TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

КСС е против зголемување на старосната граница за пензионирање

Курир - 13.02.2018

Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија (КСС) не го поддржува предлогот за зголемување на старосната граница за пензионирање, затоа што смета дека тоа нема значително да придонесе кон зголемување на пензискиот фонд, како и дека негативно ...

Светска банка ангажира експерти за пензискиот фонд

24 Вести - 13.02.2018

Светска банка ангажирала експерти кои треба да најдат решение за пензискиот фонд кој со години е во дефицит. Експертската јавност и бизнисот се се погласни дека ПИОМ е пред колапс и најитно треба да се понуди ново ...

ПИОМ ќе се полни преку зголемување на старосната граница за пензионирање, работниците жртва на политиките на СДСМ?

Курир - 12.02.2018

Дури и кај најголемите подржувачи на СДСМ има разочарување од тоа како Заев ја води државата посебно во делот на економијата. Се гледа дека оваа Влада нема ниту знаење ниту капацитет економски да ја крене Република Македонија.

За спас на Фондот за пензиско Македонците во пензија да одат неколку години подоцна

Скопје инфо - 12.02.2018

Постепено зголемување на старосната граница за пензионирање и на придонесите е најдоброто решение за спас на пензискиот фонд, анализира Сител. Експертите предлагаат три сценарија со кои би се реформирал ПИОМ и би ги намалил загубите.

КСС не поддржува зголемување на старосната граница за пензионирање

+инфо - 13.02.2018

Синдикатите сметаат дека наместо зголемена старосна граница да се доцволи бенифициран стаж во повеќе професии. Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија (КСС) не го поддржува предлогот за зголемување на старосната граница за пензионирање, ...

ВМРО Народна партија со предлог за пензискиот систем

Поглед - 12.02.2018

Деновиве на големо се оствара прашањето за реформа на пензискиот систем. Дискусиите и предлозите одат во два правци, да се зголемат годините за пензионирање на граѓаните и второ да се зголеми процентот на придонесите на платите.

ПИОМ ќе се полни преку зголемување на старосната граница за пензионирање, работниците жртва на политиките на СДСМ?

Маркукуле - 12.02.2018

Дури и кај најголемите подржувачи на СДСМ има разочарување од тоа како Заев ја води државата посебно во делот на економијата. Се гледа дека оваа Влада нема ниту знаење ниту капацитет економски да ја крене Република Македонија.

КСС е против зголемување на старосната граница за пензионирање

Република - 13.02.2018

Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија (КСС) не го поддржува предлогот за зголемување на старосната граница за пензионирање, затоа што смета дека тоа нема значително да придонесе кон зголемување на пензискиот фонд, како и дека негативно ...

ВМРО-НП бара укинување на приватните пензиски фондови

Мета - 12.02.2018

ВМР -Народна партија бара итно укинување на приватните пензиски фондови, односно откажување од т.н. втор столб и враќање кон единствен државно гарантиран пензиски систем. Ставот на партијата на Љубчо Георгиевски е во рамките на дискусиите за реформа ...

КСС е против зголемување на старосната граница за пензионирање

Press24 - 13.02.2018

Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија (КСС) не го поддржува предлогот за зголемување на старосната граница за пензионирање, затоа што смета дека тоа нема значително да придонесе кон зголемување на пензискиот фонд, како и дека негативно ...

ВМРО-НП: Реформа на пензискиот систем со укинување на приватните пензиски фондови

МКД - 12.02.2018

Граѓаните и фирмите не се согласуваат со предлозите за зголемување на годините за пензионирање на граѓаните или за зголемување на процентот на придонесите на платите. Ние предлагаме итно да се укинат приватните пензиски фондови односно откажување од ...

КСС е против зголемување на старосната граница за пензионирање

Нетпрес - 13.02.2018

Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија (КСС) не го поддржува предлогот за зголемување на старосната граница за пензионирање, затоа што смета дека тоа нема значително да придонесе кон зголемување на пензискиот фонд, како и дека негативно ...

ВМРО-НП бара укинување на приватните пензиски фондови

Локално - 12.02.2018

ВМРО -Народна партија бара итно укинување на приватните пензиски фондови, односно откажување од т.н. втор столб и враќање кон единствен државно гарантиран пензиски систем. Ставот на партијата на Љубчо Георгиевски е во рамките на дискусиите за ...

КСС е против зголемување на старосната граница за пензионирање

CivilMedia - 13.02.2018

Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија (КСС) не го поддржува предлогот за зголемување на старосната граница за пензионирање, затоа што смета дека тоа нема значително да придонесе кон зголемување на пензискиот фонд, како и дека негативно ...

КСС е против зголемување на старосната граница за пензионирање

24 Вести - 13.02.2018

Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија (КСС) не го поддржува предлогот за зголемување на старосната граница за пензионирање, затоа што смета дека тоа нема значително да придонесе кон зголемување на пензискиот фонд, како и дека негативно ...

КСС е против зголемување на старосната граница за пензионирање

Канал5 - 13.02.2018

Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија (КСС) не го поддржува предлогот за зголемување на старосната граница за пензионирање, затоа што смета дека тоа нема значително да придонесе кон зголемување на пензискиот фонд, како и дека негативно ...

КСС е против зголемување на старосната граница за пензионирање

А1 On - 13.02.2018

Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија (КСС) не го поддржува предлогот за зголемување на старосната граница за пензионирање, затоа што смета дека тоа нема значително да придонесе кон зголемување на пензискиот фонд, како и дека негативно ...

КСС е против зголемување на старосната граница за пензионирање

Точка - 13.02.2018

Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија (КСС) не го поддржува предлогот за зголемување на старосната граница за пензионирање, затоа што смета дека тоа нема значително да придонесе кон зголемување на пензискиот фонд, како и дека негативно ...

КСС е против зголемување на старосната граница за пензионирање

МРТ - 13.02.2018

Зголемувањето на придонесите за два отсто би можело да се прифати доколку постои консензус со организациите на работодавачите преку разгледување на краткорочните и долгорочните импликации од реформата.

КСС е против зголемување на старосната граница за пензионирање

Слободен Печат - 13.02.2018

Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија (КСС) не го поддржува предлогот за зголемување на старосната граница за пензионирање, затоа што смета дека тоа нема значително да придонесе кон зголемување на пензискиот фонд, како и дека негативно ...