TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Шест години од Договорот од Преспа – Македонија стана „Северна“ и членка на НАТО, но не и на ЕУ

ТВ21 - 17.06.2024

Пред шест години на денешен ден 17. јуни во селото Нивици на Преспанското езеро од страната на Грција, беше потпишан Договорот од Преспа со кој се затвори спорот меѓу двете земји за името, по што Република Македонија како Република Северна ...

Шест години од потпишувањето на Договорот од Преспа

Бизнис Вести - 17.06.2024

– Пред точно шест години, на 17 јуни 2018 година, во малото село Нивици (Псарадес) на брегот на Преспанското езеро од грчка страна, Скопје и Атина го потпишаа Договорот од Преспа со кој се затвори долгогодишниот спор меѓу двете земји, Република ...

ДУИ ја поздрави одлуката на Бајден за санкции за непочитување на договорите од Охрид и Преспа

МКД - 16.06.2024

Демократската унија за интеграција соопшти дека ја поздравува извршната одлука на претседателот на Соединетите Американски Држави, Џо Бајден и се согласува со неа, со која, како што е наведено, се потврдува валидноста на американските казнени мерки ...

Преспанскиот договор и денес е „модел за мирно решавање на транснационалните спорови“

Рацин - 16.06.2024

Последното укажување за значењето на Преспанскиот договор дојде како заеднички апел на претседателите на САД и Франција Бајден и Макрон, кои за повод за овој нивни повик го избраа одбележувањето на 80 години од најголемата копнено-воздушно-поморска ...

Преспанскиот договор и денес е „модел за мирно решавање на транснационалните спорови“

Либертас - 16.06.2024

Зоран БОЈАРОВСКИ Во ера на хаос и конфликти во светот и во 2018 година, кога беше потпишан, и овие денови во пресрет на одбележувањето 6 години од неговото постигнување, на Преспанскиот договор се гледа како на „модел за мирно решавање на ...

Преспанскиот договор и денес е „модел за мирно решавање на транснационалните спорови“

24Инфо - 16.06.2024

Во ера на хаос и конфликти во светот и во 2018 година, кога беше потпишан, и овие денови во пресрет на одбележувањето 6 години од неговото постигнување, на Преспанскиот договор се гледа како на „модел за мирно решавање на транснационалните спорови“.

Шест години од потпишувањето на Договорот од Преспа

Независен - 17.06.2024

Пред точно шест години, на 17 јуни 2018 година, во малото село Нивици (Псарадес) на брегот на Преспанското езеро од грчка страна, Скопје и Атина го потпишаа Договорот од Преспа со кој се затвори долгогодишниот спор меѓу двете земји, Република ...

Шест години од потпишувањето на Договорот од Преспа

24Инфо - 17.06.2024

Пред точно шест години, на 17 јуни 2018 година, во малото село Нивици (Псарадес) на брегот на Преспанското езеро од грчка страна, Скопје и Атина го потпишаа Договорот од Преспа со кој се затвори долгогодишниот спор меѓу двете земји, Република ...

Шест години од потпишувањето на Договорот од Преспа

CivilMedia - 17.06.2024

Пред точно шест години, на 17 јуни 2018 година, во малото село Нивици (Псарадес) на брегот на Преспанското езеро од грчка страна, Скопје и Атина го потпишаа Договорот од Преспа со кој се затвори долгогодишниот спор меѓу двете земји, Република ...

Шест години од потпишувањето на Договорот од Преспа

Сител - 17.06.2024

Пред точно шест години, на 17 јуни 2018 година, во малото село Нивици (Псарадес) на брегот на Преспанското езеро од грчка страна, Скопје и Атина го потпишаа Договорот од Преспа со кој се затвори долгогодишниот спор меѓу двете земји, Република ...

Шест години од потпишувањето на Договорот од Преспа

Бриф - 17.06.2024

Пред точно шест години, на 17 јуни 2018 година, во малото село Нивици (Псарадес) на брегот на Преспанското езеро од грчка страна, Скопје и Атина го потпишаа Договорот од Преспа со кој се затвори долгогодишниот спор меѓу двете земји, Република ...

Шест години од потпишувањето на Договорот од Преспа

Либертас - 17.06.2024

Пред точно шест години, на 17 јуни 2018 година, во малото село Нивици (Псарадес) на брегот на Преспанското езеро од грчка страна, Скопје и Атина го потпишаа Договорот од Преспа со кој се затвори долгогодишниот спор меѓу двете земји, Република ...

Шест години од потпишувањето на Договорот од Преспа

Рацин - 17.06.2024

Пред точно шест години, на 17 јуни 2018 година, во малото село Нивици (Псарадес) на брегот на Преспанското езеро од грчка страна, Скопје и Атина го потпишаа Договорот од Преспа со кој се затвори долгогодишниот спор меѓу двете земји, Република ...

Шест години од потпишувањето на Договорот од Преспа

Слободен Печат - 17.06.2024

Пред точно шест години, на 17 јуни 2018 година, во малото село Нивици (Псарадес) на брегот на Преспанското езеро од грчка страна, Скопје и Атина го потпишаа Договорот од Преспа со кој се затвори долгогодишниот спор меѓу двете земји, Република ...

Шест години од потпишувањето на Договорот од Преспа

Н.Македонија - 17.06.2024

Пред точно шест години, на 17 јуни 2018 година, во малото село Нивици (Псарадес) на брегот на Преспанското езеро од грчка страна, Скопје и Атина го потпишаа Договорот од Преспа со кој се затвори долгогодишниот спор меѓу двете земји, Република ...

Што добивме, а што изгубивме? Шест години од потпишувањето на Договорот од Преспа

ММС - 17.06.2024

Пред точно шест години, на 17 јуни 2018 година, во малото село Нивици (Псарадес) на брегот на Преспанското езеро од грчка страна, Скопје и Атина го потпишаа Договорот од Преспа со кој се затвори долгогодишниот спор меѓу двете земји, Република ...

Шест години од потпишувањето на Договорот од Преспа

24 Вести - 17.06.2024

Пред шест години, на 17 јуни 2018 година, во малото село Нивици (Псарадес) на брегот на Преспанското езеро од грчка страна, Скопје и Атина го потпишаа Договорот од Преспа со кој се затвори долгогодишниот спор меѓу двете земји, а Република Македонија ...

ШЕСТ ГОДИНИ ПРЕСПАНСКИ ДОГОВОР: Што се направи, што се имплементираше и како се реализираше?

Фактор - 17.06.2024

Пред точно шест години, на 17 јуни 2018 година, во малото село Нивици (Псарадес) на брегот на Преспанското езеро од грчка страна, Скопје и Атина го потпишаа Договорот од Преспа со кој се затвори долгогодишниот спор меѓу двете земји, Република ...

Шест години од потпишувањето на Договорот од Преспа

OhridNews - 17.06.2024

Пред точно шест години, на 17 јуни 2018 година, во малото село Нивици (Псарадес) на брегот на Преспанското езеро од грчка страна, Скопје и Атина го потпишаа Договорот од Преспа со кој се затвори долгогодишниот спор меѓу двете земји, Република ...