TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Со повеќе од 20 милиони туристи, Истанбул е најпосетениот град за 2023

Сакам да кажам - 17.02.2024

Минатата година, најпосетениот град во светот бил Истанбул, според податоците на компанијата за истражување на пазарот „Еуромонитор интернационал“. Во 2023, Истанбул примил дури 20,2 милиони посетители.

Најпосетуваниот град во 2023 година! Над 20 милиони луѓе го посетиле овој град: Сите мислат дека Париз е главната ...

Во Центар - 15.02.2024

Кога ќе се спомнат градовите кои се магнет за туристи, првото нешто што ми паѓа на ум е Париз, Рим или Лондон. Сепак, според „Еуромонитор интернешнал“, ниту една од овие дестинации не го зазеде првото место на листата на најпосетувани градови во ...

Истанбул најпосетен во 2023 година – привлече 20 милиони туристи

Н.Македонија - 15.02.2024

Кога некој ќе спомне раздвижени градови што се магнет за туристите, многумина прво помислуваат на Париз, Рим или Лондон. Меѓутоа, според „Евромонитор интернешнл“, ниту една од овие дестинации не се најде на врвот на листата на најпосетувани градови ...

Мегапопуларна дестинација: Во овој град минатата година слетале дури 20 милиони луѓе

Точка - 15.02.2024

Истанбул минатата година беше на врвот на листата на меѓународни пристигнувања, а на листата на најпривлечни градови за патување првото место го зазеде Париз. Прекрасниот џин кој се протега на два континента, величествениот Истанбул минатата година ...

Најпосетуваниот град во 2023 година! Над 20 милиони луѓе го посетиле овој град: Сите мислат дека Париз е главната ...

Пулс24 - 16.02.2024

Кога ќе се спомнат градовите кои се магнет за туристи, првото нешто што ми паѓа на ум е Париз, Рим или Лондон. Сепак, според „Еуромонитор интернешнал“, ниту една од овие дестинации не го зазеде првото место на листата на најпосетувани градови во ...