TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Нова снежна лавина на патот Маврово-Дебар

24 Вести - 14.02.2018

Блокирани патишта и села без струја – временските услови и годинава ги изненадија службите. Лавините на патиштата го отежнаа движењето на сообраќајот во земјава, а на некои места има и забрани за движење на тешки товарни возила.

Новите власти, централни и локални сефте и катастрофално се соочија со снегот - дел од Македонија непроодна и без ...

Алфа - 14.02.2018

Километарски редици од возила, излизгани автомобили и лавини на патот, ваква беше сликата изминатото деноноќие на патиштата во Македонија Првиот снег во кариерата за централната и локалнaта власт дојде како изненадување за нив..

Тетово, снегот го отежна движењето во околните села

Алсат-М - 14.02.2018

Врнежите од снег го отежнаа движењето во шарпланинските села околу Тетово. Интервенцијата на надлежните општински власти, според жителите, не била доволна, бидејќи биле исчистени само главните патишта, но не и останатите.

Неколку села во Шара без електрична енергија, патиштата исчистени...

Н.Македонија - 14.02.2018

Неколку села во Шара без електрична енергија, патиштата исчистени Јавното комунално претпријатие и фирмата ангажирана за чистење на патиштата по вчерашниот аларм на жителите на горно-планинските села на Шара за блокирање на неколку патишта од снегот ...

Неколку села во Шара без струја - патиштата исчистени

Сител - 14.02.2018

Јавното комунално претпријатие и фирмата ангажирана за чистење на патиштата по вчерашниот аларм на жителите на горно-планинските села на Шара за блокирање на неколку патишта од снегот денеска од изутрината со забрзано темпо ги чистат патиштата и ...

Излизгани автомобили, лавини на патот и парализиран сообраќај во Македонија

Press24 - 14.02.2018

Јавното комунално претпријатие и фирмата ангажирана за чистење на патиштата по вчерашниот аларм на жителите на горно-планинските села на Шара за блокирање на неколку патишта од снегот денеска од изутрината со забрзано темпо ги чистат патиштата и ...