TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ЕВЕ КОЛКУ ТРЕБА ДА ВАЖАТ ВАШИТЕ ПАСОШИ ПРЕД ДА ПАТУВАТЕ: Нема да можете да влезете во овие земји ако не ги запазите ...

Фактор - 17.06.2024

Летната сезона е во полн ек, а допрва се очекува да се зголеми бројот на корисниците на годишните одмори. Меѓутоа пред да заминете на одмор, важно е да ги проверите документите за да избегнете потенцијални проблеми на границата на земјата во која ќе ...

ПРОВЕРЕТЕ ГИ ПАТНИЧКИТЕ ДОКУМЕНТИ: Ова се условите на популарните летни дестинации!

ТВ21 - 16.06.2024

Често се случува многу луѓе да заборават да ги понесат пасошите со себе, а уште почесто се случува да не погледнат додека не им биде валидна патната исправа. Бидејќи вратите за летната сезона се на пат да се отворат и секој едвај чека да ги спакува ...

ПРОВЕРЕТЕ ГИ ВАШИТЕ ДОКУМЕНТИ ПРЕД ДА ТРГНЕТЕ НА ОДМОР: Услови за влез на популарни летни дестинации!

4NEWS - 16.06.2024

Често се случува многу луѓе да заборават да ги понесат пасошите со себе, а уште почесто се случува да не погледнат додека не им биде валидна патната исправа. Бидејќи вратите за летната сезона се на пат да се отворат и секој едвај чека да ги спакува ...

Проверете ја важноста на вашите патни исправи пред да тргнете на одмор

24Инфо - 17.06.2024

Често се случува многу луѓе да заборават да ги земат пасошите со себе, а уште почесто се случува да не видат колку време им е валидна патната исправа, па се чудат кога на граница ќе ги известат дека документот не им одговараат на правилата на ...