TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Ќе се носи нов закон за спречување на перење пари и финансирање тероризам

24 Вести - 13.06.2018

Ќе се носи нов закон за спречување на перење пари и финансирање тероризам. Централниот регистер ќе има обврска да ги поседува сите податоци и со име и презиме да ги наведе сопствениците на фирмите.

Две илјади евра; Максимален износ за уплата во готово

Алсат-М - 13.06.2018

Граѓаните ќе смеат да исплаќаат или примаат пари во кеш во вредност до 2.000 евра. Се што е над оваа сума ќе мора да помине преку банка или штедилница. Сега исплати и уплати во готово можат да се вршат во вредност до 15.000 евра.

Централниот регистар ќе мора да ги впишува вистинските сопственици на фирмите, предвидено Е со законските измени за ...

Сакам да кажам - 13.06.2018

Централниот регистар ќе има обврска ги впише вистинските сопственици на фирмите, што со постоечките законски решенија оваа обврска ја нема. Ова е предвидено во измените и дополнувањата на Законот за спречување на перење пари и финансирање на ...

Утврден новиот текст на предлог-законот за спречување на перење пари и финансирање на тероризам

А1 On - 12.06.2018

На денешната редовна 72 седница Владата на Република Македонија го утврди новиот текст на Предлог – законот за спречување на перење пари и финансирање на тероризам. Целта на предложениот закон е негово усогласување со одредбите од 4-та ЕУ Директива ...

Утврден новиот текст на Предлог – законот за спречување на перење пари и финансирање на тероризам

Слободен Печат - 12.06.2018

На денешната редовна 72 седница Владата на Република Македонија го утврди новиот текст на Предлог – законот за спречување на перење пари и финансирање на тероризам. Целта на предложениот закон е негово усогласување со одредбите од 4-та ЕУ Директива ...

Се подготвуваат измени во законите за спречување перење пари и за трговски друштва

Макфакс - 12.06.2018

На денешната редовна 72 седница Владата го утврди новиот текст на Предлог – законот за спречување на перење пари и финансирање на тероризам. Целта на предложениот закон е негово усогласување со одредбите од 4-та ЕУ Директива за спречување на ...

Ќе се менува законот за спречување перење пари

+инфо - 12.06.2018

Владата на денешната седница го утврди новиот текст на Предлог-законот за спречување на перење пари и финансирање на тероризам. Целта на законот, како што информираат од Владата, е тој да се усогласи со одредбите од четвртата ЕУ Директива за ...

Се подготвуваат измени во законите за спречување перење пари и за трговски друштва

Точка - 12.06.2018

На денешната редовна 72 седница Владата го утврди новиот текст на Предлог – законот за спречување на перење пари и финансирање на тероризам. Целта на предложениот закон е негово усогласување со одредбите од 4-та ЕУ Директива за спречување на ...

Владата подготвува измени во законите за спречување на перење пари

МКД - 12.06.2018

На денешната редовна 72 седница Владата на Република Македонија го утврди новиот текст на Предлог - законот за спречување на перење пари и финансирање на тероризам. Целта на предложениот закон е негово усогласување со одредбите од 4-та ЕУ Директива ...

Се подготвуваат измени во законите за спречување перење пари и за трговски друштва

Sky - 13.06.2018

На денешната редовна 72 седница Владата го утврди новиот текст на Предлог – законот за спречување на перење пари и финансирање на тероризам. Целта на предложениот закон е негово усогласување со одредбите од 4-та ЕУ Директива за спречување на ...

Владата на Република Македонија го утврди новиот текст на Предлог – законот за спречување на перење пари и финансирање ...

Бизнис Вести - 13.06.2018

На вчерашната редовна 72 седница Владата на Република Македонија го утврди новиот текст на Предлог – законот за спречување на перење пари и финансирање на тероризам. Целта на предложениот закон е негово усогласување со одредбите од 4-та ЕУ Директива ...

Законски измени за воспоставување регистар на вистински сопственици во рамките на Централниот регистар

Академик - 13.06.2018

Владата на Република Македонија го утврди новиот текст на Предлог-законот за спречување на перење пари и финансирање на тероризам.Целта на предложениот закон е негово усогласување со одредбите од 4-тата ЕУ-Директива за спречување на употребата на ...

Подготвен нов закон за спречување перење пари и финансирање тероризам

Р.С.Европа - 13.06.2018

Владата на вчерашната седница усвоила предлог-законот за спречување на перење пари и финансирање на тероризам, кој е усогласување со одредбите на Директивата на ЕУ против перењето пари. „Согласно оваа директива, меѓу другото, се прецизираат и ...

Се подготвуваат измени во законите за спречување перење пари и за трговски друштва

Денар - 13.06.2018

На вчерашната редовна 72 седница Владата го утврди новиот текст на Предлог – законот за спречување на перење пари и финансирање на тероризам. Целта на предложениот закон е негово усогласување со одредбите од 4-та ЕУ Директива за спречување на ...

Ќе се носи нов закон за спречување на перење пари и финансирање тероризам

Канал5 - 13.06.2018

Целта на Предлог-законот за спречување на перење пари и финансирање на тероризам, кој вчера беше усвоен на владина сеедница, е усогласување со одредбите од четвртата ЕУ Директива. Целта на Предлог-законот за спречување на перење пари и финансирање ...

Ќе се носи нов закон за спречување на перење пари и финансирање тероризам

CivilMedia - 13.06.2018

Целта на Предлог-законот за спречување на перење пари и финансирање на тероризам, кој вчера беше усвоен на владина седница, е усогласување со одредбите од четвртата ЕУ Директива за спречување на употребата на финансискиот систем за перење пари и ...

Ќе се носи нов закон за спречување на перење пари и финансирање тероризам

Слободен Печат - 13.06.2018

Целта на Предлог-законот за спречување на перење пари и финансирање на тероризам, кој вчера беше усвоен на владина сеедница, е усогласување со одредбите од четвртата ЕУ Директива за спречување на употребата на финансискиот систем за перење пари и ...

Ќе се носи нов закон за спречување на перење пари и финансирање тероризам

Н.Македонија - 13.06.2018

Целта на Предлог-законот за спречување на перење пари и финансирање на тероризам, кој вчера беше усвоен на владина сеедница, е усогласување со одредбите од четвртата ЕУ Директива за спречување на употребата на финансискиот систем за перење пари и ...

Ќе се носи нов закон за спречување на перење пари и финансирање тероризам

МКД - 13.06.2018

Целта на Предлог-законот за спречување на перење пари и финансирање на тероризам, кој вчера беше усвоен на владина сеедница, е усогласување со одредбите од четвртата ЕУ Директива за спречување на употребата на финансискиот систем за перење пари и ...

Во кеш ќе може да се плаќа само до 2.000 евра

+инфо - 13.06.2018

Се предвидува обврска за правните лица да поседуваат, чуваат и да ги впишат во регистарот на вистински сопственици податоците за нивните вистински сопственици, и се намалува износот на забраната за вршење на готовински плаќања од 15.000 евра на ...

Ќе се носи нов закон за спречување на перење пари и финансирање тероризам

Вечер - 13.06.2018

Целта на Предлог-законот за спречување на перење пари и финансирање на тероризам, кој вчера беше усвоен на владина сеедница, е усогласување со одредбите од четвртата ЕУ Директива за спречување на употребата на финансискиот систем за перење пари и ...