TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Планинар од Кенија пронајден мртов на Еверест

Слободен Печат - 23.05.2024

Планинарот од Кенија кој исчезна во близина на врвот на Монт Еверест е пронајден мртов. Четириесетгодишниот Џошуа Черујот Кируи и неговиот непалски водич Наванг Шерпа (44) исчезнале вчера додека се обидувале да се искачат на Еверест.

Непалецот Ками Рита го искачи Монт Еверест по рекорден 30. пат, вторпат за десет дена

Сакам да кажам - 22.05.2024

Познатиот шерпаски планинарски водич Ками Рита го искачи Монт Еверест по рекорден 30. пат, комплетирајќи го своето второ искачување овој месец. Ваков подвиг изведе и минатата година, кога двапати ја совлада највисоката планина на светот за помалку ...

Непалецот Ками Рита по 30-ти пат се искачи на врвот на Еверест соборувајќи го светскиот рекорд

Макфакс - 22.05.2024

Планинарот од Непал, Шерпа Ками Рита, по 30-ти пат го достигна врвот на Еверест, соборувајќи го сопствениот рекорд за искачување на највисоката планина на светот, објави организаторот на неговата експедиција. „Ками Рита го достигна врвот утрово.

Непалецот Ками Рита по 30-ти пат се искачи на врвот на Еверест соборувајќи го светскиот рекорд

Репортер - 22.05.2024

Планинарот од Непал, Шерпа Ками Рита, по 30-ти пат го достигна врвот на Еверест, соборувајќи го сопствениот рекорд за искачување на највисоката планина на светот, објави организаторот на неговата експедиција. „Ками Рита го достигна врвот утрово.

Непалецот Ками Рита по 30-ти пат се искачи на врвот на Еверест соборувајќи го светскиот рекорд

Опсервер - 22.05.2024

Планинарот од Непал, Шерпа Ками Рита, по 30-ти пат го достигна врвот на Еверест, соборувајќи го сопствениот рекорд за искачување на највисоката планина на светот, објави организаторот на неговата експедиција. „Ками Рита го достигна врвот утрово.

Го собори својот рекорд: Непалец по 30. пат се искачи на врвот на Монт Еверест

Слободен Печат - 22.05.2024

Непалскиот планинар Ками Рита Шерпа по 30. пат го достигна врвот на Монт Еверест, соборувајќи го сопствениот рекорд за искачување на највисоката планина на светот, објави организаторот на неговата експедиција.

НОВ СВЕТСКИ РЕКОРД: Непалецот Ками Рита 30-ти пат на Монт Еверест

Вечер Прес - 22.05.2024

Планинарот од Непал, Шерпа Ками Рита, по 30-ти пат го достигна врвот на Еверест, соборувајќи го сопствениот рекорд за искачување на највисоката планина на светот, објави организаторот на неговата експедиција. „Ками Рита го достигна врвот утрово.

Нов светски рекорд на непалскиот хималјаски водич Ками Рита по 30-ти пат на врвот Еверест

Нетпрес - 22.05.2024

Непалскиот планина, шерпасот Ками Рита во средата по 30-ти пат стигна на врвот Еверест, соборувајќи го сопствениот рекорд за искачување на највисоката планина на планетата, објави организаторот на неговата експедиција.

Нов светски рекорд на непалскиот хималјаски водич Ками Рита по 30-ти пат на врвот Еверест

365 - 22.05.2024

Непалскиот планина, шерпасот Ками Рита во средата по 30-ти пат стигна на врвот Еверест, соборувајќи го сопствениот рекорд за искачување на највисоката планина на планетата, објави организаторот на неговата експедиција.

Непалецот Ками Рита по 30-ти пат се искачи на врвот на Еверест соборувајќи го светскиот рекорд

Фактор - 22.05.2024

Планинарот од Непал, Ками Рита, во средата по 30-ти пат го достигна врвот на Еверест, соборувајќи го сопствениот рекорд за искачување на највисоката планина на светот, објави организаторот на неговата експедиција.