TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Престануваат да важат мерките за заштита од загаденост во Тетово

Фокус - 28.01.2020

Во Тетово престануваат да важат мерките за заштита од загаденост на воздухот, бидејќи PM10 честичките се под дефинираниот праг, информираат од Министерството за животна средина и просторно планирање.

Во Тетово престануваат да важат мерките за заштита од загаденост

Мета - 28.01.2020

Во Тетово престануваат да важат мерките за заштита од загаденост на воздухот, бидејќи PM-10 честичките се под дефинираниот праг, информираат од владината прес – служба. Согласно податоците од Државен автоматски мониторинг систем за квалитет на ...

Мерките за заштита од загаденост во Тетово престануваат да важат

Слободен Печат - 28.01.2020

Во Тетово престануваат да важат мерките за заштита од загаденост на воздухот, бидејќи PM10 честичките се под дефинираниот праг, информираат од Владата. Согласно податоците од Државен автоматски мониторинг систем за квалитет на воздух ( ДАМСК), ...

Прекинување на прагот на алармирање за Тетово

24Инфо - 28.01.2020

Согласно податоците од ДАМСКВ на ден 27.01.2020 (понеделник), средно-дневните концентрации на РМ10 се под дефинираниот праг на алармирање од 175 g/m3, и епизодата од два последователни дена е прекината во Тетово.

И денеска дишеме отрови: Во Долно Лисиче измерени 1207 µg/m3 ПМ10 честички

Скопје инфо - 28.01.2020

Во Скопје, рано изутринава во шест часот, воздухот во Долно Лисиче ги рушеше сите рекорди. Мерната станица на „ АирКер “ покажа 1207 пм10 честички. Екстремно висока загаденост на воздухот покажуваат мерните станици ширум земјата.

Општина Струмица со известување и препораки за загадениот воздух во нашиот град изминативе два дена!

Струмица Денес - 27.01.2020

Известување за надминување на праг за Информирање на граѓаните на Општина Струмица за наредните денови Во врска со настанатата состојба со загадувањето на воздухот во агломерација на град Струмица, надминување на прагот на информирање за ...

Прагот на алармирање во Скопје и Тетово надминат два последователни дена

Канал5 - 27.01.2020

Во Скопје и Тетово трет ден не се дише. Попладнево и Владата и Град Скопје ги активираат мерките за заштита. Јован Ѓорговски известува за мерките, што конкретно се презема? Повеќе детали во ...

Надминување на прагот на алармирање во Скопје и Тетово, се очекува активирање на мерките за заштита

Алсат-М - 27.01.2020

На две мерни станици во Скопје, во Карпош и Лисиче и Тетово во последните два дена среднодневните концентрации на ПМ 10 честичките има појава на надминување на прагот на алармирање за концентрациите, односно се исполнети услвоите за активирање на ...

Загадувањето е алармантно во овие три места, еве што препорача Владата

+инфо - 27.01.2020

Според податоците од Државниот автоматски мониторинг систем за квалитет на амбиенталниот воздух и добиената временска прогноза од Управата за хидрометеоролошки работи, прагот на алармирање за PM10 (надминување на вредноста од 175 mg/m3 во текот на ...

Надминување на прагот на алармирање во Скопје и Тетово, се очекува активирање на мерките за заштита

Локално - 27.01.2020

На две мерни станици во Скопје, во Карпош и Лисиче и Тетово во последните два дена среднодневните концентрации на ПМ 10 честичките има појава на надминување на прагот на алармирање за концентрациите, односно се исполнети услвоите за активирање на ...

Надминување на прагот на алармирање во Скопје и Тетово, се очекува активирање на мерките за заштита

24Инфо - 27.01.2020

На две мерни станици во Скопје, во Карпош и Лисиче и Тетово во последните два дена среднодневните концентрации на ПМ 10 честичките има појава на надминување на прагот на алармирање за концентрациите, односно се исполнети услвоите за активирање на ...

Надминување на прагот на алармирање во Скопје и Тетово, се очекува активирање на мерките за заштита

А1 On - 27.01.2020

На две мерни станици во Скопје, во Карпош и Лисиче и Тетово во последните два дена среднодневните концентрации на ПМ 10 честичките има појава на надминување на прагот на алармирање за концентрациите, односно се исполнети услвоите за активирање на ...

Надминување на прагот на алармирање во Скопје и Тетово, се очекува активирање на мерките за заштита

Опсервер - 27.01.2020

– На две мерни станици во Скопје, во Карпош и Лисиче и Тетово во последните два дена среднодневните концентрации на ПМ 10 честичките има појава на надминување на прагот на алармирање за концентрациите, односно се исполнети услвоите за активирање на ...

Надминување на прагот на алармирање во Скопје и Тетово, се очекува активирање на мерките за заштита

Сител - 27.01.2020

На две мерни станици во Скопје, во Карпош и Лисиче и Тетово во последните два дена среднодневните концентрации на ПМ 10 честичките има појава на надминување на прагот на алармирање за концентрациите, односно се исполнети услвоите за активирање на ...

Надминување на прагот на алармирање во Скопје и Тетово, се очекува активирање на мерките за заштита

Frontline - 27.01.2020

За активирање на мерките за заштита треба во два последователни денови да има надминувањето на вредноста од 175 микрограми на метар кубен. На две мерни станици во Скопје, во Карпош и Лисиче и Тетово во последните два дена среднодневните концентрации ...

