TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Битиќи: Со парите, за кои Мицкоски лаже дека сме ги украле, помогнавме на граѓаните и компаниите да ја пребродат ...

Centar - 10.06.2021

„Со економските мерки од 1,1 милијарда, колку што драгиот лидер на опоизцијата кажува дека сме украле, помогнавме на 250 илјади наши граѓани преку плати, 600 илјади наши сограѓани со ваучери и друга помош за да се зголеми приватната потрошувачка и ...

Битиќи: Зар треба компромис за инвестициите за обезбедување чиста вода за пиење?

Centar - 10.06.2021

„Срамота е за една држава аспирант да биде членка на ЕУ и веќе членка на НАТО во 2021 година да зборува за тоа дали имаме вода за пиење и соодветна комунална структура и да треба да се прават компромиси за тоа.

Битиќи: Иднината на оваа држава не е само моја иднина и таа треба да ја креираме заедно

Centar - 10.06.2021

„Иднината на оваа држава не е само моја иднина, како што некогаш не беше иднина само на одредени луѓе, но тие никого не прашуваа и сами ја кроеја иднината. Но јас велам не, иднината е моја и ваша и ќе ја креираме заедно, без разлика што некогаш може ...

Битиќи: Првпат по 20 години имаме ребаланс во кој се зголемени капиталните инвестиции

Република - 10.06.2021

Вицепремиерот задолжен за економски прашања, координација со економските ресори и инвестиции Фатмир Битиќи вечерва во емисијата „Вин-вин“ на телевизија Телма изјави дека првпат по 20 години имаме ребаланс на Буџетот во кој се зголемени капиталните ...

Битиќи: Срамно е во 2021 година да зборуваме дали имаме вода за пиење!

Фокус - 10.06.2021

Вицепремиерот за економски прашања, координација на економските сектори и инвестиции, Фатмир Битиќи во гостувањето во Топ тема на Телма, говореше за проблемите со кои се соочи нашата земја во изминатата година.

Битиќи: По 20 години за прв пат имаме Влада која зголемува капитални инвестиции со ребаланс на Буџет

Нова ТВ - 10.06.2021

„После најмалку 20 години во земјава се прави ребаланс на Буџет, со кој што наспроти намалување на капиталните инвестиции, ние имаме зголемување за повеќе од 27 проценти“ кажа вицепремиерот за економски прашања во Владата, Фатмир Битиќи во ...

Битиќи: За прв пат имаме Влада која што прави план за управување со јавните финансии на подолг рок

Press24 - 10.06.2021

„За прв пат Македонија има Влада која што има среднорочен план, кога зборуваме за управување со јавните финансии. Не проектираме година за година туку пред некој ден помина Стратегијата за управување со јавните финансии, во која што се проектира за ...

Битиќи: Потребата од К-15 е стекнато право, во секторот здравство ќе добијат се што им следува

Локално - 10.06.2021

„Треба да дадеме една јасна порака на граѓаните. Дискурс од тоа што е малку незначително. Еднаш зсекога треба да сфатиме дека треба да се однесуваме правени и правично. Потребата од К-15 е право и ние мораме да запреме со „тој има право, но јас не ...

Битиќи: Имаме зголемени капитални инвестиции за скоро 100 милиони евра

Локално - 10.06.2021

„После најмалку 20 години имаме ребаланс на буџетот, во кој што наспроти намалувањата на капиталните инвестиции, ние имаме зголемување на повеќе од 27 проценти“, изјави вицепремиерот за економски прашања, Фатмир Битиќи во интервју за емисијата ...

Битиќи: За првпат имаме Влада која што прави план за управување со јавните финансии на подолг рок

Локално - 10.06.2021

„За прв пат Македонија има Влада која што има среднорочен план, кога зборуваме за управување со јавните финансии. Не проектираме година за година туку пред некој ден помина Стратегијата за управување со јавните финансии, во која што се проектира за ...

Битиќи: За прв пат имаме Влада која што прави план за управување со јавните финансии на подолг рок

Centar - 10.06.2021

„За прв пат Македонија има Влада која што има среднорочен план, кога зборуваме за управување со јавните финансии. Не проектираме година за година туку пред некој ден помина Стратегијата за управување со јавните финансии, во која што се проектира за ...

Битиќи: По 20 години за прв пат имаме Влада која зголемува капитални инвестиции со ребаланс на Буџет

Centar - 10.06.2021

„После најмалку 20 години во земјава се прави ребаланс на Буџет, со кој што наспроти намалување на капиталните инвестиции, ние имаме зголемување за повеќе од 27 проценти“ кажа вицепремиерот за економски прашања во Владата, Фатмир Битиќи во ...

