TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Времето кое ви е потребно за да заспиете ја открива вашата здравствена состојба

Независен - 08.12.2023

Спиењето е неопходно за човечкото тело, а лекарите често укажуваат дека на човекот му требаат околу осум часа сон секој ден. Меѓутоа, ако ви треба долго време за да заспиете, ова може да го намали времето на спиење и да влијае на вашето здравје.

Дремнувате попладне, добро правите:Експертите откриваат зошто ова треба да ви стане навика

Вечер Прес - 07.12.2023

Сигурно првото нешто што ви паѓа на памет кога ќе помислите на попладневна дремка е дека на овој начин ја враќате енергијата што сте ја изгубиле во напорниот работен ден… Има и други причини зошто е добро да дремете попладне.

Времето кое ви е потребно за да заспиете ја покажува вашата здравствена состојба

Во Центар - 09.12.2023

Спиењето е неопходно за човечкото тело и лекарите често укажуваат дека на човекот му требаат околу осум часа сон секој ден. Меѓутоа, ако ви треба долго време за да заспиете, тоа може да го скрати времето на спиење и да влијае на вашето здравје.