TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Грешат оние кои не сакаат да се вакцинираат, вели пензионираниот рентгенолог Вељанов на стартот на ковид имунизацијата ...

Сакам да кажам - 04.05.2021

Димитар Вељанов, пензиониран доктор специјалист кој 35 години поминал на Одделението за рентген во Битола, денес беше меѓу првите битолчани кои се вакцинираа со кинеската вакцина на „Синофарм“ на Регионалениот пункт за вакцинација во Битола.

Постарите Битолчани масовно се вакцинираат

Телма - 04.05.2021

Битолчанецот Димитар Велјановски, лекар во пензија, заедно со сопругата беа меѓу првите кои се вакцинираа во Регионалниот вакцинален центар во Битола. Масовната имунизација започна во 10 часот, кога беа закажанаи првите термини преку матичните ...

Повозрасните битолчани се дочуваа од вирусот и се вакцинираа

Независен - 04.05.2021

Битола е Регионален центар за вакцинација за жителите од петте општини – Битола, Прилеп, Демир Хисар, Крушево и Македонски Брод. Досега се пријавиле 18 илјади лица, а дневно за вакцинација се закажани над 900 граѓани Анета Блажевска БИТОЛА – Почна ...