TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Дијаспората од Хрватска против промена на името

Макфакс - 14.03.2018

Преку отворено писмо Заедницата на Македонците во Хрватска порача дека е против каква било промена на името на македонската држава и промена на идентитетот на македонската нација. „Македонската дијаспора во Хрватска цврсто и одлучно порачува дека е ...

Отворено писмо...

Н.Македонија - 14.03.2018

Отворено писмо Заедницата на Македонците во Република Хрватска испрати отворено писмо до првите луѓе на државните институции, политичарите, судската власт, МАНУ, црковните органи, но и до сите граѓани на Република Македонија во кое се вели: Ви се ...

Македонската дијаспора од Хрватска против промена на уставното име на државава

Канал5 - 14.03.2018

Заедницата на Македонците во Хрватска како сојуз на организација на сите македонски друштва во оваа земја, преку отворено писмо до македонската јавност и политичките институции во Македонија бараат да нема било каква промена на името на македонската ...

Дијаспората од Хрватска против промена на името

Вечер - 14.03.2018

Преку отворено писмо Заедницата на Македонците во Хрватска порача дека е против каква било промена на името на македонската држава и промена на идентитетот на македонската нација. „Македонската дијаспора во Хрватска цврсто и одлучно порачува дека е ...

Македонците од Хрватска бараат да не се откажеме од идентитетот

Фактор - 14.03.2018

Македонската дијаспора во Хрватска преку отворено писмо побара од Република Македонија да не подлегне на притисоците и да прифати недостоинствен предлог за решавање на спорот за името. Македонците од Хрватска бараат да се сочува идентитетот, особено ...

Дијаспората од Хрватска против промена на името

Република - 14.03.2018

Преку отворено писмо Заедницата на Македонците во Хрватска порача дека е против каква било промена на името на македонската држава и промена на идентитетот на македонската нација. „Македонската дијаспора во Хрватска цврсто и одлучно порачува дека е ...

Хрватската дијаспора против промена на името

А1 On - 14.03.2018

Преку отворено писмо Заедницата на Македонците во Хрватска порача дека е против каква било промена на името на македонската држава и промена на идентитетот на македонската нација. „Македонската дијаспора во Хрватска цврсто и одлучно порачува дека е ...

Македонската дијаспора во Хрватска против промена на името

Press24 - 14.03.2018

Преку отворено писмо Заедницата на Македонците во Хрватска порача дека е против каква било промена на името на македонската држава и промена на идентитетот на македонската нација. - Во името на Заедницата на Македонците во Република Хрватска како ...

Македонската дијаспора во Хрватска против промена на името

Сител - 14.03.2018

Преку отворено писмо Заедницата на Македонците во Хрватска порача дека е против каква било промена на името на македонската држава и промена на идентитетот на македонската нација. - Во името на Заедницата на Македонците во Република Хрватска како ...

Македонската дијаспора во Хрватска е против промена на името и идентитетот

МКД - 14.03.2018

Заедницата на Македонците во Хрватска преку отворено писмо до македонската јавност и политичките институции на Македонија порачува дека е против каква било промена на името на македонската држава и промена на идентитетот на македонската нација.

Дијаспората од Хрватска против промена на името

Sky - 14.03.2018

Преку отворено писмо Заедницата на Македонците во Хрватска порача дека е против каква било промена на името на македонската држава и промена на идентитетот на македонската нација. „Македонската дијаспора во Хрватска цврсто и одлучно порачува дека е ...