TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Поводот е можеби секогаш различен, ама симболиката на цвеќето иста

Вечер Прес - 08.03.2021

Овен ако не сте добар познавач на цвеќето или оној кому му подарувате извборот на цвеќе за посебна пригода може да биде проблем кој го решава само искусен цвеќар. Бојата, видот, големината сето тоа може да биде збунувачки, особено на денови каков ...

Цвеќе кое не треба да го давате на жените: Може само да донесе несреќа!

Вистина.мк - 08.03.2021

Цветовите како подарок имаат одредена симболика. Секој цвет носи порака со себе. Затоа, кога давате цвеќе, земете предвид што сакате да кажете на личноста. Цвеќиња на прво место, можеме да ги сортираме по боја, за да можеме да ја потенцираме ...

Носат несреќа и тага: Цвеќиња кои не треба да ги подарувате на мајките и бабите за 8 март

Хаштаг - 08.03.2021

Бидете внимателни при изборот на цвеќе... Иако многумина не знаат, секој цвет што некому му го подарувате, има одредено значење и порака. Затоа, кога му давате цвеќе на некој близок, не заборавајте да обрнете внимание каква симболика има, за да таа ...

Цвеќињата и нивното значење

Тера - 08.03.2021

Денес е 8- ми Март, Меѓународниот ден на жената. Би требало да празнува секоја жена. Иако е празник на економските, политичките и општествените достигнувања на жените, главно се одбележува со подарување на цвеќе.

Денес подарете каранфил, сигурно нема да погрешите

Порта 3 - 08.03.2021

Црвените каранфили веројатно се најпознатиот симболи на Денот на жената, 8. март. Овој цвет има историја повеќе од 2.000 години и носи многу значења. Црвениот каранфил претставува симбол на работничкото движење и често е виден во тек на ...

Цвеќе кое не треба да го давате на жените: Може да донесе несреќа

Скопје24 - 08.03.2021

Цветовите како подарок имаат одредена симболика. Денешниот празник најмногу се карактеризира по подарувањето на некое цвеќе за секоја жена на светов, бидејќи денес е нивен ден. Иако постоењето на жената треба да се празнува секој ден, убаво би било ...

Цвет кој не им се подарува на жените: Се верува дека може само несреќа да донесе

НМД - 07.03.2021

Секој цвет си има свое значење, а со тоа и порака која се пренесува со самиот чин на подарување. Затоа, внимателно одберете го подарокот за Денот на жените. Цвеќето како подарок има одредена симболика и носи одредена порака со себе, па затоа ...