TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Македонија е 37 држава која ќе ја спроведува Конвенцијата 108+

IT.mk - 11.12.2019

Минатата недела, на 5 декември, Македонија стана 37 држава која ја поддржа надградбата на Конвенцијата 108, 108+. Македонија од 2016 ја спроведува Конвенцијата 108. Оваа конвенција се однесува на заштита на правата на граѓаните при автоматско ...

Хрватските возачки дозволи во иднина ќе важат и во САД, Канада, Аргентина …

Макфакс - 10.12.2019

Парламентарците денеска го поздравија пристапувањето на Хрватска во Конвенцијата за патен сообраќај, односно Женевската конвенција, со која ќе се овозможи возачките дозволи издадени во Хрватска да бидат валидни и во земји кои се потписнички на ...

Дескоска во Хаг ќе потпише три конвенции

Centar - 09.12.2019

Денеска во Хаг, министерката за правда, Рената Дескоска, во името на Владата ќе потпише 3 меѓународни конвенции и еден протокол. Станува збор за три меѓународни конвенции кои се развиени под покровителство на Хашката Конференција – две за заштита на ...

Дескоска во Хаг потпиша 3 меѓународни конвенции

Канал5 - 09.12.2019

Република Македонија е членка на 10 Хашки конвенции: седум конвенции се наследени од СФРЈ, додека пак три беа ратификувани од осамостојувањето. Денеска во Хаг – Кралството Холандија, министерката за правда проф.

Дескоска ќе потпише три меѓународни конвенции во Хаг денеска

MakPress - 09.12.2019

Министерката за правда Рената Дескоска во името на Владата на Република Македонија, денеска во Хаг, Кралството Холандија, ќе потпише три меѓународни конвенции и еден протокол. Од Министерство за правда иннформираат дека станува збор за три ...

Направен е значаен чекор во усвојувањето на законодавството на ЕУ

24Инфо - 09.12.2019

Република Северна Македонија е членка на 10 Хашки конвенции: седум конвенции се наследени од СФРЈ, додека пак три беа ратификувани од осамостојувањето, соопшти денеска Министерството за правда.

Северна Македонија направи значаен чекор во усвојувањето на законодавството на ЕУ

Сител - 09.12.2019

Република Северна Македонија е членка на 10 Хашки конвенции: седум конвенции се наследени од СФРЈ, додека пак три беа ратификувани од осамостојувањето, соопшти денеска Министерството за правда.

Северна Македонија направи значаен чекор во усвојувањето на законодавството на ЕУ

А1 On - 09.12.2019

Република Северна Македонија е членка на 10 Хашки конвенции: седум конвенции се наследени од СФРЈ, додека пак три беа ратификувани од осамостојувањето, соопшти денеска Министерството за правда.

Дескоска во Хаг ќе потпише три конвенции

Точка - 09.12.2019

Денеска во Хаг, министерката за правда, Рената Дескоска, во името на Владата ќе потпише 3 меѓународни конвенции и еден протокол. Станува збор за три меѓународни конвенции кои се развиени под покровителство на Хашката Конференција – две за заштита на ...

Северна Македонија направи значаен чекор во усвојувањето на законодавството на ЕУ

Локално - 09.12.2019

Република Северна Македонија е членка на 10 Хашки конвенции: седум конвенции се наследени од СФРЈ, додека пак три беа ратификувани од осамостојувањето, соопшти денеска Министерството за правда.

МП: Северна Македонија направи значаен чекор во усвојувањето на законодавството на ЕУ

iPortal - 09.12.2019

Северна Македонија е членка на 10 Хашки конвенции: седум конвенции се наследени од СФРЈ, додека пак три беа ратификувани од осамостојувањето, соопшти денеска Министерството за правда. Министерката за правда Рената Дескоска, во името на Владата на ...

Северна Македонија направи значаен чекор во усвојувањето на законодавството на ЕУ

Опсервер - 09.12.2019

Република Северна Македонија е членка на 10 Хашки конвенции: седум конвенции се наследени од СФРЈ, додека пак три беа ратификувани од осамостојувањето, соопшти денеска Министерството за правда.

Потпишани три конвенции со кои земјава прифаќа дел од законодавството на ЕУ

+инфо - 09.12.2019

Земјава е членка на 10-ет хашки конвенции: седум конвенции се наследени од СФРЈ, додека пак три беа ратификувани од осамостојувањето. Министерката за правда Рената Дескоска денеска во Хаг потпиша три меѓународни конвенции и еден протокол со што е ...

Република Македонија усвои унифицирани правила на меѓународното приватно право

MakPress - 09.12.2019

Република Македонија е членка на 10 Хашки конвенции: седум конвенции се наследени од СФРЈ, додека пак три беа ратификувани од осамостојувањето, соопшти денеска Министерството за правда. Министерката за правда Рената Дескоска, во името на Владата на ...

(фото) ДЕСКОВСКА ВО ХАГ: Министерката од Северна со селфи пред Северно Море

Денешен - 09.12.2019

Министерката за правда Рената Десковска денеска е во Хаг од каде што македонската јавност ја почести со селфи и повеќе фотографии од разбрануваното море. – Северно Море…, кратко напиша Десковска во објавата на својот Фејсбук профил.

Во Хаг потпишани три меѓународни конвенции и еден протокол

Академик - 10.12.2019

Република Северна Македонија е членка на 10 хашки конвенции: седум конвенции се наследени од СФРЈ, додека пак три беа ратификувани од осамостојувањето. Министерката за правда, Рената Дескоска, во името на Владата на Република Северна Македонија ...

Хрватските возачки дозволи во иднина ќе важат и во САД, Канада, Аргентина …

24Инфо - 10.12.2019

Парламентарците денеска го поздравија пристапувањето на Хрватска во Конвенцијата за патен сообраќај, односно Женевската конвенција, со која ќе се овозможи возачките дозволи издадени во Хрватска да бидат валидни и во земји кои се потписнички на ...

Хрватска: Возачките дозволи во иднина ќе важат и во САД, Аргентина и Канада

Слободен Печат - 10.12.2019

Хрватска е потписник на Виенската конвенција, според која меѓународните возачки дозволи издадени во Хрватска не се валидни во земји кои се членки на таа конвенција, поради што беше неопходно да се реши овој проблем.