TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Ги запознаваме ретките болести: ВИЛИЈАМС СИНДРОМ

Gostivarpress.mk - 12.02.2019

Во месецот со најмалку дена во годината, во месецот кој пациентите со ретки болести го викаат „свој“, месецот кој е редок по своите ретки 28 или 29 дена ќе се обидеме поблиску да Ве запознаеме со ретките болести во Република Македонија.

Ги запознаваме ретките болести – Вилијамс синдром

Сакам да кажам - 11.02.2019

Со едукативната кампања „Ги запознаваме ретките болести“ секој ден во февруари се зборува за една ретка болест, начинот на дијагностицирање, третман и предизвиците со кои се соочуваат луѓето што живеат со неа на Здружението за лица со ретки болести ...

Ги запознаваме ретките болести: ВЕСТ СИНДРОМ

OhridNews - 10.02.2019

Во месецот со најмалку дена во годината, во месецот кој пациентите со ретки болести го викаат „свој“, месецот кој е редок по своите ретки 28 или 29 дена ќе се обидеме поблиску да Ве запознаеме со ретките болести во Република Македонија.

Што е Вилијамс синдром?

Република - 12.02.2019

За децата кои имаат Вилијамс синдром се смета дека се вистински стручњаци за социјалните интеракции поради што овој синдром се опишува како тотална спротивност на аутизмот. Додека аутистичните деца се повлекуваат во својот свет и тешко ...

Ги запознаваме ретките болести: ВИЛИЈАМС СИНДРОМ

OhridNews - 12.02.2019

Во месецот со најмалку дена во годината, во месецот кој пациентите со ретки болести го викаат „свој“, месецот кој е редок по своите ретки 28 или 29 дена ќе се обидеме поблиску да Ве запознаеме со ретките болести во Република Македонија.