TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Годишнина од смртта на Гоце Делчев

+инфо - 04.05.2021

Делегации на државни институции, здруженија и граѓани во чест и сеќавање на Делчев ќе положат цвеќе на неговиот гроб во црквата „Свети Спас“ во Скопје. Во државава денеска се одбележуваат 118 години од смртта на револуционерот и борец за слобода ...

ЧЕСТВУВАЊЕ ЗА ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ: Цвеќе на гробот денеска ќе положат и претставници на власта што се пазари со делото на македонскиот великан

Денешен

118 години од загинувањето од загинувањето на Гоце Делчев

Локално - 04.05.2021

Денеска се одбележуваат 118 години од смртта на револуционерот и борец за слобода Гоце Делчев. Делегации на државни институции, здруженија и граѓани во чест и сеќавање на Делчев ќе положат цвеќе на неговиот гроб во црквата „Свети Спас” во Скопје.

Сто и осумнаесет години од загинувањето на македонскиот револуционер, Гоце Делчев

Алсат-М

118 години од загинувањето на најголемиот македонски револуционер Гоце Делчев

MakPress - 04.05.2021

Ѓорѓи Николов Делчев, попознат како Гоце Делчев (Кукуш, 4 февруари 1872 - Баница, 4 мај 1903) — македонски национален херој, учесник во македонското револуционерно движење, деец на Македонската револуционерна организација, апостол и срцето на ...