TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Папата Франциско на Кипар повика на помирување на православците и римокатолиците (ФОТО)

МКД - 03.12.2021

Папата Франциско денес од Никозија повика на помирување на православните христијани од истокот и католичките од западот. Тој наведе дека хуманитарната соработка може да биде средство за надминување на повеќевековното несогласување на православците и ...

Папата повика на помирување меѓу православните и католиците

24Инфо - 03.12.2021

Папата Франциско од Никозија денеска повика на помирување на православните христијани од истокот и католиците од западот. Тој изјави дека хуманитарната соработка може да биде средство за надминување на вековното несогласување меѓу православните и ...

Папата повика на помирување меѓу православните и католиците

Centar - 03.12.2021

Папата Франциско од Никозија денеска повика на помирување на православните христијани од истокот и католиците од западот. Тој изјави дека хуманитарната соработка може да биде средство за надминување на вековното несогласување меѓу православните и ...

Папата повика на помирување меѓу православните и католиците

Точка - 03.12.2021

Папата Франциско од Никозија денеска повика на помирување на православните христијани од истокот и католиците од западот. Тој изјави дека хуманитарната соработка може да биде средство за надминување на вековното несогласување меѓу православните и ...

Фотографија на денот: Папата планира да земе со себе 50 мигранти од Кипар

Deutsche Welle - 03.12.2021

Папата Франциско од Кипар со себе ќе земе 50 мигранти, се вели во Никозија. Ватикан сѐ уште молчи. Во малата црква на Светиот крст треба да се случи голем момент од посетата на папата Франциско на Кипар.

Фотографија на денот: Папата планира да земе со себе 50 мигранти од Кипар

Либертас - 03.12.2021

Во малата црква на Светиот крст треба да се случи голем момент од посетата на папата Франциско на Кипар. Црквата која се наоѓа среде граничната линија помеѓу турскиот и грчкиот дел на Кипар, денеска треба да биде место каде папата ќе се сретне со ...

Папата Франциск од Кипар ќе земе 50 мигранти

Вечер Прес - 02.12.2021

Кипар е географски, историски, културен и верски крстопат и благодарение на оваа позиција може да промовира мир. Нека биде отворена работилница за градење мир во Медитеранот, порача папата Франциск за време на свеченоста во Претседателската палата, ...

Папата во посета на Кипар, со себе ќе земе 50 мигранти

Курир - 02.12.2021

Папата Франциск со себе ќе земе 50 мигранти од Кипар, изјави кипарскиот претседател Никос Анастасиадис. Во својот поздравен говор, Анастасиадис се осврна на проблемот со бегалците. – Народот на Кипар лично ја доживеа болката од азил и протерување од ...

Папата во посета на Кипар, со себе ќе земе 50 мигранти

MTM - 03.12.2021

Папата Франциско со себе ќе земе 50 мигранти од Кипар, изјави кипарскиот претседател Никос Анастасијадис. Во својот поздравен говор Анастасијадис се осврна на проблемот со бегалците. „Народот на Кипар лично ја доживеа болката од азил и протерување ...