TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Русија треба да плати 50 милијарди долари отштета на акционерите на поранешен нафтен гигант

Канал5 - 18.02.2020

По повеќе од 15 години од ликвидацијата на „Јукос“, холандскиот суд денеска донесе одлука дека Русија мора да плати отштета од 50 милијарди американски долари на поранешните акционери на таа поранешна нафтена компанија.

Русија казнета со 50 милијарди долари заради премногу руско однесување

Оff.net - 18.02.2020

15-годишна правна битка меѓу Русија и сопствениците на некогаш најголемата руска нафтена компанија Јукос, судот во Хаг ја одлучи во корист на овие вторите, на кои руската држава сега треба да им исплати отштета од 50 милијарди долари.

Апелацискиот суд во Хаг: Русија да им исплати повеќе од 50 милијарди долари на поранешните акционери на „Јукос“

Макфакс - 18.02.2020

Апелацискиот суд во Хаг ја поништи претходната одлука на Окружниот суд и објави дека Русија е должна да им исплати повеќе од 50 милијарди американски долари на поранешните акционери на „Јукос“, пренесува ТАСС цитирајќи ги документите објавени на ...

Холандски апелациски суд: Русија да плати отштета од 50 милијарди долари на Јукос

Р.С.Европа - 18.02.2020

Холандскиот апелациски суд денеска ја потврди одлуката на меѓународниот арбитражен панел Русија да им исплати 50 милијарди американски долари обештетување на акционерите во поранешниот руски нафтен гигант Јукос.

Апелацискиот суд во Хаг: Русија да им исплати повеќе од 50 милијарди долари на поранешните акционери на „Јукос“

24Инфо - 18.02.2020

Апелацискиот суд во Хаг ја поништи претходната одлука на Окружниот суд и објави дека Русија е должна да им исплати повеќе од 50 милијарди американски долари на поранешните акционери на „Јукос“, пренесува ТАСС цитирајќи ги документите објавени на ...