TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Пациенти со температура и тешки воспаленија со количка се транспортираат од една до друга клиника

Слободен Печат - 13.03.2018

Пациентите кои се лекуваат во скопските клиники, од една до друга клиника се буткаат со количка, бидејќи двете возила што треба да ги транспортираат, подолго време не се во функција. Лекарите велат дека и најтешките случаи, дури и пациенти во ...

Жан Митрев за успесите и за пречките: Ги лечиме странците, а не можеме нашите

Независен - 13.03.2018

На денешниот датум, во 2000 година, д-р Жан Митрев го оперира првиот пациент во тогаш Специјалната болница по хируршки болести „Филип Втори“. Низ годините потоа болницата растеше и се ширеше за да прерасне во современ медицински центар кој пред две ...

Ќе се лекуваме ли во приватни болници на државен трошок?

Независен - 13.03.2018

Ќе можат ли пациентите на државен трошок да се лекуваат во приватните болници кај нас наместо да одат во странство, е прашање што повторно го загатнуваат сопственици на болници, но и здравствените власти.

Неврохирургија се реновира, операции се прават

Независен - 13.03.2018

Пациентите од Клиниката за неврохирургија на кои им треба интензивна нега се префрлаат на Клиниката за анестезија, реанимација и интензивно лекување (КАРИЛ). Останатиот дел од Клиниката за неврохирургија ќе работи како и досега.

Жан Митрев клиника одбележа 18 години

Независен - 13.03.2018

Приватната клиника на Жан Митрев прослави 18 години од своето постоење како прва приватна кардиохирургија во Македонија. Болницата која во 2000-та година започна со 10-тина вработени денес има над 300.

10 катастрофални грешки направени за време на операции

Кафе пауза - 12.03.2018

Знаеме дека во медицината нема простор за грешки, но како што ќе откриете во продолжение, грешките се случуваат навистина често. Овде спаѓаат заборавање на инструменти во пациентите, па дури и правење операција на погрешен пациент.