TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ММФ: Македонскиот раст највисок во регионот

Сител - 09.04.2014

Македонската економија годинава ќе заврши со раст од 3,2%. Ова се најновите проекции на Меѓународниот Монетарен Фонд, повисоки од јануарските, кога ММФ предвидуваше 3% раст на економијата.

ММФ: Македонија годинава со економски раст од 3,2%

24 Вести - 09.04.2014

Косово и со највисоки стапки на раст во регионот. Македонија за годинава ќе оствари економски раст од 3,2 отсто, зад нас се Србија, Црна Гора, Албанија и Босна.

Пооптимистичка проекција на ММФ - македонската економија ќе порасне за 3.2%

Алфа - 09.04.2014

3.2 наместо првичните 3%. Меѓународниот монетарен фонд со нагорна, пооптимистичка проекција за македонската економија во 2014-та. 3.2 наместо првичните 3%.

ММФ ни прогнозира економски раст од 3,2 процента

МРТ - 09.04.2014

Економијата годинава ќе расте за 3,2 процента. Најновите оценки на монетарците ги потврдија владините очекувања. Споредено со јануарските проекции има нагорна корекција, бидејќи тогаш ММФ ни ...

ММФ: Ќе расте долгот на Владата, невработеноста бавно ќе се намалува

Нова ТВ - 09.04.2014

Меѓународниот монетраен фонд во последниот извештај за светската економија оценува дека во земјава и натаму ќе расте долгот на Владата, а невработеноста бавно ќе се намалува.

ММФ предвидува економски раст од 3,2% во Македонија

Бизнис Инфо - 09.04.2014

Економски раст од 3,2% се очекува дека ќе оствари Македонија во 2014 година, додека инфлацијата се очекува да изнесува 1,8%. Ова се наведува во најновата прогноза на Меѓународниот монетарен фонд за ...

ММФ ја зголеми проекцијата за раст на македонската економија на 3,2 отсто

А1 On - 09.04.2014

Меѓународниот монетарен фонд предвидува зајакнување на македонската економија годинава и според најновиот извештај ја зголеми проекцијата за раст од 3 на 3,2 отсто.

ММФ со повисоки прогнози за македонската економија

Press24 - 09.04.2014

Меѓународниот монетарен фонд предвидува зајакнување на македонската економија годинава. СПоред најновиот извештај ММФ ја зголеми проекцијата за раст од 3 на 3,2 отсто.

ММФ предвидува раст на економијата, невработеност на исто ниво

24 Вести - 09.04.2014

Меѓународниот монетраен фонд во последниот извештај за светската економија оценува дека во земјава и натаму ќе расте долгот на Владата, а невработеноста бавно ќе се намалува.

ММФ ја зголеми проекцијата за раст на македонската економија на 3,2 отсто

Алфа - 09.04.2014

Меѓународниот монетарен фонд предвидува зајакнување на македонската економија годинава и според најновиот извештај ја зголеми проекцијата за раст од 3 на 3,2 отсто.

ММФ ја зголеми проекцијата за раст на македонската економија на 3,2 отсто

Lider - 09.04.2014

Меѓународниот монетарен фонд предвидува зајакнување на македонската економија годинава и според најновиот извештај ја зголеми проекцијата за раст од 3 на 3,2 отсто.

ММФ за Македонија: Економијата со раст од 3,2 отсто, долгот на 35 отсто од БДП

Н.Македонија - 09.04.2014

Меѓународниот монетарен фонд предвидува зајакнување на македонската економија годинава и според најновиот извештај ја зголеми проекцијата за раст од 3 на 3,2 отсто Од земјите во регионот, најголем ...

ММФ ја зголеми проекцијата за раст на македонската економија на 3,2 отсто

Канал5 - 09.04.2014

Меѓународниот монетарен фонд предвидува зајакнување на македонската економија годинава и според најновиот извештај ја зголеми проекцијата за раст од 3 на 3,2 отсто.

ММФ ја зголеми проекцијата за раст на македонската економија на 3,2 отсто

Денар - 09.04.2014

Меѓународниот монетарен фонд предвидува зајакнување на македонската економија годинава и според најновиот извештај ја зголеми проекцијата за раст од 3 на 3,2 отсто.

