TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Скопје 2014, пренаменети средства за енергетски фасади на училиштата

Алсат-М - 12.01.2018

Вкупно 60 милиони денари од проектот „Скопје 2014-та“ ќе бидат пренаменети за енергетски фасади на средни училишта во Скопје. Ова го најави градоначалникот Петре Шилегов, кој вели дека реконструкција ќе има во тринаесет училишта и ќе се направи за ...

Наместо барок, енергетски ефикасни фасади, за средните училишта одвоени 70 милиони денари

ТВ21 - 12.01.2018

Град Скопје ќе ги реконструира фасадите на сите средни училишта кои имаат потреба. Со ова, училиштата ќе добијат енергетски ефикасни фасади за заштеда на електричната и на топлинската енергија.

Шилегов: Средните училишта ќе имаат нови фасади

МРТ - 12.01.2018

Дополнителни 20 милиони ќе бидат потрошени за нивно доопремување и уредување на внатрешната инфраструктура. Градоначалникот Шилегов најави поставување рампи за подобар пристап на учениците со физичка попреченост.

Реконструкција на фасади, покриви, пристапни рампи во средните училишта во Скопје

Канал5 - 12.01.2018

Градот Скопје започнува голем инвестициски проект за реконструкција на инфраструктурата на средните училшта во Скопје за што се определени 90 милиони денари, а целта е подобрување на условите за учење.

Со Парите за барокните фасади, ќе се прават енергетски фасади на средните училишта во Скопје

Сакам да кажам - 12.01.2018

Парите за барокните фасади низ Скопје ќе се пренаменат за реконструкција фасадите на средните училишта во Скопје. Град Скопје по завршување на учебната година ќе стартува со поставување на енергетски-ефикасни фасади на средните училишта, а од март ...

Шилегов најави нови фасади за средните школи

Press24 - 12.01.2018

Скопскиот градоначалник Петре Шилегов, денеска на прес-конференција истакна дека Град Скопје решил да пренамени 70 милиони денари од проектот „Скопје 2014“ за изградба на енергетски ефикасни фасади во сите средни училишта во Скопје.

Средните училишта ќе добијат нови фасади, покриви, пристапни рампи и тоалети

+инфо - 12.01.2018

70 милиони денари, колку што имаме за реконструкција на училиштата, ги обезбедивме со пренамена на парите предвидени за „Скопје 2014“, вели Шилегов. Градот Скопје, во соработка со средните училишта што се под негова ингеренција, започнува голем ...

ВИДЕО: Град Скопје со средства од проектот „Скопје 2014“ ќе поставува енергетски фасади

А1 On - 12.01.2018

„70 милиони денари од проектот „Скопје 2014“ ќе бидат пренаменети за изградба на енергетски ефикасни фасади во сите средни училишта во Скопје“, информираше градоначалникот Петре Шилегов. Реконструкцијата на средните училишта е планирана да започне ...

Со пари од проектот „Скопје 2014“ ќе се поставуваат енергетски ефикасни фасади

Вечер - 12.01.2018

Енергетски ефикасни фасади во сите средни училишта во Скопје ќе бидат изградени со средствата од проектот „Скопје 2014“, најави градоначалникот Петре Шилегов. Тој рече дека станува збор за 70 милиони денари, а реконструкцијата на средните училишта е ...

Фасади, покриви и пристапни рампи во средните училишта во Скопје

Нова ТВ - 12.01.2018

Градот Скопје започнува голем инвестициски проект за реконструкција на инфраструктурата на средните училшта во Скопје за што се определени 90 милиони денари, а целта е подобрување на условите за учење.

Со двојниот буџет за образование средните училишта ќе добијат нови фасади, покриви, пристапни рампи и тоалети

Канал5 - 12.01.2018

Градоначалникот Петре Шилегов денеска на прес-конференција за новинарите информираше дека Градот Скопје, во соработка со средните училишта што се под негова ингеренција, започнува голем инвестициски проект за реконструкција на фасадите и на ...

Поништен тендерот за „барокизација“ на зградата на „Пелагонија“

Build - 10.01.2018

По најавата на градоначалникот Петре Шилегов за враќање на изворниот лик на зградата на „Пелагонија“, Градот Скопје го поништи тендерот за „барокизација“ на ова здание од централното градско подрачје.

Ќе се поставуваат енергетски ефикасни фасади со пари од проектот „Скопје 2014“

Денар - 12.01.2018

Енергетски ефикасни фасади во сите средни училишта во Скопје ќе бидат изградени со средствата од проектот „Скопје 2014“, најави градоначалникот Петре Шилегов. Тој рече дека станува збор за 70 милиони денари, а реконструкцијата на средните училишта е ...

Шилегов најави нови фасади, покриви, пристапни рампи и тоалети со двојниот буџет за образование во 2018 за средните ...

Фактор - 12.01.2018

Градоначалникот Петре Шилегов денеска на прес-конференција за новинарите информираше дека Градот Скопје, во соработка со средните училишта што се поднегова ингеренција, започнува голем инвестициски проект за реконструкција на фасадите и на ...

