TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Големата акција за чистење на Скопје продолжува во Карпош

24 Вести - 13.02.2018

Како дел од краткорочните мерки на град Скопје за намалување на загадувањето, неделава ќе се чистат зеленилото и јавните површини меѓу зградите, т.н блоковско зеленило во општина Карпош. Акцијата ја изведува ЈП „Паркови и зеленило“.

Еко-акција за чист и зелен Карпош ВИДЕО

+инфо - 13.02.2018

Градоначалникот на Карпош посочи дека оваа акција е само вовед, односно најава за почеток на т.н. „зелената офанзива“ која ќе се случи на пролет. Оваа недела, во Општина Карпош се спроведува голема еколошка акција за чистење на зеленилото и на ...

Град Скопје ќе продолжи со чистење како мерка против загадувањето

Макфакс - 13.02.2018

Градот Скопје, како дел од краткорочните мерки за намалување на загадувањето, ќе го продолжи чистењето на градот, а следниве неколку денови ќе се чисти територијата на општина Карпош. „Една од причините за загадување на воздухот е отпадот низ ...

Еко – акција за чист и зелен Карпош

А1 On - 13.02.2018

Оваа недела, во Општина Карпош се спроведува голема еколошка акција за чистење на зеленилото и на јавните површини меѓу зградите, т.н блоковско зеленило. Комуналните служби на Општината, во соработка со ЈП „Паркови и зеленило“ во наредните денови ...

Град Скопје ќе продолжи со чистење, како мерка против загадувањето

Вечер - 13.02.2018

Градот Скопје, како дел од краткорочните мерки за намалување на загадувањето, ќе го продолжи чистењето на градот, а следниве неколку денови ќе се чисти територијата на општина Карпош. „Една од причините за загадување на воздухот е отпадот низ ...

Чистењето на градот продолжува во Карпош

А1 On - 13.02.2018

Градот Скопје, како дел од краткорочните мерки за намалување на загадувањето, ќе го продолжи чистењето на градот, а следниве неколку денови ќе се чисти територијата на општина Карпош. -Една од причините за загадување на воздухот е отпадот низ ...

Како мерка против загадувањето, Град Скопје ќе продолжи со чистењето

Денар - 13.02.2018

Градот Скопје, како дел од краткорочните мерки за намалување на загадувањето, ќе го продолжи чистењето на градот, а следниве неколку денови ќе се чисти територијата на општина Карпош. „Една од причините за загадување на воздухот е отпадот низ ...

Големата акција за чистење на Скопје продолжува во Карпош

Канал5 - 13.02.2018

Како дел од краткорочните мерки на Град Скопје за намалување на загадувањето, неделава ќе се чистат зеленилото и јавните површини меѓу зградите, т.н блоковско зеленило во општина Карпош. Акцијата ја изведува ЈП „Паркови и зеленило“.

Чистењето продолжува и во Карпош, се зазеленуваат и парковите (ФОТО)

МКД - 13.02.2018

Градот Скопје, како дел од краткорочните мерки за намалување на загадувањето, ќе го продолжи чистењето на градот, а следниве неколку денови ќе се чисти територијата на општина Карпош. „Една од причините за загадување на воздухот е отпадот низ ...

Големата акција за чистење на Скопје продолжува во Карпош

Сител - 13.02.2018

Како дел од краткорочните мерки на Град Скопје за намалување на загадувањето, неделава ќе се чистат зеленилото и јавните површини меѓу зградите, т.н блоковско зеленило во општина Карпош. Акцијата ја изведува ЈП „Паркови и зеленило“.

Големата акција за чистење на Скопје продолжува во Карпош

Стандард - 13.02.2018

Како дел од краткорочните мерки на Град Скопје за намалување на загадувањето, неделава ќе се чистат зеленилото и јавните површини меѓу зградите, т.н блоковско зеленило во општина Карпош. Акцијата ја изведува ЈП „Паркови и зеленило“.

Големата акција за чистење на Скопје продолжува во Карпош

CivilMedia - 13.02.2018

Како дел од краткорочните мерки на Град Скопје за намалување на загадувањето, неделава ќе се чистат зеленилото и јавните површини меѓу зградите, т.н блоковско зеленило во општина Карпош. Акцијата ја изведува ЈП „Паркови и зеленило“.

Град Скопје ќе продолжи со чистење како мерка против загадувањето

Sky - 13.02.2018

Градот Скопје како дел од краткорочните мерки за намалување на загадувањето ќе го продолжи чистењето на градот, а следниве неколку денови ќе се чисти територијата на општина Карпош. „Една од причините за загадување на воздухот е отпадот во парковите.

Генерално чистење на Општина Карпош: Помалку ѓубре за почист воздух

Слободен Печат - 13.02.2018

Откако надлежните ќе завршат со расчистување на насобраното ѓубре во Карпош, екоакцијата ќе продолжи во Општината Ѓорче Петров. Пишува Елена Вељановска Како една од краткорочните мерки за намалување на загадувањето на амбиенталниот воздух во Скопје, ...

Град Скопје ќе продолжи со чистење како мерка против загадувањето

Порта 3 - 14.02.2018

Градот Скопје како дел од краткорочните мерки за намалување на загадувањето ќе го продолжи чистењето на градот, а следниве неколку денови ќе се чисти територијата на општина Карпош. „Една од причините за загадување на воздухот е отпадот во парковите.

Продолжува чистењето, на ред е општината Карпош...

Н.Македонија - 14.02.2018

Продолжува чистењето, на ред е општината Карпош Во текот на оваа недела во општината Карпош ќе продолжи да се спроведува големата еколошка акција за чистење на зеленилото и јавните површини меѓу зградите, односно т.н. блоковско зеленило.