TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Директорот на Фајзер: За една година на луѓето ќе им треба и трета доза на вакцини

Канал5 - 15.04.2021

Извршниот директор на Фајзер, Алберт Бурла, рече дека на луѓето „веројатно“ ќе им треба трета доза вакцина против ковид-19 во рок од 12 месеци по приемот на втората доза. Тој додаде дека е можно луѓето да треба да се вакцинираат против коронавирус ...

Веројатно ќе биде потребна трета доза од вакцината за 6 до 12 месеци, вели директорот на „Фајзер“

360 степени - 15.04.2021

Во пандемии, вие сте заштитени исто колку и соседот, вели Алберт Бурла, нагласувајќи дека затоа е многу важно сите земји да ги вакцинираат своите граѓани На луѓето, најверојатно, ќе им треба засилена доза на вакцини шест до 12 месеци по нивниот прв ...

Ќе биде потребна и трета доза на вакцина, смета извршниот директор на Фајзер

ММС - 15.04.2021

Алберт Бурла, извршен директор на Фајзер, рече дека на луѓето најверојатно ќе им треба трета доза од нивната вакцина за Ковид-19. За време на панел дискусијата организирана од CNBC, Бурла рече дека третата доза треба да се прими шест до 12 месеци по ...

Фајзер ја брани цената на својата вакцина

Бриф - 15.04.2021

Шефот на „Фајзер“ Алберт Бурла денеска изјави дека вакцината на компанијата против Ковид-19, која е меѓу најскапите на пазарот, не е поскапа од цената на храната и нема да се продава во сиромашните земји со профит.

Директорот на „Фајзер“: Веројатно ќе биде потребно луѓето да примат и трета доза од вакцината

365 - 15.04.2021

Извршниот директор на Pfizer, Алберт Бурла, вели дека на луѓето „веројатно“ ќе им биде потребна трета, бустер доза од вакцината против Ковид-19, во период од 12 месеци, за да бидат целосно вакцинирани.

„Фајзер“: Веројатно ќе треба и трета доза вакцина

Локално - 15.04.2021

Извршниот директор на „Фајзер“, Алберт Бурла, рече дека на луѓето „веројатно“ ќе им треба дополнителна доза вакцина Ковид-19 во рок од 12 месеци за да бидат целосно вакцинирани. – Исклучително е важно да се потисне „собирот“ на луѓе кои можат да ...

„Фајзер“ ја брани цената на својата вакцина: Ги продаваме по цена на храна!

+инфо - 15.04.2021

Шефот на американската компанија ја бранеше цената на дозите за кои рече дека спасија животи и може да им помогнат на земјите да излезат од пандемијата. Шефот на „Фајзер“ Алберт Бурла денеска изјави дека вакцината на компанијата против ковид-19, ...

Фајзер ја брани цената на својата вакцина

24Инфо - 15.04.2021

Шефот на „Фајзер” Алберт Бурла денеска изјави дека вакцината на компанијата против Ковид-19, која е меѓу најскапите на пазарот, не е поскапа од цената на храната и нема да се продава во сиромашните земји со профит.

„Фајзер“ ја брани цената на вакцината: Дозите не се поскапи од храна, а спасуваат живот

Фокус - 15.04.2021

Шефот на „Фајзер“ Алберт Бурла денеска изјави дека вакцината на компанијата против Ковид-19, која е меѓу најскапите на пазарот, не е поскапа од цената на храната. Тој ја бранеше цената на дозите кои, како што рече, спасија животи и може да им ...

Шефот на „Фајзер“ ја правда цената на вакцината: Не е поскапа од храна

Слободен Печат - 15.04.2021

Шефот на „Фајзер” Алберт Бурла денеска изјави дека вакцината на компанијата против ковид-19, која е меѓу најскапите на пазарот, не е поскапа од цената на храната и нема да се продава во сиромашните земји со профит.

