TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

УТРЕ Е ПРАЗНИК НА МАЈКИТЕ И ЌЕРКИТЕ: Четирите светици Вера, Надеж, Љубов и мајка им Софија со голем култ кај ...

Денешен - 29.09.2022

Утре, на последниот ден од септември, православните христијани ги празнуваат светите маченички Вера, Надеж и Љубов и мајка им Софија. Четирите светици уживаат голем култ и голема почит кај македонскиот народ.

Утре се слави празникот „Вера, надеж и љубов“

Скопје инфо - 28.09.2022

Утре (петок) православните христијани го слават празникот „Вера, надеж и љубов“. На 30 септември се празнува споменот на познатата Римјанка Софија, која своите ќерки Вера, Нада и Љубов ги воспитала да имаат вера во себеси и во Бога, да имаат надеж ...

УТРЕ Е ПРАЗНИК НА МАЈКИТЕ И ЌЕРКИТЕ: Четирите светици Вера, Надеж, Љубов и мајка им Софија со голем култ кај ...

4NEWS - 29.09.2022

Утре, на последниот ден од септември, православните христијани ги празнуваат светите маченички Вера, Надеж и Љубов и мајка им Софија. Четирите светици уживаат голем култ и голема почит кај македонскиот народ.

Утре е голем празник: Св. маченички Вера, Надеж и Љубов и мајка им Софија

Нетпрес - 29.09.2022

Според календарот на МПЦ, утре се празнуваат Св. маченички Вера, Надеж и Љубов и мајка им Софија. На тој ден именден празнуваат: Софија, Софка, Вера, Верица, Нада, Надежда, Натка, Љубе, Љупчо, Љубен, Љубомир, Љубосав, Људмил, Љуба.