TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Закон за употреба на јазици

24 Вести - 13.02.2018

Дали сите 35 569 поднесени амандмнаи за законот јазици ќе се најдат на седница. Извори од мнозинството тврдат дека нема и дека најголем дел од нив ќе бидат отфрлени како неуредни, ова според извори во мнозинството ќе биде стратегијата на власта со ...

Собранието „заборави“ на законот за јазиците, амандманите ја чекаат собраниската седница

ТВ21 - 13.02.2018

Поминаа 3 дена од рокот поставен од ДУИ за повторно враќање на законот за јазици на пленарна седница. Пратеникот Реџаил Исмаили пред две недели изјави дека законот за албанскиот јазик на 10 февруари ќе биде вратен на собраниска седница.

Има ли Собранието капацитет за да ги спроведе реформите?

Телма - 13.02.2018

Пратениците мора да имаат поголема одговорност за реформите кои се дел од Акцискиот план и час поскоро да ги донесат законите, предупредуваат аналитичарите. Законодавниот дом нема никаква активност, ниту пак има закажано седница во изминатите две ...

Пратеници и административци во Британија ќе расправаат за ефикасен македонски парламент

МКД - 13.02.2018

Претседателот на Собранието на Република Македонија Талат Џафери и околу 30 претставници од сите политички партии застапени во Собранието, службите во Собранието, Парламентарниот институт и претставници на граѓанското општество, од утре до 16 ...

Закон за јазиците, уште една недела без дебата

Алсат-М - 12.02.2018

Собранието и во текот на оваа недела нема да одржи седница на која би почнале да се разгледуваат 35-тте илјади амандмани на ВМРО-ДПМНЕ за законот за јазиците. Денешната координација со претседателот на Собранието Талат Џафери не донесе ништо ново, ...

Џафери и триесетина пратеници во Институтот Вилтон Парк ќе кројат план за независен парламент

Слободен Печат - 12.02.2018

Претседателот на Собранието Талат Џафери, дваесетина пратеници и уште десетина вработени во собраниските служби утре заминуваат на средба што ја организира Институтот Вилтон Парк, каде три дена ќе се разговара за тоа како да се изгради ефикасен и ...

Законот за јазици и амандманите на ВМРО ДПМНЕ ја парализираа работата на Собрание

AKO - 12.02.2018

Пратениците втора недела по ред ќе одмораат, откако практично е блокирана работата на македонското Собрание, заради огромниот број амандмани поднесени од ВМРО ДПМНЕ, за Законот за јазици. Ниту изминатата, ниту оваа неделе не се предвидени никакви ...

Македонскиот парламент во лер

Локално - 12.02.2018

Собранието на Република Македонија и оваа недела нема да одржи пленарна седница, а не се закажани ниту седници на комисиите. Ова ќе биде втора недела како Парламентот нема да одржи седница.

Џафери, пратеници и претставници на собраниските служби на Конференција во Вилтон парк

Сител - 13.02.2018

Претседателот на Собранието Талат Џафери и околу 30 претставници од сите политички партии застапени во Собранието, парламентарните служби, Парламентарниот институт и претставници на граѓанското општество, од утре до 16-ти февруари, ќе учествуваат на ...

Закон за јазиците, уште една недела без дебата

Локално - 12.02.2018

Собранието и во текот на оваа недела нема да одржи седница на која би почнале да се разгледуваат 35-тте илјади амандмани на ВМРО-ДПМНЕ за законот за јазиците, информира АлсатМ. Денешната координација со претседателот на Собранието Талат Џафери не ...

Џафери и дваесетина пратеници на тридневна обука за независен парламент

+инфо - 12.02.2018

Трошоците за патувањето на бројната собраниска делегација ги покрива британската амбасада во Скопје. Претседателот на Собранието Талат Џафери, дваесетина пратеници и уште десетина вработени во собраниските служби утре заминуваат на средба што ја ...

Собранието втора недела без најавени активности...

Н.Македонија - 12.02.2018

Собранието втора недела без најавени активности Собранието на Република Македонија и оваа недела нема да одржи пленарна седница, а не се закажани ниту седници на комисиите. Ова ќе биде втора недела како Парламентот нема да одржи седница.

Џафери, пратеници и претставници на собраниските служби на Конференција во Вилтон парк

Канал5 - 13.02.2018

Претседателот на Собранието Талат Џафери и околу 30 претставници од сите политички партии застапени во Собранието, парламентарните служби, Парламентарниот институт и претставници на граѓанското општество, од утре до 16-ти февруари, ќе учествуваат на ...

