TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Убави вести за балканскиот рис: Младо рисче снимено на Стогово (ВИДЕО)

Курир - 09.11.2018

Македонско еколошко друштво соопштува дека 2018 година за балканскиот рис ја одбележаа неколку непријатни инциденти: смртта на рис најден во Косово, пожарите на планината Мунела во Албанија и прегазената женка рис на патот Кичево-Охрид во Македонија.

Шестмесечно рисче снимено како јаде срна на Стогово (ВИДЕО)

МКД - 09.11.2018

2018 година за балканскиот рис ја одбележаа неколку непријатни инциденти: смртта на рис најден на Косово, пожарите на планината Мунела во Албанија и прегазената женка рис на патот Кичево-Охрид во Македонија.

Снимено шестмесечно рисче на Маја

ТВ21 - 09.11.2018

2018 година за балканскиот рис ја одбележаа неколку непријатни инциденти: смртта на рис најден во Косово, пожарите на планината Мунела во Албанија и прегазената женка рис на патот Кичево-Охрид во Македонија.

Шестмесечно младенче рис снимено на планината Стогово

Н.Македонија - 09.11.2018

Македонското еколошко друштво успеа да сними младенче рис на Стогово, со помош на една од поставените камери на планината, каде што од почетокот на годинава ја следат неговата мајка, заловената рисица Маја.

[Видео] Добра вест за балканскиот рис – Шестмесечно рисче снимено со камера-замка

Радио МОФ - 09.11.2018

2018 година за балканскиот рис ја одбележаа неколку непријатни инциденти: смртта на рис најден во Косово, пожарите на планината Мунела во Албанија и прегазената женка рис на патот Кичево-Охрид во Македонија.

Шестмесечното рисче на Маја - снимено како јаде срна

Факултети - 09.11.2018

2018 година за балканскиот рис ја одбележаа неколку непријатни инциденти: смртта на рис најден во Косово, пожарите на планината Мунела во Албанија и прегазената женка рис на патот Кичево-Охрид во Македонија.

Шестмесечно рисче снимено како јаде срна на Стогово (ВИДЕО)

Скопје инфо - 09.11.2018

Македонско еколошко друштво соопштува дека 2018 година за балканскиот рис ја одбележаа неколку непријатни инциденти: смртта на рис најден во Косово, пожарите на планината Мунела во Албанија и прегазената женка рис на патот Кичево-Охрид во Македонија.

(ВИДЕО) Балканскиот рис со подмладок: Младо рисче снимено на Стогово

Алфа - 09.11.2018

Македонско еколошко друштво соопштува дека 2018 година за балканскиот рис ја одбележаа неколку непријатни инциденти: смртта на рис најден во Косово, пожарите на планината Мунела во Албанија и прегазената женка рис на патот Кичево-Охрид во Македонија.