Ќе се поставуваат енергетски ефикасни фасади со пари од проектот „Скопје 2014“

Локално - 12.01.2018

Енергетски ефикасни фасади во сите средни училишта во Скопје ќе бидат изградени со средствата од проектот „Скопје 2014“, најави градоначалникот Петре Шилегов. Тој рече дека станува збор за 70 милиони денари, а реконструкцијата на средните училишта е ...

Шилегов: Средните училишта ќе добијат нови фасади, покриви и тоалети

МКД - 12.01.2018

Градот Скопје, во соработка со средните училишта што се под негова ингеренција, започнува голем инвестициски проект за реконструкција на фасадите и на инфраструктурата во објектите, информираше денес градоначалникот на Скопје, Петре Шилегов.

Со пари од проектот „Скопје 2014“ ќе се поставуваат енергетски ефикасни фасади

Точка - 12.01.2018

Енергетски ефикасни фасади во сите средни училишта во Скопје ќе бидат изградени со средствата од проектот „Скопје 2014“, најави градоначалникот Петре Шилегов. Тој рече дека станува збор за 70 милиони денари, а реконструкцијата на средните училишта е ...

Со двојниот буџет за образование во 2018 средните училишта ќе добијат нови фасади, покриви, пристапни рампи итоалети

Бизнис Вести - 12.01.2018

Градоначалникот Петре Шилегов денеска на прес-конференција за новинарите информираше дека Градот Скопје, во соработка со средните училишта што се под негова ингеренција, започнува голем инвестициски проект за реконструкција на фасадите и на ...

Со пари од проектот „Скопје 2014“ ќе се поставуваат енергетски ефикасни фасади

Канал 77 - 12.01.2018

Енергетски ефикасни фасади во сите средни училишта во Скопје ќе бидат изградени со средствата од проектот „Скопје 2014“, најави градоначалникот Петре Шилегов. Тој рече дека станува збор за 70 милиони денари, а реконструкцијата на средните училишта е ...

Шилегов: Училиштата ќе добијат енергетски ефикасни фасади

Мета - 12.01.2018

Градоначалникот Петре Шилегов денеска на прес-конференција информираше дека Градот Скопје, во соработка со средните училишта ќе се врши реконструкција на фасадите и на инфраструктурата во објектите која што ќе чини 70 милиони денари.

Градот Скопје започнува инвестициски проект за реконструкција на фасадите на средните училишта

Стандард - 12.01.2018

Градоначалникот на Скопје, Петре Шилегов денеска на прес-конференција информираше дека Градот Скопје, во соработка со средните училишта што се под негова ингеренција, започнува голем инвестициски проект за реконструкција на фасадите и на ...

Шилегов: Училиштата ќе добијат енергетски ефикасни фасади

Либертас - 12.01.2018

Градоначалникот Петре Шилегов денеска на прес-конференција информираше дека Градот Скопје, во соработка со средните училишта ќе се врши реконструкција на фасадите и на инфраструктурата во објектите која што ќе чини 70 милиони денари.

(Видео) Со пари од проектот „Скопје 2014“ ќе се поставуваат енергетски ефикасни фасади

Макфакс - 12.01.2018

Енергетски ефикасни фасади во сите средни училишта во Скопје ќе бидат изградени со средствата од проектот „Скопје 2014“, најави градоначалникот Петре Шилегов. Тој рече дека станува збор за 70 милиони денари, а реконструкцијата на средните училишта е ...

Град Скопје: Средните училишта во 2018 ќе добијат нови фасади, покриви, пристапни рампи и тоалети

Радио МОФ - 12.01.2018

Градоначалникот Петре Шилегов денеска на прес-конференција за новинарите рече дека Градот Скопје, во соработка со средните училишта што се под негова ингеренција, започнува инвестициски проект за реконструкција на фасадите и на инфраструктурата во ...

Средните училишта ќе добијат нови фасади, покриви, пристапни рампи и тоалети

Нетпрес - 12.01.2018

Градоначалникот Петре Шилегов денеска на прес-конференција за новинарите рече дека Градот Скопје, во соработка со средните училишта што се под негова ингеренција, започнува инвестициски проект за реконструкција на фасадите и на инфраструктурата во ...

(Видео) Со пари од проектот „Скопје 2014“ ќе се поставуваат енергетски ефикасни фасади

Sky - 12.01.2018

Енергетски ефикасни фасади во сите средни училишта во Скопје ќе бидат изградени со средствата од проектот „Скопје 2014“, најави градоначалникот Петре Шилегов. Тој рече дека станува збор за 70 милиони денари, а реконструкцијата на средните училишта е ...

Шилегов: Училиштата ќе добијат енергетски ефикасни фасади

Бриф - 12.01.2018

Градоначалникот Петре Шилегов денеска на прес-конференција информираше дека Градот Скопје, во соработка со средните училишта ќе се врши реконструкција на фасадите и на инфраструктурата во објектите која што ќе чини 70 милиони денари.

Шилегов: Со двојниот буџет за образование во 2018 средните училишта ќе добијат нови фасади

Слободен Печат - 12.01.2018

Градоначалникот Петре Шилегов денеска на прес-конференција за новинарите информираше дека Градот Скопје, во соработка со средните училишта што се под негова ингеренција, започнува голем инвестициски проект за реконструкција на фасадите и на ...