TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Архитекти од Шпанија и Бразил ќе ѝ помагаат на Општина Карпош да направи проект за реновирање на салата „Партизан“

Сакам да кажам - 05.04.2019

Двајца архитекти од Шпанија и Бразил ќе ѝ помагаат на Општина Карпош да направи проект за реконструкција на спортската сала „Партизан“. Младите архитекти Томас Ромеро Талеј од Шпанија и Матеус Сартори од Бразил, преку невладината организација ...

„Партизан“ обединува - се подготвува идејно решение за салата

Скопје инфо - 05.04.2019

Иницијативата за спас и обнова на спортската сала „Наум Наумовски Борче“ - Партизан го привлече вниманието и на двајца млади архитекти, Томас Ромеро Талеј од Шпанија (Барселона) и Матеус Сартори (Бразил) кои денеска беа во посета на салата заедно со ...

Шпански архитекти ќе ја спасуваат спортската сала Партизан

24Инфо - 05.04.2019

Иницијативата за спас и обнова на спортската сала „Наум Наумовски Борче“ – Партизан го привлече вниманието и на двајца млади архитекти, Томас Ромеро Талеј од Шпанија (Барселона) и Матеус Сартори (Бразил) кои денеска беа во посета на салата заедно со ...

Архитекти од Шпанија и Бразил заинтересирани за обновата на „Партизан“

+инфо - 05.04.2019

Од МОН одговорија дека Државниот просветен инспекторат констатирал низа нерегуларности и непочитувања на законите од градоначалникот на Гостивар и на локалната самоуправа во постапките за разрешување и именување на директори на училишта.

Се подготвува идејно решение за спортската сала „Наум Наумовски- Борче"

Канал5 - 05.04.2019

Архитектите Томас Ромеро Талеј од Барселона и Матеус Сартори од Бразил денеска ја посетија спортската сала „Наум Наумовски – Борче" позната како „Партизан" и се заинтересирани за нејзина обнова.

Се подготвува идејно решение за распаднатата спортска сала Наум Наумовски Борче - Партизан

MakPress - 05.04.2019

Иницијативата за спас и обнова на спортската сала „Наум Наумовски Борче“ - Партизан го привлече вниманието и на двајца млади архитекти, Томас Ромеро Талеј од Шпанија (Барселона) и Матеус Сартори (Бразил) кои денеска беа во посета на салата заедно со ...