TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Во недела втор протестен марш за спас на Водно

Телма - 07.02.2014

Во недела, по вторпат, на Водно ќе се организира собир на сите граѓани кои ја почитуваат улогата на планината на бели дробови на Скопје. Југослава Дуковска, главниот иницијатор на првото протестно ...

В недела протестен марш под мотото „Да го спасиме Водно“

МКД - 07.02.2014

Неформално граѓанско здружение за спас на Водно загрижено од засиленото уништување на парк-шумата Водно, интензивните градежни активности на неколку пункта на падините на Водно, како и од најавите за ...

Скопјани в недела со марш на Водно ќе протестираат против градежните активности

+инфо - 07.02.2014

Скопјани кои се незадоволни од градежните активности на падините на планината Водно, в недела на врвот ќе одржат протест. Организатор на настанот е „Спас за Водно“ неформална иницијатива на група ...

В недела втор протестен марш за заштита на Водно од градежното лудило

Локално - 07.02.2014

Во недела, по вторпат, на Водно ќе се организира собир на сите граѓани кои ја почитуваат улогата на планината на бели дробови на Скопје. Југослава Дуковска, главниот иницијатор на првото протестно ...

Скопјани во недела на протестен марш за спас на Водно

Бриф - 07.02.2014

Скопјани во недела со протестен марш ќе го изразат своето незадоволство од уништувањето на Водно. -Да ја зачуваме нашата оаза на чист воздух од насилната урбанизација.

Втор протестен марш за спас на Водно

Радио МОФ - 04.02.2014

Во недела (9 февруари) ќе се одржи втор протестен марш за спас на Водно. Зборно место училиштето „Кочо Рацин“ во подножјето на Водно во 10 часот. Ако се оди според планот, во 12.30 часот групата ...