TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Герила акција „Внимавај каде се паркираш во Тетово“

Опсервер - 20.11.2020

Неформалната група „Арт активизам“ од Тетово во својата денешна акција насловена „Внимавај каде паркираш“ на непрописно паркираните возила им поставува ше ткн. казнени билети со цел да им укажат на возачите за потребата за поголема совесност при ...

Герила акција „Внимавај каде се паркираш во Тетово“

А1 On - 20.11.2020

Неформалната група „Арт активизам“ од Тетово во својата денешна акција насловена „Внимавај каде паркираш“ на непрописно паркираните возила им поставуваше ткн. казнени билети со цел да им укажат на возачите за потребата за поголема совесност при ...

Герила акција „Внимавај каде се паркираш во Тетово“

MakPress - 20.11.2020

Неформалната група „Арт активизам“ од Тетово во својата денешна акција насловена „Внимавај каде паркираш“ на непрописно паркираните возила им поставуваше ткн. казнени билети со цел да им укажат на возачите за потребата за поголема совесност при ...

Урбана герила акција во Тетово против хаосот во сообраќајот

Окно - 21.11.2020

Еден од најчестите проблеми со кои се соочуваат граѓаните на Тетово е сообраќајниот хаос. И покрај воведувањето на зонското паркирање, тешко се наоѓаат слободни паркинг места. Г рупа активисти со налепници на автомобилите ги „казнуваа“ погрешно ...

“Внимавај каде се паркираш во Тетово!“

Пулс24 - 21.11.2020

Еден од најчестите проблеми со кои се соочуваатграѓаните на Тетовое сообраќајниот хаос. И покрај воведувањето на зонското паркирање, тешко се наоѓаат слободни паркинг места. Поради ваквата ситуација секој паркира каде што ќе стигне.Од една страна, ...

Предупредување: Електричниот автомобил не го паркирајте близу до куќи

24auto - 20.11.2020

Компанијата Chevrolet имаше драматична порака која е повеќе како апел до сопствениците на Bolt, а истата гласи: „Не го паркирајте вашето возило во вашите гаражи, уште повеќе не ги паркирајте во близина на куќите.

Герила акција на „Акт активизам“ во Тетово: „Внимавај каде се паркираш”

Слободен Печат - 20.11.2020

Неформалната група „Арт активизам” од Тетово во својата денешна акција насловена „Внимавај каде паркираш” на непрописно паркираните возила им поставува ше т.н. „казнени билети“ со цел да им укажат на возачите од потребата за поголема совесност при ...

[Фото] Тетовски артивисти „казнуваа“ непрописно паркирани возила

Радио МОФ - 20.11.2020

Еден од најчестите проблеми со кои се соочуваат граѓаните на Тетово е сообраќајниот хаос. И покрај воведувањето на зонското паркирање, тешко се наоѓаат слободни паркинг места. Поради оваа ситуација, група млади активисти од градот спроведоа акција ...

„Градски паркинзи“ добиваат пајак-служба во Битола

Н.Македонија - 20.11.2020

Во иднина непрописно паркираните возила во Битола наместо пајак-сужбата на ЈП „Комуналец“, како што беше досега, ќе ги подига новото јавно претпријатие „Градски паркинзи”. За да ја обавува оваа нова дејност, на последната седница на Советот беше ...

Во Тетово организиран настан „Внимавај каде се паркираш во Тетово“

MakPress - 20.11.2020

Еден од најчестите проблеми со кои се соочуваат граѓаните на Тетово е сообраќајниот хаос. И покрај воведувањето на зонското паркирање, тешко се наоѓаат слободни паркинг места. Поради ваквата ситуација секој паркира каде што ќе стигне.