TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Во Русија речиси секое 8 дете страда од постковид синдром

Вечер Прес - 25.10.2021

Речиси секое осмо дете во Русија, што е околу 13 отсто од децата, боледува од постковид синдром, изјави денеска специјалистот за заразни болести и вакцини Евгениј Тимаков. Тимаков за радиото Вести ФМ изјави дека децата кои припаѓаат на ризичните ...

Пост-ковид синдром има секое осмо дете во Русија

Кумановски м. - 25.10.2021

Речиси секое осмо дете во Русија, што е околу 13 отсто, боледува од постковид синдром, изјави специјалистот за заразни болести и вакцини, Евгениј Тимаков. Тимаков за радиото Вести ФМ изјави дека децата кои припаѓаат на ризичните групи, односно оние ...

Во Русија пост-ковид синдром има секое осмо дете

Локално - 25.10.2021

Речиси секое осмо дете во Русија, што е околу 13 отсто, боледува од постковид синдром, изјави специјалистот за заразни болести, Евгениј Тимаков. Тимаков изјави дека децата кои припаѓаат на ризичните групи, односно оние кои се дебели и боледуваат од ...