TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Гутереш на првиот глобален самит за иднината на храната

Вечер Прес - 23.09.2021

Милијарди луѓе се со прекумерна тежина, милиони се гладни, една третина од храната се фрла, а начинот на кој светот произведува, преработува и конзумира храна создава една третина од емисиите на стакленички гасови, изјави денеска генералниот ...

Гутереш: Климатските промени го зголемуваат ризикот од насилни конфликти

Слободен Печат - 23.09.2021

Ефектите од климатските промени се закана дека дополнително ќе ги ескалираат проблемите во регионите што се веќе нестабилни или се во конфликт, предупреди денеска генералниот секретар на ОН, Антонио Гутереш.

Гутереш: Климатските промени го зголемуваат ризикот од насилни конфликти

24Инфо - 23.09.2021

Ефектите од климатските промени се закана дека дополнително ќе ги ескалираат проблемите во регионите што се веќе нестабилни или се во конфликт, предупреди денеска генералниот секретар на ОН, Антонио Гутереш.

Гутереш: Климатските промени го зголемуваат ризикот од насилни конфликти

Опсервер - 23.09.2021

– Ефектите од климатските промени се закана дека дополнително ќе ги ескалираат проблемите во регионите што се веќе нестабилни или се во конфликт, предупреди денеска генералниот секретар на ОН, Антонио Гутереш.

Гутереш: Климатските промени го зголемуваат ризикот од насилни конфликти

Lider - 23.09.2021

Ефектите од климатските промени се закана дека дополнително ќе ги ескалираат проблемите во регионите што се веќе нестабилни или се во конфликт, предупреди денеска генералниот секретар на ОН, Антонио Гутереш.

Климатските промени го зголемуваат ризикот од насилни конфликти

Вечер Прес - 23.09.2021

Ефектите од климатските промени се закана дека дополнително ќе ги ескалираат проблемите во регионите што се веќе нестабилни или се во конфликт, предупреди денеска генералниот секретар на ОН, Антонио Гутереш.

Гутереш: Климатските промени го зголемуваат ризикот од насилни конфликти

MakPress - 23.09.2021

Ефектите од климатските промени се закана дека дополнително ќе ги ескалираат проблемите во регионите што се веќе нестабилни или се во конфликт, предупреди денеска генералниот секретар на ОН, Антонио Гутереш.

Џонсон: Лесно е да се биде зелен, треба заедно да ја спасиме планетата

Канал5 - 23.09.2021

Нееднаквата дистрибуција на вакцини против Ковид, климатската криза и загрозување на светскиот мир, во фокус на 76. сесија на Генералното собрание на ОН. Генералниот секретар на Обединетите нации, Антонио Гутереш, укажа кон општествените ...

Повик на Борис Џонсон: Светот да покаже зрелост за климатските промени

24 Вести - 23.09.2021

Британскиот премиер Борис Џонсон за време на годишното обраќање пред Обединетите нации, ги повика светските лидери да ја искористат својата моќ и да се справат со климатските промени и нагласи дека е време човештвото да покаже зрелост и одговорност ...

Џонсон: Светот да покаже зрелост за климатските промени

Независен - 23.09.2021

Британскиот премиер Борис Џонсон за време на годишното обраќање пред Обединетите нации, ги повика светските лидери да ја искористат својата моќ и да се справат со климатските промени и нагласи дека е време човештвото да покаже зрелост и одговорност ...

Џонсон: Светот да покаже зрелост за климатските промени

24Инфо - 23.09.2021

Британскиот премиер Борис Џонсон за време на годишното обраќање пред Обединетите нации, ги повика светските лидери да ја искористат својата моќ и да се справат со климатските промени и нагласи дека е време човештвото да покаже зрелост и одговорност ...

Џонсон: Светот да покаже зрелост за климатските промени

Бриф - 23.09.2021

Британскиот премиер Борис Џонсон за време на годишното обраќање пред Обединетите нации, ги повика светските лидери да ја искористат својата моќ и да се справат со климатските промени и нагласи дека е време човештвото да покаже зрелост и одговорност ...

Џонсон: Светот да покаже зрелост за климатските промени

Опсервер - 23.09.2021

– Британскиот премиер Борис Џонсон за време на годишното обраќање пред Обединетите нации, ги повика светските лидери да ја искористат својата моќ и да се справат со климатските промени и нагласи дека е време човештвото да покаже зрелост и ...

Порака од Борис Џонсон: Светот да покаже зрелост за климатските промени

Нова ТВ - 23.09.2021

Британскиот премиер Борис Џонсон за време на годишното обраќање во Обединетите Нации, ги повика светските лидери да ја искористат својата моќ и да се справат со климатските промени и нагласи дека е време човештвото да покаже зрелост и одговорност за ...

Џонсон: Светот да покаже зрелост за климатските промени

Lider - 23.09.2021

Британскиот премиер Борис Џонсон за време на годишното обраќање пред Обединетите нации, ги повика светските лидери да ја искористат својата моќ и да се справат со климатските промени и нагласи дека е време човештвото да покаже зрелост и одговорност ...

Џонсон: Лесно е да се биде зелен, треба заедно да ја спасиме планетата

Слободен Печат - 23.09.2021

За време на своето обраќање пред Обединетите нации, британскиот премиер Борис Џонсон ги повика светските лидери да ја искористат својата моќ и да се справат со климатските промени и нагласи дека е време човештвото да покаже зрелост и одговорност во ...

Џонсон: Време е човештвото да покаже зрелост и одговорност за климатските промени

Денешен - 23.09.2021

Британскиот премиер Борис Џонсон за време на годишното обраќање пред Обединетите нации, ги повика светските лидери да ја искористат својата моќ и да се справат со климатските промени и нагласи дека е време човештвото да покаже зрелост и одговорност ...

Џонсон: Светот да покаже зрелост за климатските промени

ТВ21 - 23.09.2021

Британскиот премиер Борис Џонсон за време на годишното обраќање пред Обединетите нации, ги повика светските лидери да ја искористат својата моќ и да се справат со климатските промени и нагласи дека е време човештвото да покаже зрелост и одговорност ...

„ЛЕСНО Е ДА СЕ БИДЕ ЗЕЛЕН“ Џонсон: „Светот да покаже зрелост за климатските промени“

Локално - 23.09.2021

За време на своето годишно обраќање пред Обединетите нации, британскиот премиер Борис Џонсон ги повика светските лидери да ја искористат својата моќ и да се справат со климатските промени и нагласи дека е време човештвото да покаже зрелост и ...

Џонсон: Светот да покаже зрелост за климатските промени

Канал5 - 23.09.2021

Мораме да покажеме дека сме способни да учиме и созреваме и конечно да ја преземеме одговорноста за уништувањето што го нанесуваме, не само на нашата планета, туку и на самите нас. Време е човештвото да порасне, рече Џонсон.

Џонсон: Светот да покаже зрелост за климатските промени

MakPress - 23.09.2021

Британскиот премиер Борис Џонсон за време на годишното обраќање пред Обединетите нации, ги повика светските лидери да ја искористат својата моќ и да се справат со климатските промени и нагласи дека е време човештвото да покаже зрелост и одговорност ...