска: Пратениците за пет години потрошиле речиси три милиони евра за патни трошоци

iPortal - 14.02.2020

Извештајот од анализата на патните трошоци на пратениците во периодот од 2015 до 2019 година што денеска Државната комисија за спречување корупција (ДКСК) го презентираше покажува дека вкупниот трошок во овие пет години е 2.895.605 евра.

ДКСК: Пратениците за пет години потрошиле речиси три милиони евра за патни трошоци

Телма - 14.02.2020

Извештајот од анализата на патните трошоци на пратениците во периодот од 2015 до 2019 година што денеска Државната комисија за спречување корупција (ДКСК) го презентираше покажува дека вкупниот трошок во овие пет години е 2.895.605 евра.

Пратениците за пет години потрошиле речиси три милиони евра за патни трошоци

360 степени - 14.02.2020

Извештајот од анализата на патните трошоци на пратениците во периодот од 2015 до 2019 година што денеска Државната комисија за спречување корупција (ДКСК) го презентираше покажува дека вкупниот трошок во овие пет години е 2 895 605 евра.

За пет години пратениците потрошиле речиси 3 милиони евра за патни трошоци

Нетпрес - 14.02.2020

Околу 3 милиони евра се потрошени за патни трошоци за пратениците. Извештајот од анализата на овие трошоци за периодот од 2015 до 2019 година, што денеска Државната комисија за спречување корупција (ДКСК) го презентираше, покажува дека вкупниот ...

ДКСК: Пратениците за пет години потрошиле речиси три милиони евра за патни трошоци

Канал5 - 14.02.2020

Извештајот од анализата на патните трошоци на пратениците во периодот од 2015 до 2019 година што денеска Државната комисија за спречување корупција (ДКСК) го презентираше покажува дека вкупниот трошок во овие пет години е 2.895.605 евра.

Пратениците за 5 години потрошиле речиси 3 милиони евра за патни трошоци, соопшти Антикорупциска

еМагазин - 14.02.2020

Извештајот од анализата на патните трошоци на пратениците во периодот од 2015 до 2019 година што денеска го презентираше Државната комисија за спречување корупција (ДКСК) покажува дека вкупниот трошок во овие пет години е 2.895.605 евра.

ДКСК: 23 пратеници имале станови во Скопје, а земале пари за користење автомобил

МКД - 14.02.2020

Пратениците во Собранието во периодот од 2015 до 2019 година за патни трошоци потрошиле 2.895.605 евра, покажува анализата на Државната комисија за спречување корупција (ДКСК). Членот на ДКСК Катица Николовска образложувајќи ја анализата рече дека ...

ДКСК: Пратениците за пет години потрошиле речиси три милиони евра за патни трошоци

Либертас - 14.02.2020

Извештајот од анализата на патните трошоци на пратениците во периодот од 2015 до 2019 година што денеска Државната комисија за спречување корупција (ДКСК) го презентираше покажува дека вкупниот трошок во овие пет години е 2.895.605 евра.

ДКСК: 23 пратеници имале станови во Скопје, а наплатувале патни трошоци

Макфакс - 14.02.2020

Дваесет и тројца пратеници имале сопствени станови во Скопје или станови на име на членови на нивното потесно семејство, а сепак примале надоместоци за да користат автомобил во лична сопственост за да доаѓаат и да си одат од работа од местото на ...

ДКСК: Пратениците за пет години потрошиле речиси три милиони евра за патни трошоци

24Инфо - 14.02.2020

Извештајот од анализата на патните трошоци на пратениците во периодот од 2015 до 2019 година што денеска Државната комисија за спречување корупција (ДКСК) го презентираше покажува дека вкупниот трошок во овие пет години е 2.895.605 евра.

23 пратеници со станови во Скопје наплаќаат патни трошоци

CivilMedia - 14.02.2020

На денешната 27 седница на Државната комисија за спречување на корупцијата беше презентиран извештајот од анализата на патните трошоци на пратениците во периодот од 2015 до 2019 година кој покажува дека пратениците во период од 5 години потрошиле ...

