TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Ќе продолжи реставрацијата на амфитеатарот во „Скупи“

ТВ21 - 11.07.2018

Во 2016 година почна реставрација, конзервација и реконструкција на амфитеатарот на локалитетот Скупи. Истата година овој локалитет беше прогласен за културно наследство со посебно значење.

Античкиот театар во Скупи нема да се надградува, туку само реставрира и конзервира

Сител - 11.07.2018

Античкиот театар во Скупи во следните два и пол месеци ќе ја добие потребната реставрација и конзервација. Работите почнуваат следната недела и со нив се очекува да бидат исправени одредени неправилности во реконструкцијата на театарот, констатирани ...

Во Скупи нема да се градат “кули во воздух“: Управата стартува со конзервација на Античкиот театар кај Скопје

Вечер - 11.07.2018

“Античкиот град Скупи е прогласен за културно наследство од особено значење во 2016 и тоа значи дека неговите објекти треба да се чуваат онака како што биле изградени во римскиот период, значи историски да одговараат на времето кога се создадени.

Продолжува реставрацијата на археолошкиот локалитет Скупи

Канал5 - 11.07.2018

Продолжија реставраторските активности на археолошкиот локалитет Скупи Реставраторските активности продолжија откако се направи целосна ревизија на проектот кој почна да го реализира претходната ...

Презентација на реализирани конзерваторско-реставраторски работи на античкиот театар во Скупи

Курир - 11.07.2018

Управата за заштита на културното наследство денеска на археолошкиот локалитет Скупи ќе ги презентира досегашните реализирани конзерваторско-реставраторски работи на античкиот театар и планираните идни активности кои се под нејзина надлежност.

Античкиот театар во Скупи нема да се надградува, туку само реставрира и конзервира

Република - 11.07.2018

Античкиот театар во Скупи во следните два и пол месеци ќе ја добие потребната реставрација и конзервација. Работите почнуваат следната недела и со нив се очекува да бидат исправени одредени неправилности во реконструкцијата на театарот, констатирани ...

Презентација на реализирани конзерваторско-реставраторски работи на античкиот театар во Скупи

А1 On - 11.07.2018

Управата за заштита на културното наследство денеска на археолошкиот локалитет Скупи ќе ги презентира досегашните реализирани конзерваторско-реставраторски работи на античкиот театар и планираните идни активности кои се под нејзина надлежност.

Презентација на реализирани конзерваторско-реставраторски работи на античкиот театар во Скупи

Сител - 11.07.2018

Управата за заштита на културното наследство денеска на археолошкиот локалитет Скупи ќе ги презентира досегашните реализирани конзерваторско-реставраторски работи на античкиот театар и планираните идни активности кои се под нејзина надлежност.

Презентација на реализирани конзерваторско-реставраторски работи на античкиот театар во Скупи

Канал5 - 11.07.2018

Управата за заштита на културното наследство денеска на археолошкиот локалитет Скупи ќе ги презентира досегашните реализирани конзерваторско-реставраторски работи Управата за заштита на културното наследство денеска на археолошкиот локалитет Скупи ...

Презентација на реализирани конзерваторско-реставраторски работи во Скупи

Вечер - 11.07.2018

Управата за заштита на културното наследство денеска на археолошкиот локалитет Скупи ќе ги презентира досегашните реализирани конзерваторско-реставраторски работи на античкиот театар и планираните идни активности кои се под нејзина надлежност.

Локалитет Скупи: Презентација на реализирани конзерваторско-реставраторски работи

Независен - 11.07.2018

Управата за заштита на културното наследство денеска на археолошкиот локалитет Скупи ќе ги презентира досегашните реализирани конзерваторско-реставраторски работи на античкиот театар и планираните идни активности кои се под нејзина надлежност.