Фајзер ја брани цената на својата вакцина

Независен - 15.04.2021

Шефот на „Фајзер“ Алберт Бурла денеска изјави дека вакцината на компанијата против Ковид-19, која е меѓу најскапите на пазарот, не е поскапа од цената на храната и нема да се продава во сиромашните земји со профит.

„Фајзер“ ја брани цената на вакцината: Дозите не се поскапи од храна, а спасуваат живот

Lider - 15.04.2021

Шефот на „Фајзер“ Алберт Бурла денеска изјави дека вакцината на компанијата против Ковид-19, која е меѓу најскапите на пазарот, не е поскапа од цената на храната. Тој ја бранеше цената на дозите кои, како што рече, спасија животи и може да им ...

Фајзер ја брани цената на својата вакцина

Frontline - 15.04.2021

Шефот на „Фајзер“ Алберт Бурла денеска изјави дека вакцината на компанијата против Ковид-19, која е меѓу најскапите на пазарот, не е поскапа од цената на храната и нема да се продава во сиромашните земји со профит.

БЕШЕ 12 ЕВРА, СЕГА Е 19: Фајзер се продавала поскапо на богатите, по половина цена на средно развиентие, без профит на ...

Денешен - 15.04.2021

Шефот на „Фајзер“ Алберт Бурла денеска изјави дека вакцината на компанијата против Ковид-19, која е меѓу најскапите на пазарот, не е поскапа од цената на храната и нема да се продава во сиромашните земји со профит.

„Фајзер“: Нашата вакцина е скапа, ама не ја продаваме во сиромашни земји

Република - 15.04.2021

Шефот на „Фајзер“ Алберт Бурла денеска изјави дека вакцината на компанијата против Ковид-19, која е меѓу најскапите на пазарот, не е поскапа од цената на храната и нема да се продава во сиромашните земји со профит.

Фајзер ја брани цената на својата вакцина

iPortal - 15.04.2021

Шефот на „Фајзер“ Алберт Бурла денеска изјави дека вакцината на компанијата против Ковид-19, која е меѓу најскапите на пазарот, не е поскапа од цената на храната и нема да се продава во сиромашните земји со профит.

„Фајзер“ за цената на својата вакцина: Ги продаваме по цена на храна!

Нетпрес - 15.04.2021

Шефот на „Фајзер“ Алберт Бурла денеска изјави дека вакцината на компанијата против ковид-19, која е меѓу најскапите на пазарот, не е поскапа од цената на храната и нема да се продава во сиромашните земји со профит.

Фајзер ја брани цената на својата вакцина

Опсервер - 15.04.2021

Шефот на „Фајзер“ Алберт Бурла денеска изјави дека вакцината на компанијата против Ковид-19, која е меѓу најскапите на пазарот, не е поскапа од цената на храната и нема да се продава во сиромашните земји со профит.

„Фајзер“ ја брани цената на својата вакцина: Ги продаваме по цена на храна

Press24 - 15.04.2021

Шефот на „Фајзер“ Алберт Бурла денеска изјави дека вакцината на компанијата против ковид-19, која е меѓу најскапите на пазарот, не е поскапа од цената на храната и нема да се продава во сиромашните земји со профит.

Фајзер ја брани цената на својата вакцина

Вечер Прес - 15.04.2021

Шефот на „Фајзер“ Алберт Бурла денеска изјави дека вакцината на компанијата против Ковид-19, која е меѓу најскапите на пазарот, не е поскапа од цената на храната и нема да се продава во сиромашните земји со профит.

Фајзер ја брани цената на својата вакцина

Либертас - 15.04.2021

Шефот на „Фајзер“ Алберт Бурла денеска изјави дека вакцината на компанијата против Ковид-19, која е меѓу најскапите на пазарот, не е поскапа од цената на храната и нема да се продава во сиромашните земји со профит.

Фајзер ја брани цената на својата вакцина

MakPress - 15.04.2021

Шефот на „Фајзер“ Алберт Бурла денеска изјави дека вакцината на компанијата против Ковид-19, која е меѓу најскапите на пазарот, не е поскапа од цената на храната и нема да се продава во сиромашните земји со профит.