TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Малер ги бие Чебрен и Галиште, ќе донесе ли среќа десетиот обид за изградба на овој митски проект?

Фактор - 19.10.2013

Експертите објаснуваат дека Чебрен и Галиште се значајни не само за земјава, туку и за регионот, бидејќи ќе претставуваат еден од најголемите резервоари за вода.

Десетти тендер за Чебрен, овојпат без Галиште

МКД - 19.10.2013

По десетти пат Владата го распиша тендерот за хидроцентралата Чебрен на Црна Река, овојпат без ХЦ Галиште. Еден од условите за потенцијалниот инвеститор е 50 годишно стопанисување со 333 мегаватната ...

Владата распиша нов тендер за Чебрен, Галиште ќе извиси

Фактор - 19.10.2013

Владата наскоро ќе го објави новиот, десетти по ред тендер за реализација на проектот за изградба на хидроцентралите Чебрен и Галиште на Црна Река. Јавниот повик ќе биде објавен во домашните и во ...

Десетти тендер за проектот ХЕЦ Чебрен

24 Вести - 19.10.2013

Десетти обид на Владата за реализација на проектот ХЕЦ Чебрен и Галиште. По девет неуспешни тендери, следната недела Владата ќе го распише десетиот тендер за доделување на концесија за користиње на ...

Чебрен остана без Галиште, Владата по 10-ти пат бара инвеститор

Алфа - 19.10.2013

Владата по десетти пат ќе бара приватен партнер кој би изградил хидроцентрали на Црна Река а за возврат да стопанисува со нив 50 години, но овојпат по други услови од претходните тендери.

Се олеснуваат тендерските услови за доделување концесија за Чебрен и Галиште

Точка - 19.10.2013

Се олеснуваат тендерските услови за доделување на концесија за користење на вода за производство на електрична енергија од хидроелектричните централи на Црна Река, проект познат како ХЕЏ Чебрен и и ...

Владата ќе објави нов тендер за Чебрен и Галиште

Република - 19.10.2013

Владата наскоро ќе објави нов тендер за реализација на проектот за изградба на хидроцентралите Чебрем и Галиште на Црна Река. - Условите на новиот јавен повик за реализација на постапката за ...

Нов тендер за изградба на ХЕЦ „Чебрен" и „Галиште"

Нова ТВ - 19.10.2013

Со цел побрзо да почне искористување на енергија од обновливи извори, Владата донесе одлука за почнување постапка за доделување концесија за изградба на ХЕЦ „Чебрен" и „Галиште".

Наскоро нов тендер за Чебрен и Галиште

Алсат-М - 19.10.2013

Владата наскоро ќе го објави 10. тендер за реализација на проектот за изградба на хидроцентралите Чебрен и Галиште на Црна Река. Јавниот повик ќе биде објавен во домашните и во еден странски весник.

Повторно тендер за Чебрен и Галиште

Р.С.Европа - 19.10.2013

Владата наскоро ќе го објави 10. тендер за реализација на проектот за изградба на хидроцентралите Чебрен и Галиште на Црна Река. - Условите на новиот јавен повик за реализација на постапката за ...

Наскоро нов тендер за Чебрен и Галиште

Алфа - 19.10.2013

Владата наскоро ќе го објави 10. тендер за реализација на проектот за изградба на хидроцентралите Чебрен и Галиште на Црна Река. Јавниот повик ќе биде објавен во домашните и во еден странски весник.

Наскоро нов тендер за Чебрен и Галиште

24 Вести - 19.10.2013

Владата наскоро ќе го објави 10. тендер за реализација на проектот за изградба на хидроцентралите Чебрен и Галиште на Црна Река. Јавниот повик ќе биде објавен во домашните и во еден странски весник.

Наскоро нов тендер за Чебрен и Галиште

Утрински - 19.10.2013

Информацијата ја објави министерот за животна средина и просторно планирање Абдилаќим Адеми на денешната прес-конференција во Владата Владата наскоро ќе го објави 10.

Наскоро и десетиот тендер за „Чебрен“ и „Галиште“

Телма - 19.10.2013

Владата наскоро ќе го објави 10. тендер за реализација на проектот за изградба на хидроцентралите Чебрен и Галиште на Црна Река. Јавниот повик ќе биде објавен во домашните и во еден странски весник.

