TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Анѓушев: „Не е сета среќа во факултетот„

Магазин - 20.03.2019

Вицепремиерот за економски прашања Кочо Анѓушев на денешна дебата рече дека проблемот со бројот на невработени во државата не е толку голем, колку што е голема структурата на невработеноста.

Младите иднината ја гледаат во странство – Како да запре одливот на мозоци од државава?!

Алфа - 20.03.2019

Државата прави напори да го задржи постоечкиот кадар и да ги врати работниците кои заминале во странство. Тоа ќе го прави преку промена во регулативата за работни односи, преквалификација на невработените, креирање добро платени места, како и ...

Анѓушев: Обезбедувањето квалитетен кадар е приоритет на Владата и стопанството

Макфакс - 20.03.2019

Вицепремиерот задолжен за економски прашања, Кочо Анѓушев, учествуваше на форумот „Предизвизиците на компаниите за изнаоѓање квалитетна работна сила во модерното време“, кој се организира во рамките на проектот „Партнерство за подобра ...

Работни места има, ама нема кој да ги пополни

+инфо - 20.03.2019

Иако во државава има рекордна ниска невработеност од 19,4 отсто или 105.000 лица,проблем е нивната структура. Од нив 42 отсто се постари од 50 години, 50 отсто се без или со основно обарзование, а 26,5 отсто со средно образование, но не од бараните ...

Од 105.000 невработени граѓани, половина се со или без основно образование

Вечер - 20.03.2019

Промени во регулативата за работни односи, преквалификација на невработените, креирање добро платени места, се дел од препораките со кои на компаниите ќе им се обебзеди регрутација на квалитетна работна сила и поголема конкурентност, но и ќе се ...

Анѓушев: Обебзедувањето на квалитетен кадар е приоритет на Владата и стопанството

24Инфо - 20.03.2019

Вицепремиерот задолжен за економски прашања, Кочо Анѓушев учествуваше на форумот „Предизвизиците на компаниите за изнаоѓање на квалитетна работна сила во модерното време“, кој се организира во рамките на проектот „Партнерство за подобра бизнис ...

Бизнис форум: Работни места се отвораат, проблем е да се пополнат со квалификуван кадар

Локално - 20.03.2019

Промени во регулативата за работни односи, преквалификација на невработените, креирање добро платени места, се дел од препораките со кои на компаниите ќе им се обебзеди регрутација на квалитетна работна сила и поголема конкурентност, но и ќе се ...

Анѓушев: Обезбедувањето на квалитетен кадар е приоритет на Владата и стопанството

Centar - 20.03.2019

Вицепремиерот задолжен за економски прашања, Кочо Анѓушев учествуваше на форумот „Предизвизиците на компаниите за изнаоѓање на квалитетна работна сила во модерното време“, кој се организира во рамките на проектот „Партнерство за подобра бизнис ...

Работни места се отвораат, проблем е да се пополнат со квалификуван кадар

24Инфо - 20.03.2019

Промени во регулативата за работни односи, преквалификација на невработените, креирање добро платени места, се дел од препораките со кои на компаниите ќе им се обебзеди регрутација на квалитетна работна сила и поголема конкурентност, но и ќе се ...

Работни места се отвораат, проблем е да се пополнат со квалификуван кадар

А1 On - 20.03.2019

Промени во регулативата за работни односи, преквалификација на невработените, креирање добро платени места, се дел од препораките со кои на компаниите ќе им се обебзеди регрутација на квалитетна работна сила и поголема конкурентност, но и ќе се ...

Работни места се отвораат, нема доволно квалификуван кадар

1tv - 20.03.2019

Промени во регулативата за работни односи, преквалификација на невработените, креирање добро платени места, се дел од препораките со кои на компаниите ќе им се обебзеди регрутација на квалитетна работна сила и поголема конкурентност, но и ќе се ...

Анѓушев: Треба да се насочиме кон атрактивни работни места кои ќе бидат добро платени за младите

Фокус - 20.03.2019

Промени во регулативата за работни односи, преквалификација на невработените, креирање добро платени места, се дел од препораките со кои на компаниите ќе им се обебзеди регрутација на квалитетна работна сила и поголема конкурентност, но и ќе се ...

Работни места се отвораат, проблем е да се пополнат со квалификуван кадар

Сител - 20.03.2019

Промени во регулативата за работни односи, преквалификација на невработените, креирање добро платени места, се дел од препораките со кои на компаниите ќе им се обебзеди регрутација на квалитетна работна сила и поголема конкурентност, но и ќе се ...

Анѓушев: Не е проблем бројот на невработеноста, туку структурата

Фактор - 20.03.2019

Вицепремиерот за економски прашања Кочо Анѓушев смета дека активностите треба да се насочат кон отворање работни места кои ќе бидат подобро платени и поатрактивни за младите да останат во државата и да се обезбедат услови за преквалификација на ...

Работни места се отвораат, проблем е да се пополнат со квалификуван кадар

MTM - 20.03.2019

Промени во регулативата за работни односи, преквалификација на невработените, креирање добро платени места, се дел од препораките со кои на компаниите ќе им се обебзеди регрутација на квалитетна работна сила и поголема конкурентност, но и ќе се ...

Има околу 40 илјади слободни работни места, проблем е како да се пополнат

МКД - 20.03.2019

Промени во регулативата за работни односи, преквалификација на невработените, креирање добро платени места, се дел од препораките со кои на компаниите ќе им се обебзеди регрутација на квалитетна работна сила и поголема конкурентност, но и ќе се ...

Работни места се отвораат, проблем е да се пополнат со квалификуван кадар

Опсервер - 20.03.2019

Промени во регулативата за работни односи, преквалификација на невработените, креирање добро платени места, се дел од препораките со кои на компаниите ќе им се обебзеди регрутација на квалитетна работна сила и поголема конкурентност, но и ќе се ...

Слободни работни места има, квалификуван кадар нема

Н.Македонија - 21.03.2019

Промени во регулативата за работни односи, преквалификација на невра­ботените, креирање добро пла­тени места, се препораките за регрутација на квалитетна работна сила и поголема конкурентност во ком­па­ниите.