Закон за јазиците, уште една недела без дебата

10без10 - 13.02.2018

Собранието и во текот на оваа недела нема да одржи седница на која би почнале да се разгледуваат 35-тте илјади амандмани на ВМРО-ДПМНЕ за законот за јазиците. Денешната координација со претседателот на Собранието Талат Џафери не донесе ништо ново, ...

Собранието втора недела без најавени активности

Канал5 - 12.02.2018

Собранието на Република Македонија и оваа недела нема да одржи пленарна седница, а не се закажани ниту седници на комисиите. Ова ќе биде втора недела како Парламентот нема да одржи седница.

Џафери, пратеници и претставници на собраниските служби на Конференција во Вилтон парк

+инфо - 13.02.2018

Конференцијата е на тема „Градење на ефикасен и независен Парламент на Република Македонија“. ЏПретседателот на Собранието Талат Џафери и околу 30 претставници од сите политички партии застапени во Собранието, парламентарните служби, Парламентарниот ...

Собранието втора недела без најавени активности

Press24 - 12.02.2018

Собранието на Република Македонија и оваа недела нема да одржи пленарна седница, а не се закажани ниту седници на комисиите. Ова ќе биде втора недела како Парламентот нема да одржи седница.

Пратеници и административци во Вилтон парк на конференција за ефикасен парламент

Мета - 13.02.2018

Претседателот на Собранието на Република Македонија,Талат Џафери и околу 30 претставници од сите политички партии застапени во Собранието, службите во Собранието, Парламентарниот институт и претставници на граѓанското општество, од утре до 16-ти ...

Собранието втора недела без најавени активности

Сител - 12.02.2018

Собранието на Република Македонија и оваа недела нема да одржи пленарна седница, а не се закажани ниту седници на комисиите. Ова ќе биде втора недела како Парламентот нема да одржи седница.

Џафери, пратеници и претставници на собраниските служби на Конференција во Вилтон парк

CivilMedia - 13.02.2018

Претседателот на Собранието Талат Џафери и околу 30 претставници од сите политички партии застапени во Собранието, парламентарните служби, Парламентарниот институт и претставници на граѓанското општество, од утре до 16-ти февруари, ќе учествуваат на ...

Пратениците никако да се соберат: Собранието втора недела нема седници

еМагазин - 12.02.2018

Собранието на Република Македонија и оваа недела нема да одржи пленарна седница, а не се закажани ниту седници на комисиите. Ова ќе биде втора недела како Парламентот нема да одржи седница.

Џафери и 30 пратеници во Британија ќе расправаат за ефикасен македонски Парламент

Press24 - 13.02.2018

Претседателот на Собранието Талат Џафери и околу 30 претставници од сите политички партии застапени во Собранието, парламентарните служби, Парламентарниот институт и претставници на граѓанското општество, од утре до 16-ти февруари, ќе учествуваат на ...

Собранието втора недела без најавени активности

CivilMedia - 12.02.2018

Собранието на Република Македонија и оваа недела нема да одржи пленарна седница, а не се закажани ниту седници на комисиите. Ова ќе биде втора недела како Парламентот нема да одржи седница.

Пратеници и административци во Вилтон парк на конференција за ефикасен парламент

Либертас - 13.02.2018

Претседателот на Собранието на Република Македонија,Талат Џафери и околу 30 претставници од сите политички партии застапени во Собранието, службите во Собранието, Парламентарниот институт и претставници на граѓанското општество, од утре до 16-ти ...

Собранието втора недела без најавени активности

Нова ТВ - 12.02.2018

Собранието на Република Македонија и оваа недела нема да одржи пленарна седница, а не се закажани ниту седници на комисиите. Ова ќе биде втора недела како Парламентот нема да одржи седница.

Собранието втора недела без закажани активности

А1 On - 12.02.2018

Собранието на Република Македонија и оваа недела нема да одржи пленарна седница, а не се закажани ниту седници на комисиите. Ова ќе биде втора недела како Парламентот нема да одржи седница.

Џафери, пратеници и претставници на собраниските служби на Конференција во Вилтон парк

Телма - 13.02.2018

Претседателот на Собранието Талат Џафери и околу 30 претставници од сите политички партии застапени во Собранието, парламентарните служби, Парламентарниот институт и претставници на граѓанското општество, од утре до 16-ти февруари ќе учествуваат на ...

