TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Промоција на книгата „Ѕвездено дете“ од Ване Костуранов

+инфо - 17.04.2018

„Ѕвездено дете“ е нежна, ѕвездена приказна за желбите, стравовите, осаменоста и љубовта и за едно дете – Ѕвездан – кое живее меѓу ѕвездите. Промоција на книгата „Ѕвездено дете“ од авторот и илустратор Ване Костуранов ќе се одржи утре, 18 април 2018 ...

Детскиот свет ми е поблизок, сакам што подолго да останам во него

Н.Македонија - 16.04.2018

Ѕвездан е дете што живее меѓу ѕвездите. А кога живееш меѓу ѕвездите, животот ти е исполнет со нив. Ѕвездан е вистински мајстор за ѕвезди: ги поправа кога ќе престанат да светат, пловејќи меѓу нив со своето бротче.

Ване Костуранов ја промовира сликовницата „Ѕвездено дете“

Сакам да кажам - 17.04.2018

„Ѕвездено дете“ е насловена сликовницата на авторот и илустратор Ване Костуранов, која ќе биде промовирана утре во 19 часот во книжарницата „Литература.мк“ на улицата „Македонија“. Книгата ќе ја промовира Билјана Црвенковска, писателка и уредничка ...