ММФ - раст на македонската економија од 3,2 % во 2014

Р.С.Европа - 09.04.2014

Меѓународниот монетарен фонд предвидува македонската економија годинава да регистрира раст од 3,2 насто. Претходната проекција беше 3 проценти. Од земјите во регионот, најголем раст од 3,9 проценти ...

ММФ ја зголеми проекцијата за раст на македонската економија на 3,2 отсто

МКД - 09.04.2014

Меѓународниот монетарен фонд за годинава предвидува зајакнување на македонската економија и во најновиот извештај ја зголеми проекцијата за раст од 3 на 3,2 отсто.

ММФ ја зголеми проекцијата за раст на македонската економија на 3,2 отсто

Денешен - 09.04.2014

Меѓународниот монетарен фонд предвидува зајакнување на македонската економија годинава и според најновиот извештај ја зголеми проекцијата за раст од 3 на 3,2 отсто.

ММФ ја зголеми проекцијата за раст на македонската економија на 3,2 отсто

Inpress - 09.04.2014

Скопје, 9. април 2014 (ИНПРЕС) Меѓународниот монетарен фонд предвидува зајакнување на македонската економија годинава и според најновиот извештај ја зголеми проекцијата за раст од 3 на 3,2 отсто.

ММФ со повисоки прогнози за македонската економија

Нетпрес - 09.04.2014

Економијата на Македонија ќе забележи раст на бруто домашниот производ од 3,2 отсто, покажувата прогнозите на Меѓународниот монетарен фонд (ММФ). Овие прогнози на Фоднот се повисоки за 0,2 отсто во ...

ММФ предвидува раст на македонската економија од 3,2 отсто

Тера - 09.04.2014

Република Македонија во 2014 година ќе оствари економски раст од 3,2 отсто, додека инфлацијата се очекува да изнесува 1,8 отсто. Ова се наведува во најновата прогноза на Меѓународниот монетарен фонд ...

ММФ со повисоки прогнози за македонската економија

Точка - 09.04.2014

Економијата на Македонија ќе забележи раст на бруто домашниот производ од 3,2 отсто, покажувата прогнозите на Меѓународниот монетарен фонд (ММФ). Овие прогнози на Фоднот се повисоки за 0,2 отсто во ...

ММФ: Македонската економија со најголем раст во регионот и поголем дел од земјите во ЕУ

Вечер Прес - 09.04.2014

Меѓународниот монетарен фонд (ММФ) со нова економска прогноза за годинава. Македонската економија ќе има раст на бруто домашниот производ од 3,2 насто, што е за 0,2 повеќе проценти од претходната ...

ММФ: Македонската економија со најголем раст во регионот и поголем дел од земјите во ЕУ

Курир - 09.04.2014

Меѓународниот монетарен фонд (ММФ) со нова економска прогноза за годинава. Македонската економија ќе има раст на бруто домашниот производ од 3,2 насто, што е за 0,2 повеќе проценти од претходната ...

ММФ прогнозира раст на бруто домашниот производ во Македонија

Inpress - 09.04.2014

Скопје, 9. април 2014 (ИНПРЕС) Македонската економија ќе има раст на бруто домашниот производ од 3,2 насто, што е за 0,2 повеќе проценти од претходната анализа на Меѓународниот монетарен фонд.

ММФ предвидува раст на македонската економија од 3,2 отсто

Макфакс - 09.04.2014

Република Македонија во 2014 година ќе оствари економски раст од 3,2 отсто, додека инфлацијата се очекува да изнесува 1,8 отсто. Ова се наведува во најновата прогноза на Меѓународниот монетарен фонд ...

ММФ за годинава предвидува раст на македонската економија од 3,2%

МРТ - 09.04.2014

Меѓународниот монетарен фонд (ММФ) со нова економска прогноза за годинава. Македонската економија ќе има раст на бруто домашниот производ од 3,2 насто, што е за 0,2 повеќе проценти од претходната ...