Надминување на прагот на алармирање во Скопје и Тетово, се очекува активирање на мерките за заштита

Канал5 - 27.01.2020

Среднодневните концентрации на ПМ 10 честичките измерени на 25 јануари во Карпош изнесуваат 193,29, во Лисиче 243,74 и во Тетово 188,24 микрограми на метар кубен, на 26 јануари во Карпош 177,14, Лисиче 245,84 и во Тетово 185,05 микрограми на метар .

Надминување на прагот на алармирање во Скопје и Тетово, се очекува активирање на мерките за заштита

4NEWS - 27.01.2020

На две мерни станици во Скопје, во Карпош и Лисиче и Тетово во последните два дена среднодневните концентрации на ПМ 10 честичките има појава на надминување на прагот на алармирање за концентрациите, односно се исполнети услвоите за активирање на ...

АЛАРМОТ Е ВКЛУЧЕН: Загаденоста во Скопје и Тетово е за активирање на вонредни мерки

Денешен - 27.01.2020

На две мерни станици во Скопје, во Карпош и Лисиче и Тетово во последните два дена среднодневните концентрации на ПМ 10 честичките има појава на надминување на прагот на алармирање за концентрациите, односно се исполнети услвоите за активирање на ...

Се чека владата да ги активира мерките за заштита од аерозагадувањето во Скопје и во Тетово

+инфо - 27.01.2020

Среднодневните концентрации на ПМ 10 честичките измерени на 25 јануари во Карпош изнесуваат 193,29, во Лисиче 243,74 и во Тетово 188,24 микрограми на метар кубен, на 26 јануари во Карпош 177,14, Лисиче 245,84 и во Тетово 185,05 микрограми на метар ...

Надминување на прагот на алармирање во Скопје и Тетово, се очекува активирање на мерките за заштита

Либертас - 27.01.2020

– На две мерни станици во Скопје, во Карпош и Лисиче и Тетово во последните два дена среднодневните концентрации на ПМ 10 честичките има појава на надминување на прагот на алармирање за концентрациите, односно се исполнети услвоите за активирање на ...

Надминување на прагот на алармирање во Скопје и Тетово

Скопје инфо - 27.01.2020

На две мерни станици во Скопје, во Карпош и Лисиче и Тетово во последните два дена среднодневните концентрации на ПМ 10 честичките има појава на надминување на прагот на алармирање за концентрациите, односно се исполнети услвоите за активирање на ...

Скопје и Тетово продолжуваат да бидат најзагадени градови

MakPress - 27.01.2020

На две мерни станици во Скопје, во Карпош и Лисиче и Тетово во последните два дена среднодневните концентрации на ПМ 10 честичките има појава на надминување на прагот на алармирање за концентрациите, односно се исполнети услвоите за активирање на ...

Надминување на прагот на алармирање во Скопје и Тетово, се очекува активирање на мерките за заштита

Нетпрес - 27.01.2020

На две мерни станици во Скопје, во Карпош и Лисиче и Тетово во последните два дена среднодневните концентрации на ПМ 10 честичките има појава на надминување на прагот на алармирање за концентрациите, односно се исполнети услвоите за активирање на ...

Активирани мерките за заштита: Трудниците и хронично болните да не одат на работа

Вечер - 27.01.2020

Мерните станици во Карпош, Лисиче и во Тетово, на 25 и 26 јануари, покажале повисоки среднодневни концентрации на ПМ-10 честичките од 175 микрограми на кубен метар, колку што е дефинираниот праг за алармирање и активирање на заштитните мерки, ...

Влада: Во Тетово престануваат да важат мерките против загадувањето на воздухот

Press24 - 28.01.2020

Во Тетово престануваат да важат мерките за заштита од загаденост на воздухот, бидејќи PM10 честичките се под дефинираниот праг, информираат од Владата. Согласно податоците од Државен автоматски мониторинг систем за квалитет на воздух (ДАМСК), ...

Во Тетово престануваат да важат мерките против загадувањето на воздухот

ММС - 28.01.2020

Во Тетово престануваат да важат мерките за заштита од загаденост на воздухот, бидејќи PM10 честичките се под дефинираниот праг, информираат од Владата. Согласно податоците од Државен автоматски мониторинг систем за квалитет на воздух ( ДАМСК), ...

Во Тетово престануваат да важат мерките против aeрозагадувањето

Вечер - 28.01.2020

Во Тетово престануваат да важат мерките за заштита од загаденост на воздухот, бидејќи ПМ10 честичките се под дефинираниот праг, информираат од Владата. Согласно податоците од Државен автоматски мониторинг систем за квалитет на воздух (ДАМСК), ...

Во Тетово престануваат да важат мерките против загадувањето на воздухот

Канал5 - 28.01.2020

Во Тетово престануваат да важат мерките за заштита од загаденост на воздухот, бидејќи PM10 честичките се под дефинираниот праг, информираат од Владата. Согласно податоците од Државен автоматски мониторинг систем за квалитет на воздух (ДАМСК), ...

Во Тетово престануваат да важат мерките против загадувањето на воздухот

Република - 28.01.2020

Во Тетово престануваат да важат мерките за заштита од загаденост на воздухот, бидејќи ПМ10 честичките се под дефинираниот праг, информираат од Владата. Согласно податоците од Државен автоматски мониторинг систем за квалитет на воздух (ДАМСК), ...

Мерките во Тетово за загадувањето не траеа ниту 24 часа

MakPress - 28.01.2020

Во Тетово престануваат да важат мерките за заштита од загаденост на воздухот, бидејќи ПМ10 честичките се под дефинираниот праг, информираат од Владата. Согласно податоците од Државен автоматски мониторинг систем за квалитет на воздух (ДАМСК), ...