TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

6 неочекувани промени што се случуваат во женскиот организам за време на месечен циклус

Црнобело - 06.08.2022

Знаевте ли дека менструалните болки можат да предизвикаат промени во мозокот? Женскиот репродуктивен систем е навистина неверојатен и научниците до денес откриваат нови работи за него. Додека некои работи им се познати на сите жени – како кои ...

Менструација и море: Кои се последиците од капењето за време на циклусот и што мора да направите?

Попара - 05.08.2022

Ако имате обилно крварење, не се изложувајте на ризик Секоја жена може да добие менструација на одмор, што често е предизвикано од самата промена на климата. Исто така, постојат опции за одложување на менструацијата со користење на контрацептивни ...

ОСКУДНА МЕНСТРУАЦИЈА: Причина, зошто доаѓа до неа и како се третира оваа состојба?

Panacea.mk - 05.08.2022

Менструалниот циклус кај секоја жена е поинаков. Кај некои трае подолго, кај некои пократко, додека кај некого менструацијата е пообилна, а кај други е оскудна. Оскудна менструација може да се појави поради разни пореметувања во телото, стрес, ...