Собранието втора седмица без најавени активности

ТВ21 - 12.02.2018

Собранието на Република Македонија и оваа недела нема да одржи пленарна седница, а не се закажани ниту седници на комисиите. Ова ќе биде втора недела како Парламентот нема да одржи седница.

Џафери, пратеници и претставници на собраниските служби на Конференција во Вилтон парк

Слободен Печат - 13.02.2018

Претседателот на Собранието Талат Џафери и околу 30 претставници од сите политички партии застапени во Собранието, парламентарните служби, Парламентарниот институт и претставници на граѓанското општество, од утре до 16-ти февруари, ќе учествуваат на ...

Собранието втора недела без најавени активности

Слободен Печат - 12.02.2018

Собранието на Република Македонија и оваа недела нема да одржи пленарна седница, а не се закажани ниту седници на комисиите. Ова ќе биде втора недела како Парламентот нема да одржи седница.

Џафери, пратеници и претставници на собраниските служби на Конференција во Вилтон парк

Локално - 13.02.2018

Претседателот на Собранието Талат Џафери и околу 30 претставници од сите политички партии застапени во Собранието, парламентарните служби, Парламентарниот институт и претставници на граѓанското општество, од утре до 16-ти февруари, ќе учествуваат на ...

Собранието втора недела без најавени активности

Курир - 12.02.2018

Собранието на Република Македонија и оваа недела нема да одржи пленарна седница, а не се закажани ниту седници на комисиите. Ова ќе биде втора недела како Парламентот нема да одржи седница.

Џафери, пратеници и претставници на собраниските служби на Конференција во Вилтон парк

ТВ21 - 13.02.2018

Претседателот на Собранието Талат Џафери и околу 30 претставници од сите политички партии застапени во Собранието, парламентарните служби, Парламентарниот институт и претставници на граѓанското општество, од утре до 16-ти февруари, ќе учествуваат на ...

Собранието втора недела без најавени активности

24 Вести - 12.02.2018

Собранието на Република Македонија и оваа недела нема да одржи пленарна седница, а не се закажани ниту седници на комисиите. Ова ќе биде втора недела како Парламентот нема да одржи седница.

Џафери, пратеници и претставници на собраниските служби на Конференција во Вилтон парк

А1 On - 13.02.2018

Претседателот на Собранието Талат Џафери и околу 30 претставници од сите политички партии застапени во Собранието, парламентарните служби, Парламентарниот институт и претставници на граѓанското општество, од утре до 16-ти февруари, ќе учествуваат на ...

Собранието втора недела без најавени активности

Канал 77 - 12.02.2018

Собранието на Република Македонија и оваа недела нема да одржи пленарна седница, а не се закажани ниту седници на комисиите. Ова ќе биде втора недела како Парламентот нема да одржи седница.

Џафери и пратениците на конференција за градење ефикасен парламент

Макфакс - 13.02.2018

Претседателот на Собранието Талат Џафери и околу 30 претставници од сите политички партии застапени во Собранието, парламентарните служби, Парламентарниот институт и претставници на граѓанското општество, од утре до 16-ти февруари, ќе учествуваат на ...

Џафери и пратениците на конференција за градење ефикасен парламент

Вечер - 13.02.2018

Претседателот на Собранието Талат Џафери и околу 30 претставници од сите политички партии застапени во Собранието, парламентарните служби, Парламентарниот институт и претставници на граѓанското општество, од утре до 16-ти февруари, ќе учествуваат на ...

Џафери и пратениците на конференција за градење ефикасен парламент

Точка - 13.02.2018

Претседателот на Собранието, Талат Џафери, и 30-ина претставници од сите политички партии застапени во Собранието, парламентарните служби, Парламентарниот институт и претставници на граѓанското општество, од утре до 16 февруари ќе учествуваат на ...

Џафери, пратеници и претставници на собраниските служби на конференција во Вилтон парк

24 Вести - 13.02.2018

Претседателот на Собранието Талат Џафери и околу 30 претставници од сите политички партии застапени во Собранието, парламентарните служби, парламентарниот институт и претставници на граѓанското општество, од утре до 16-ти февруари, ќе учествуваат на ...

Џафери и пратениците на конференција за градење ефикасен парламент

Sky - 13.02.2018

Претседателот на Собранието, Талат Џафери, и 30-ина претставници од сите политички партии застапени во Собранието, парламентарните служби, Парламентарниот институт и претставници на граѓанското општество, од утре до 16 февруари ќе учествуваат на ...