Десетти владин тендер за Чебрен и Галиште

+инфо - 19.10.2013

Владата наскоро ќе го објави 10. тендер за реализација на проектот за изградба на хидроцентралите Чебрен и Галиште на Црна Река. Јавниот повик ќе биде објавен во домашните и во еден странски весник.

Нов тендер за Чебрен и Галиште

Канал5 - 19.10.2013

Министерот за животна средина Абрулаќим Адеми информира дека се менуваат условите во тендерот. Не е предвидена изградба на ХЕЦ Галиште, но се остава можност да се гради во иднина.

АДЕМИ: Наскоро нов тендер за Чебрен и Галиште

Телеграф - 19.10.2013

Со изменетите услови во новиот тендер нема да треба да се гради ХЕЦ Галиште, но се остава можност за таков проект во иднина ако државата одлучи дека е портебен Владата наскоро ќе го објави десетиот ...

Наскоро нов тендер за Чебрен и Галиште

А1 On - 19.10.2013

Владата наскоро ќе го објави 10. тендер за реализација на проектот за изградба на хидроцентралите Чебрен и Галиште на Црна Река. Јавниот повик ќе биде објавен во домашните и во еден странски весник.

10 обид за изградба на Чебрен и Галиште

Сител - 19.10.2013

Променети условите за изградба на хидроцентралите Чебрен и Галиште. Владата го подготвува десеттиот оглас кој ќе биде избалансиран помеѓу условите на државата и барањата на идните концесионери.

Наскоро нов тендер за Чебрен и Галиште

Капитал - 19.10.2013

Владата наскоро ќе го објави 10. тендер за реализација на проектот за изградба на хидроцентралите Чебрен и Галиште на Црна Река. Јавниот повик ќе биде објавен во домашните и во еден странски весник.

Нов тендер за ХЕЦ Чебрен и Галиште

Економски - 19.10.2013

Владата наскоро ќе го објави 10. тендер за реализација на проектот за изградба на хидроцентралите Чебрен и Галиште на Црна Река. - Условите на новиот јавен повик за реализација на постапката за ...

Владата ќе објави нов тендер за хидроцентралите Чебрен и Галиште

Press24 - 19.10.2013

Владата наскоро ќе го објави 10. тендер за реализација на проектот за изградба на хидроцентралите Чебрен и Галиште на Црна Река. - Условите на новиот јавен повик за реализација на постапката за ...

Се олеснуваат тендерските услови за доделување концесија за Чебрен и Галиште

Нетпрес - 19.10.2013

Се олеснуваат тендерските услови за доделување на концесија за користење на вода за производство на електрична енергија од хидроелектричните централи на Црна Река, проект познат како ХЕЏ Чебрен и и ...

Владата ќе објави нов тендер за Чебрен и Галиште

Курир - 19.10.2013

Владата наскоро ќе го објави 10. тендер за реализација на проектот за изградба на хидроцентралите Чебрен и Галиште на Црна Река. Јавниот повик ќе биде објавен во домашните и во еден странски весник.

Наскоро нов тендер за Чебрен и Галиште

Lider - 19.10.2013

Владата наскоро ќе го објави 10. тендер за реализација на проектот за изградба на хидроцентралите Чебрен и Галиште на Црна Река. Јавниот повик ќе биде објавен во домашните и во еден странски весник.

Повторно Чебрен и Галиште.

Либертас - 19.10.2013

Владата наскоро ќе го објави 10-от тендер за реализација на проектот за изградба на хидроцентралите Чебрен и Галиште на Црна Река. ,,Условите на новиот јавен повик за реализација на постапката за ...

Владата ќе распише нов тендер за хидроцентралата Чебрен

еМагазин - 19.10.2013

Владата наскоро ќе го објави 10. тендер за реализација на проектот за изградба на хидроцентралите Чебрен и Галиште на Црна Река. Јавниот повик ќе биде објавен во домашните и во еден странски весник.

Ќе се доделува концесија за изградба на хидроелектрични централи на Црна Река

Макфакс - 19.10.2013

Со цел побрзо да почне искористување на енергија од обновливи извори, Владата донесе одлука за почнување постапка за доделување концесија за изградба на ХЕЦ „Чебрен" и „Галиште".

Наскоро ќе биде објавен нов тендер за Чебрен и Галиште

Денешен - 19.10.2013

Владата наскоро ќе го објави 10. тендер за реализација на проектот за изградба на хидроцентралите Чебрен и Галиште на Црна Река. Јавниот повик ќе биде објавен во домашните и во еден странски весник.