ДКСК: 23 пратеници имале станови во Скопје, а наплатувале патни трошоци

Точка - 14.02.2020

Дваесет и тројца пратеници имале сопствени станови во Скопје или станови на име на членови на нивното потесно семејство, а сепак примале надоместоци за да користат автомобил во лична сопственост за да доаѓаат и да си одат од работа од местото на ...

ДКСК: Пратениците за пет години потрошиле речиси три милиони евра за патни трошоци

Опсервер - 14.02.2020

– Извештајот од анализата на патните трошоци на пратениците во периодот од 2015 до 2019 година што денеска Државната комисија за спречување корупција (ДКСК) го презентираше покажува дека вкупниот трошок во овие пет години е 2.895.605 евра.

За патни трошоци пратениците потрошиле 3 милиони евра за пет години (ИНФОГРАФИК)

Слободен Печат - 14.02.2020

Покрај тоа што 23 пратеници имале станови во Скопје,примале надоместоци за доаѓање и враќање на работа. Извештајот од анализата на патните трошоци на пратениците во периодот од 2015 до 2019 година што денеска Државната комисија за спречување ...

Пратеници за пет години потрошиле речиси три милиони евра за патни трошоци

Р.С.Европа - 14.02.2020

Извештајот од анализата на патните трошоци на пратениците во периодот од 2015 до 2019 година што денеска Државната комисија за спречување корупција (ДКСК) го презентираше покажува дека вкупниот трошок во овие пет години е 2.895.605 евра.

ДКСК: пратеници имале станови во Скопје, а наплатувале патни трошоци

Н.Македонија - 14.02.2020

Дваесет и тројца пратеници имале сопствени станови во Скопје или станови на име на членови на нивното потесно семејство, а сепак примале надоместоци за да користат автомобил во лична сопственост за да доаѓаат и да си одат од работа од местото на ...

За 5 години речиси 3 милиони евра за пратенички патни трошоци

Expres - 14.02.2020

Патните трошоци на пратениците во периодот од 2015 до 2019 година изнесувале 2.895.605 евра изнесувале, покажа анализата презентирана денеска од Државната комисија за спречување корупција (ДКСК).

ДКСК: За пет години пратениците потрошиле скоро 3 милиони евра за патни трошоци

Радио МОФ - 14.02.2020

Државната комисија за спречување корупција (ДКСК) објави Извештај од анализата на патните трошоци на пратениците од 2015-2019 година, кој покажа дека вкупниот трошок во овие пет години е 2.895.605 евра.

Пратеници имаат сопствени станови, а зeмале пари за патни трошоци

Скопје1 - 14.02.2020

Порталот пишува декаиИзвештајот од анализата на патните трошоци на пратениците во периодот од 2015 до 2019 година што денеска Државната комисија за спречување корупција (ДКСК) го презентираше покажува дека вкупниот трошок во овие пет години е 2 895 ...

ДКСК: Пратениците за пет години потрошиле речиси три милиони евра за патни трошоци

MakPress - 14.02.2020

Извештајот од анализата на патните трошоци на пратениците во периодот од 2015 до 2019 година што денеска Државната комисија за спречување корупција (ДКСК) го презентираше покажува дека вкупниот трошок во овие пет години е 2.895.605 евра.

Скоро 3 милиони евра потрошени за патни трошоци за пратениците

Тера - 14.02.2020

Извештајот од анализата на патните трошоци на пратениците во периодот од 2015 до 2019 година што денеска Државната комисија за спречување корупција (ДКСК) го презентираше покажува дека вкупниот трошок во овие пет години е 2 895 605 евра.

ДКСК: 23 пратеници имале станови во Скопје, а наплатувале патни трошоци

MTM - 14.02.2020

Дваесет и тројца пратеници имале сопствени станови во Скопје или станови на име на членови на нивното потесно семејство, а сепак примале надоместоци за да користат автомобил во лична сопственост за да доаѓаат и да си одат од работа од местото на ...