TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Балетот на МОБ со „Либертанго“ гостува во Битола

А1 On - 17.02.2019

Македонската опера и балет (МОБ) вечер ќе гостува во НУ Центар за култура – Битола каде пред домашната публика ќе ја изведе балетската претстава „Либертанго“ од Астор Пјацола. Кореографијата е на Сабрина Боско од Италија, режисер е Наташа Поплавска, ...

Балетот на МОБ со „Либертанго“ гостува во Битола

Сител - 17.02.2019

Македонската опера и балет (МОБ) вечер ќе гостува во НУ Центар за култура – Битола каде пред домашната публика ќе ја изведе балетската претстава „Либертанго“ од Астор Пјацола. Кореографијата е на Сабрина Боско од Италија, режисер е Наташа Поплавска, ...

Балетската претстава „Ана Каренина“ на 22 февруари во МОБ

Макфакс - 15.02.2019

Балетот во два чина „Ана Каренина“ со одбрана музика од рускиот великан Петар Илич Чајковски ќе биде прикажан на сцената на МОБ на 22 февруари 2019, со почеток во 20 часот Преку современите кореографски решенија сoединети со класичен балет на Лео ...

Балетот на МОБ со „Либертанго“ гостува во Битола

24 Вести - 17.02.2019

Македонската опера и балет (МОБ) вечер ќе гостува во НУ Центар за култура – Битола каде пред домашната публика ќе ја изведе балетската претстава „Либертанго“ од Астор Пјацола. Кореографијата е на Сабрина Боско од Италија, режисер е Наташа Поплавска, ...

Балетот „Ана Каренина“ на сцената на МОБ на 22 февруари

Слободен Печат - 15.02.2019

Преку современите кореографски решенија сoединети со класичен балет на Лео Мујиќ од Хрватска, минималистичка, но ефектна сценографија, прекрасните костими на Александар Ношпал, на сцената на Македонската опера и балет ќе видиме едно интересно ...

Балетот на МОБ со „Либертанго" гостува во Битола

Канал5 - 17.02.2019

Македонската опера и балет (МОБ) вечер ќе гостува во НУ Центар за култура – Битола каде пред домашната публика ќе ја изведе балетската претстава „Либертанго" од Астор Пјацола. Кореографијата е на Сабрина Боско од Италија, режисер е Наташа Поплавска, ...

Балетот „Ана Каренина“ на сцената на МОБ

Н.Македонија - 15.02.2019

Балетот во два чина „Ана Каренина“ со одбрана музика од рускиот великан Петар Илич Чајковски ќе се одигра на сцената на МОБ, на 22 февруари, со почеток во 20 часот. Преку современите кореографски решенија сoединети со класичен балет на Лео Мујиќ од ...

Балетот на МОБ со „Либертанго“ гостува во Битола

Опсервер - 17.02.2019

Македонската опера и балет (МОБ) вечер ќе гостува во НУ Центар за култура – Битола каде пред домашната публика ќе ја изведе балетската претстава „Либертанго“ од Астор Пјацола. Кореографијата е на Сабрина Боско од Италија, режисер е Наташа Поплавска, ...

Балетот „Ана Каренина“ на сцената на МОБ на 22 февруари

Скопје инфо - 15.02.2019

Преку современите кореографски решенија сoединети со класичен балет на Лео Мујиќ од Хрватска, минималистичка, но ефектна сценографија, прекрасните костими на Александар Ношпал, на сцената на Македонската опера и балет ќе видиме едно интересно ...

Балетот на МОБ со „Либертанго“ гостува во Битола

1tv - 17.02.2019

Македонската опера и балет (МОБ) вечер ќе гостува во НУ Центар за култура – Битола каде пред домашната публика ќе ја изведе балетската претстава „Либертанго“ од Астор Пјацола. Кореографијата е на Сабрина Боско од Италија, режисер е Наташа Поплавска, ...