TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Заврши јубилејната 20-та Литературна манифестација „Илинден“ -Општина Илинден цела седмица беше центар на балканската ...

Centar - 20.05.2019

Почна со стихови на Кочо Рацин во Домот на култура „Илинден“, а заврши во велелепниот амбиент на манастирскиот комплекс „Свети Ѓорѓија“ во Дељадровци, со стихови на Раде Силјан, Гане Тодоровски и Матеја Матевски, интерпретирани од еден од најдобрите ...

Подарок книга во чест на јубилејната 20-та Литературна манифестација „Илинден“

Centar - 20.05.2019

Дел од граѓаните на Општина Илинден кои деновиве пазаруваа во маркетите, во кошничката со купените прехранбени производи на подарок добија книга. Дарувањето книги е во чест на 20-та јубилејна Литературна манифестација „Илинден“, со цел пишаниот збор ...

Со "Стихови за душата" и промоција на книга затворена 20-та Литературна манифестација "Илинден 2019"

MTM - 20.05.2019

Во Домот на култура Илинден, во Општина Илинден, се одржа централниот настан од годинешната 20-та Литературна манифестација Илинден 2019 - поетскиот митинг Стихови за душата. Љубителите на поезијата во Општина Илинден ја имаа привилегијата да ...

Поетски митинг и промоција на романот „Венецијанска бајка“ од Марко Павловски на манифестацијата „Илинден“

Опсервер - 19.05.2019

Поетскиот митинг „Стихови за душата“ – централен настан на јубилејната 20. по ред Литературна манифестација „Илинден“ со учество на реномирани поети од земјава и од регионот се одржа синоќа во Домот на културата во Општина Илинден.

Заврши јубилејната 20. литературна манифестација „Илинден“

А1 On - 20.05.2019

Јубилејната 20. литературна манифестација „Илинден“ почна со стихови на Кочо Рацин во Домот на култура „Илинден“, а заврши во велелепниот амбиент на манастирскиот комплекс „Свети Ѓорѓија“ во Дељадровци, со стихови на Раде Силјан, Гане Тодоровски и ...

Поетски митинг: Се гордееме што денес Илинден е метропола на македонската и балканската поезија

Денешен - 19.05.2019

Поетскиот митинг „Стихови за душата“ – централен настан на јубилејната 20. по ред Литературна манифестација „Илинден“ со учество на реномирани поети од земјава и од регионот се одржа синоќа во Домот на културата во Општина Илинден.

Заврши јубилејната 20. литературна манифестација „Илинден“

Опсервер - 20.05.2019

Јубилејната 20. литературна манифестација „Илинден“ почна со стихови на Кочо Рацин во Домот на култура „Илинден“, а заврши во велелепниот амбиент на манастирскиот комплекс „Свети Ѓорѓија“ во Дељадровци, со стихови на Раде Силјан, Гане Тодоровски и ...

Поетски митинг и промоција на романот „Венецијанска бајка“ од Павловски на манифестацијата „Илинден“

MakPress - 19.05.2019

Поетскиот митинг „Стихови за душата“ – централен настан на јубилејната 20. по ред Литературна манифестација „Илинден“ со учество на реномирани поети од земјава и од регионот се одржа синоќа во Домот на културата во Општина Илинден.

Цела седмица се чествуваше балканската поезија: Заврши јубилејната 20-та Литературна манифестација „Илинден“

Република - 20.05.2019

Почна со стихови на Кочо Рацин во Домот на култура „Илинден“, а заврши во прекрасниот амбиент на манастирскиот комплекс „Свети Ѓорѓија“ во Дељадровци, со стихови на Раде Силјан, Гане Тодоровски и Матеја Матевски, интерпретирани од еден од најдобрите ...

Поетскиот митинг „Стихови за душата“ – круна на јубилејната 20. литературна манифестација Илинден

Република - 19.05.2019

Во Домот на култура „Илинден“, во Општина Илинден, се одржа централниот настан на јубилејната 20-та по ред Литературна манифестација „Илинден“. Стиховите за душата испреплетени со звуците на гитарата уште долго ќе останат во сеќавањата на присутните ...

Заврши јубилејната 20. литературна манифестација „Илинден“

MakPress - 20.05.2019

Јубилејната 20. литературна манифестација „Илинден“ почна со стихови на Кочо Рацин во Домот на култура „Илинден“, а заврши во велелепниот амбиент на манастирскиот комплекс „Свети Ѓорѓија“ во Дељадровци, со стихови на Раде Силјан, Гане Тодоровски и ...