TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Како да се планира бременост при болест на тироидната жлезда?

Деца - 23.05.2020

Тироидната или штитната жлезда е мала, но изразено важна жлезда која се наоѓа во предната вратна регија, и чија главна функција е производство и лачење на хормоните Т4 и Т3, кои се главни регулатори на метаболизмот за сите ткива и органи во нашиот ...

Најдобриот домашен метод за тестирање на штитната жлезда – Нанесете го ова на раката и проверете ги резултатите

Нане - 22.05.2020

Јодот е најважниот елемент за телото, чијшто вишок или дефицит се одразува на телесната тежина. Недостатокот на јод влијае врс психичкото здравје, мозочната функција и останатите органи. Хормоните на штитната жлезда се состојат од 65% јод.

Тироидната жлезда е новата мета на коронавирусот

Локално - 21.05.2020

Италијанските лекари го пријавија првиот случај во светот во кој коронавирусот предизвика воспаление на тироидната жлезда – тироидитис. Дијагнозата е направена на 18-годишно девојче. Описот на случајот е објавен во „Journal of Clinical Endocrinology ...