TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Академик Влада Урошевиќ добитник на престижна награда во Русија

Н.Македонија - 09.11.2018

Академик Влада Урошевиќ ја доби највисоката награда за поезија „Златен витез“ на Деветтиот меѓународен книжевен форум „Златен витез“ во Русија. Наградата на Урошевиќ му е доделена за обемниот избор од неговата поезија (200 песни на повеќе од 250 ...

Награда „Златен витез“ за академик Урошевиќ во Русија

А1 On - 09.11.2018

Академик Влада Урошевиќ ја доби највисоката награда за поезија „Златен витез“ на Деветтиот меѓународен книжевен форум „Златен витез“ во Русија. Наградата на нашиот поет му е доделена за обемниот избор од неговата поезија (200 песни на повеќе од 250 ...

Награда „Златен витез“ за академик Влада Урошевиќ во Русија

Вечер - 09.11.2018

Академик Влада Урошевиќ ја доби највисоката награда за поезија „Златен витез“ на Деветтиот меѓународен книжевен форум „Златен витез“ во Русија. Наградата на нашиот поет му е доделена за обемниот избор од неговата поезија (200 песни на повеќе од 250 ...

Наградата „Златен витез“ доделена на академик Влада Урошевиќ во Русија

Република - 09.11.2018

Македонскиот поет, академик Влада Урошевиќ, ја доби највисоката награда за поезија „Златен витез“ на Деветтиот меѓународен книжевен форум „Златен витез“. Овој мултимедијален фестивал се одржува секоја година во друг град од Руската Федерација – оваа ...