TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Најтешкиот животен проект, родителството: Пет работи за кои милениумците им замеруваат на своите родители

Точка - 17.02.2024

Кога станува збор за воспитувањето, повеќето родители се трудат да дадат сè од себе. Некои ги поттикнуваат своите деца да се занимаваат со спорт или да се заинтересираат за кариера во науката и технологијата.

Шест причини зошто децата не сакаат да ги слушаат своите родители

Локално - 17.02.2024

Децата често им се спротивставуваат на родителите од различни причини, што може да создаде предизвици во меѓусебната комуникација. Понекогаш се чувствуваат игнорирани, критикувани или едноставно го изразуваат своето несогласување.

Родителски методи кои ќе ви помогнат да изградите силен однос со децата

Pedijatar.mk - 17.02.2024

Создавањето силна емоционална поврзаност е првиот чекор. Р одителството е патување исполнето со различни подеми и падови, а еден од најчестите предизвици е да се поттикне детето да ги разбере одлуките на своите родители.

Шест знаци дека сте премногу заштитнички настроен родител

Деца - 17.02.2024

Претерано заштитнички настроените родители често имаат добри намери и сакаат да ги заштитат своите деца. Сепак, прекумерната контрола може да ја попречи нивната независност и развојот на вештините за донесување одлуки, што влијае врз нивната ...

Детски психотерапевт: Рани предупредувачки знаци дека детето има пореметување во исхраната

Pedijatar.mk - 17.02.2024

Младите луѓе се особено изложени на ризик од нарушувања во исхраната А на Коен, детски психотерапевт и портпарол на британското Здружение на детски психотерапевти (АЦП), ги споделува најчестите симптоми кои ги забележала кај децата и им дава совети ...

Методи како да пораснете среќно дете

Pedijatar.mk - 16.02.2024

Не постои стил на родителство кој им одговара на сите, па родителите често додаваат посебни практики во нивната секојдневна рутина за да ја негуваат среќата на своите деца. С екое семејство настојува да обезбеди атмосфера во која нивните деца можат ...

Пет особини кај децата кои укажуваат дека одлично сте ги воспитале

Pedijatar.mk - 16.02.2024

Постојат клучни особини кои родителите можат да ги поттикнат кај своите деца, обезбедувајќи им основа за успех во животот. Ова се некои од нив. Р одителството не е лесно, а воспитувањето деца има свои предизвици.