Битиќи: За прв пат имаме Влада која што прави план за управување со јавните финансии на подолг рок

24Инфо - 10.06.2021

„За прв пат Македонија има Влада која што има среднорочен план, кога зборуваме за управување со јавните финансии. Не проектираме година за година туку пред некој ден помина Стратегијата за управување со јавните финансии, во која што се проектира за ...

Битиќи: Првпат по 20 години имаме ребаланс во кој се зголемени капиталните инвестиции

Frontline - 10.06.2021

Вицепремиерот задолжен за економски прашања, координација со економските ресори и инвестиции Фатмир Битиќи вечерва во емисијата „Вин-вин“ на телевизија Телма изјави дека првпат по 20 години имаме ребаланс на Буџетот во кој се зголемени капиталните ...

Битиќи: Првпат по 20 години имаме ребаланс во кој се зголемени капиталните инвестиции

Слободен Печат - 10.06.2021

Вицепремиерот задолжен за економски прашања, координација со економските ресори и инвестиции Фатмир Битиќи вечерва во емисијата „Вин-вин” на телевизија Телма изјави дека првпат по 20 години имаме ребаланс на Буџетот во кој се зголемени капиталните ...

Битиќи: Првпат по 20 години имаме ребаланс во кој се зголемени капиталните инвестиции

Press24 - 10.06.2021

Вицепремиерот задолжен за економски прашања, координација со економските ресори и инвестиции Фатмир Битиќи вечерва во емисијата „Вин-вин“ на телевизија Телма изјави дека првпат по 20 години имаме ребаланс на Буџетот во кој се зголемени капиталните ...

Битиќи: Првпат по 20 години имаме ребаланс во кој се зголемени капиталните инвестиции

Либертас - 10.06.2021

Вицепремиерот задолжен за економски прашања, координација со економските ресори и инвестиции Фатмир Битиќи вечерва во емисијата „Вин-вин“ на телевизија Телма изјави дека првпат по 20 години имаме ребаланс на Буџетот во кој се зголемени капиталните ...

Битиќи: Првпат по 20 години имаме ребаланс во кој се зголемени капиталните инвестиции

Zoom - 10.06.2021

Вицепремиерот задолжен за економски прашања, координација со економските ресори и инвестиции Фатмир Битиќи вечерва во емисијата „Вин-вин“ на телевизија Телма изјави дека првпат по 20 години имаме ребаланс на Буџетот во кој се зголемени капиталните ...

Битиќи: Првпат по 20 години имаме ребаланс во кој се зголемени капиталните инвестиции

Lider - 10.06.2021

Вицепремиерот задолжен за економски прашања, координација со економските ресори и инвестиции Фатмир Битиќи вечерва во емисијата „Вин-вин“ на телевизија Телма изјави дека првпат по 20 години имаме ребаланс на Буџетот во кој се зголемени капиталните ...

Битиќи: Првпат по 20 години имаме ребаланс во кој се зголемени капиталните инвестиции

Опсервер - 10.06.2021

Вицепремиерот задолжен за економски прашања, координација со економските ресори и инвестиции Фатмир Битиќи вечерва во емисијата „Вин-вин“ на телевизија Телма изјави дека првпат по 20 години имаме ребаланс на Буџетот во кој се зголемени капиталните ...

Битиќи: Првпат по 20 години имаме ребаланс во кој се зголемени капиталните инвестиции

Независен - 10.06.2021

Вицепремиерот задолжен за економски прашања, координација со економските ресори и инвестиции Фатмир Битиќи вечерва во емисијата „Вин-вин“ на телевизија Телма изјави дека првпат по 20 години имаме ребаланс на Буџетот во кој се зголемени капиталните ...

Битиќи: Првпат по 20 години имаме ребаланс во кој се зголемени капиталните инвестиции

iPortal - 10.06.2021

Вицепремиерот задолжен за економски прашања, координација со економските ресори и инвестиции Фатмир Битиќи вечерва во емисијата „Вин-вин“ на телевизија Телма изјави дека првпат по 20 години имаме ребаланс на Буџетот во кој се зголемени капиталните ...

Битиќи: Првпат по 20 години имаме ребаланс во кој се зголемени капиталните инвестиции

CivilMedia - 10.06.2021

Вицепремиерот задолжен за економски прашања, координација со економските ресори и инвестиции Фатмир Битиќи вечерва во емисијата „Вин-вин“ на телевизија Телма изјави дека првпат по 20 години имаме ребаланс на Буџетот во кој се зголемени капиталните ...

Битиќи: Првпат по 20 години имаме ребаланс во кој се зголемени капиталните инвестиции

Вечер Прес - 10.06.2021

Вицепремиерот задолжен за економски прашања, координација со економските ресори и инвестиции Фатмир Битиќи вечерва во емисијата „Вин-вин“ на телевизија Телма изјави дека првпат по 20 години имаме ребаланс на Буџетот во кој се зголемени капиталните ...