TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

„Скриеното богатство на Македонија“: Изложба на македонски носии во музејот во Дубровник

Expres - 25.09.2020

Македонски народни носии и везови ќе бидат претставени до 5 декември на изложба во Етнографскиот музеј во Дубровник насловена „Скриеното богатство на Македонија – убавина што не познава граници“.

„Скриеното богатство од Македонија“ – изложба на македонски носии во Дубровник

PressingTV - 24.09.2020

Скриеното богатство од Македонија – убавината не познава граници е насловот на изложбата која од неодамна е отворена во Дубровник. Авторка на изложбата е Бранка Хајдиќ. Во Музејот во Дубровник се претставува текстилното, но не само текстилно ...

Во Дубровник изложба на македонски народни носии - Скриеното богатство од Македонија

МКД - 24.09.2020

Скриеното богатство од Македонија - убавината не познава граници е насловот на изложбата која од неодамна е отворена во Дубровник. Авторка на изложбата е Бранка Хајдиќ. Во Музејот во Дубровник се претставува текстилното, но не само текстилно ...

Убавина која не познава граници: „Скриеното богатство на Македонија“ претставено во Дубровник

Вечер Прес - 24.09.2020

Изложбата „Скриеното богатство на Македонија – убавина што не знае граници“, на Бранка Хајдиќ, со која пред јавноста во Дубровник се претставени едни од најубавите македонски носии и рачни изработки, беше отворена завчеравечер (на 23 септември), во ...