TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Груевски: Неработењето и неспособноста на СДСМ најмногу доаѓаат до израз кога ќе се споредат со ВМРО-ДПМНЕ и нашите ...

Курир - 17.04.2018

Има периоди, тоа се најчесто 3, 4, 5 или повеќе години кога светската економија расте и особено кога европската економија расте каде оди најголем дел од нашиот извоз и години на економски кризи во светот и во Европа, пишува почесниот претседател на ...

Економскиот раст на Кина ги надмина очекувањата

Макфакс - 17.04.2018

Кинеската економија расте со годишно темпо од 6,8 отсто во првиот квартал од годината, во споредба со истиот период лани, според официјалните податоци, кои ги надминуваат прогнозите за тој период, објави Би-Би-Си.

Кина не се плаши од можната војна, економскиот раст е силен

Денар - 17.04.2018

Економскиот раст на Кина остана силен и во првиот квартал од 2018 година, благодарение на инвестициите и забрзаната експанзија на електронската трговија. Кина забележа раст и покрај растот на трговските тензии со Вашингтон.

Груевски: Среќна околност за Македонија е што ВМРО-ДПМНЕ ја предводеше во време на економска криза

Фокус - 17.04.2018

Интересно е во овие 27 години независност на Македонија, годините на светски и европски раст на економијата најчесто се поклопуваше со владеењето на СДСМ и нивните мандати и обратно, ВМРО-ДПМНЕ ја имаше таа несреќа и истовремено чест, да ја води ...

Економскиот раст на Кина ги надмина очекувањата

Sky - 17.04.2018

Кинеската економија расте со годишно темпо од 6,8 отсто во првиот квартал од годината во споредба со истиот период лани, според официјалните податоци што ги надминуваат прогнозите за тој период, објави Би-би-си.

Груевски: Неработењето и неспособноста на СДСМ доаѓаат до израз кога ќе се споредат со ВМРО-ДПМНЕ и со нашите резултати

Република - 17.04.2018

Има периоди, тоа се најчесто 3, 4, 5 или повеќе години кога светската економија расте и особено кога европската економија расте каде оди најголем дел од нашиот извоз и години на економски кризи во светот и во Европа.

Груевски: Затоа што за ова патолошки опседнато со мене и фрустрирано водство на СДСМ, веројатно крив сум што сум жив

Фактор - 17.04.2018

Никола Груевски на социјалната мрежа Фејсбук напиша детално образложен статус за Македонија. -Интересно е во овие 27 години независност на Македонија, годините на светски и европски раст на економијата најчесто се поклопуваше со владеењето на СДСМ и ...