ММФ предвиде раст на економијата од 3,2 отсто

+инфо - 09.04.2014

Меѓународниот монетраен фонд (ММФ) во последниот Извештај за изгледите на светската економија оценува дека во земјава и натаму ќе расте долгот на општата влада, а невработеноста бавно ќе се намалува.

Паѓа стапката на невработеност во САД

Фактор - 09.04.2014

Стапката на невработеност во САД во текот на 2015 година ќе падне од сегашните 6.4 на 6.1 проценти, предвидува Националното здружение na деловни економисти (НАБЕ).

ММФ очекува раст на македонската економија, повисок од првично планираниот

Вистина.мк - 09.04.2014

Меѓународниот монетарен фонд предвидува дека македонската економија годинава ќе порасне за 3,2 отсто. Оваа најнова прогноза Фондот ја објави во поединечните податоци за државите во светот, опфатени ...

Вашингтон: ММФ предвидува бавно закрепнување на македонската економија!

Фактор - 09.04.2014

Невработеноста бавно ќе се намалува, долгот на општата Влада ќе се зголемува. Македонија во регионот ќе испорача економски раст од 3,2 проценти. Ова се дел од прогнозите на Меѓународниот Монетраен ...

ММФ очекува раст на македонската економија, повисок од првично планираниот

Република - 09.04.2014

Меѓународниот монетарен фонд предвидува дека македонската економија годинава ќе порасне за 3,2 отсто. Оваа најнова прогноза Фондот ја објави во поединечните податоци за државите во светот, опфатени ...

ММФ: Македонската економија со најголем раст во регионот

Вечер Прес - 09.04.2014

Зголемена проекцијата на 3,2% годинава Меѓународниот монетарен фонд предвидува зајакнување на македонската економија годинава и според најновиот извештај ја зголеми проекцијата за раст од 3% на 3,2% ...

ММФ за годинава ни предвидува раст од 3,2%

еМагазин - 09.04.2014

Меѓународниот монетарен фонд предвидува дека македонската економија годинава ќе порасне за 3,2 отсто, пишува Утрински весник. Оваа најнова прогноза Фондот ја објави во поединечните податоци за ...

ММФ: Ќе расте долгот на општата влада, а невработеноста бавно ќе се намалува

Локално - 09.04.2014

Меѓународниот монетраен фонд во последниот Извештај за изгледите на светската економија оценува дека во земјава и натаму ќе расте долгот на општата влада, а невработеноста бавно ќе се намалува.

ММФ: Раст на светската економија

24 Вести - 08.04.2014

Нецелосни реформи но и заголемувањето на геополитичките тензии се дел од ризиците што ќе ги демнат економиите годинава. Најновиот извештај за изгледните на светската економија, промовиран од главниот ...

ММФ со нова прогноза за Македонија - раст годинава од 3,2 отсто

Утрински - 09.04.2014

Од земјите од регионот, Косово ќе има највисока стапка на економски раст, и таа оваа година би требало да изнесува 3,9 отсто, говорат најновите очекувања на монетарците Меѓународниот монетарен фонд ...

ММФ ги намали прогнозите за раст на светската економија

Фактор - 08.04.2014

Украинската криза и забавувањето на растот на големите економии во развој се главни причини заради кои Меѓународниот монетарен фонд ги намали проекциите за растот на глобалната економија.

ММФ ги намали прогнозите за светската економија поради тензиите во Украина

Локално - 08.04.2014

ММФ ги намали прогнозите за светската економија заради обновените “геополитички тензии” во Украина и недостатокот на доверба во некои економии во развој, пренесе AFP.

ММФ ги намали прогнозите за раст

Нетпрес - 08.04.2014

Меѓународниот монетарен фонд (ММФ) ги намали прогнозите за раст на глобалната економија, наведувајќи ја како причина заканата од украинската криза и забавување на големите пазари во експанзија.

ММФ благо ја снижи прогнозата за светската економија

Макфакс - 08.04.2014

Меѓународниот монетарен фонд (ММФ) во вторникот благо ја снижи прогнозата за светската економија за оваа и наредната година, во редовната пролетна прогноза пред заседанието во Вашингтон.