TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Ромите затекнати под Кале сега имаат дом - иницијативата на Град Скопје доби решение од надлежните институции (видео)

Скопје инфо - 09.11.2018

Институционалната соработка е од клучно значење за решавање на ова комплексно прашање. По иницијативата на Град Скопје следуваше соодветен одговор од надлежните институции за решавање на овој комплексен проблем.

Државата им обезбеди дом на 96 бездомници затекнати под Кале(видео)

AKO - 09.11.2018

,,Ромите затекнати под Кале сега имаат дом, документи и речиси сите примаат социјална помош. Се грижиме за секое семејство и секое дете. За нивната интеграција се ангажирани ромски организации, кои работат со нив по 12 часа, во две смени.